Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΠΟΕ ΟΤΑ

Προς:
Συλλόγους-Μέλη
της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Συνάδελφοι,
Σε συνέχεια του με αριθμ. πρωτ.: 332/12-3-2012 εγγράφου μας, όπου σας γνωρίζαμε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την ΑΠΟΧΗ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από κάθε εργασία που έχει να κάνει με την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των επερχόμενων Εθνικών εκλογών όποτε και αν αυτές προκηρυχθούν, σας ενημερώνουμε ότι η απόφαση αυτή επιβεβαιώθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ στην συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου στις 21 Μαρτίου 2012.

Για την επιτυχία και την αυστηρή εφαρμογή της απόφασης της ΑΠΟΧΗΣ από τις εκλογικές εργασίες, διευκρινίζονται τα εξής:
1. Δεν θα λειτουργεί καμία υπηρεσία που σχετίζεται με τις εκλογές, όπως τα Δημοτολόγια, εκτός ωραρίου εργασίας και τα Σαββατοκύριακα. Το ίδιο θα ισχύει και για τις υπηρεσίες των Κ.Ε.Π.
2. Δεν θα εκτελείται καμία εργασία από τις άλλες υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας, που δεν αναφέρεται στα συνήθη καθήκοντά τους.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνονται εργασίες που σχετίζονται με την παραλαβή και μεταφορά του εκλογικού υλικού, ψηφοδελτίων, εκλογικών σάκων κ.λπ.

Οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας εκτός από την ενημέρωση των εργαζομένων θα πρέπει να πάρουν και κάθε άλλο μέτρο ή πρωτοβουλία για την επιτυχία της κινητοποίησης. Επίσης θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση των Δημάρχων ώστε και αυτοί να ασκήσουν την ανάλογη πίεση προς το Υπουργείο Εσωτερικών είτε μεμονωμένα ή μέσω των Συλλογικών τους οργάνων (Κ.Ε.Δ.Ε., Π.Ε.Δ.) για την τροποποίηση του άρθρου 3, παρ. 2 του Ν.4051/2012 ώστε να συμπεριληφθούμε στους δικαιούχους της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης.
Τα χρονικά περιθώρια για την προώθηση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης είναι πολύ μικρά καθώς από ότι φαίνεται η Βουλή θα κλείσει στις 6 Απριλίου 2012.

Η υλοποίηση της απόφασης και η συμμετοχή όλων μας στην ΑΠΟΧΗ από κάθε εκλογική εργασία είναι ο μόνος τρόπος για να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να μας συμπεριλάβει στους δικαιούχους της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης. Γι’ αυτό δεν υποκύπτουμε σε καμία παρέμβαση.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος Ιωάννης Τσούνης