Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Την Κυριακή η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας συγκεντρώνει τις υποψηφιότητες


Ξεκινά σήμερα η κατάθεση υποψηφιοτήτων στο ΠΑΣΟΚ από όσους επιθυμούν να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές ενώ σχετική εγκύκλιος με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν εστάλη από τον Γραμματέα του Κινήματος προς τα αρμόδια Όργανα.

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης αφού αναφέρεται στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος λέγοντας ότι άρχισε «μια διαδικασία που συσπείρωσε την παράταξη, που έσπασε το φράγμα της σιωπής και της ακινησίας, που ανέτρεψε στερεότυπα» τονίζει ότι αποδείχθηκε πως «το ΠΑΣΟΚ η δημοκρατική προοδευτική παράταξη, έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή απ’ ό, τι μπορεί να φανταστεί κανείς».

Ωστόσο δεν παραλείπει να επισημάνει ότι «δεν έχουν αρθεί οι επιφυλάξεις, δεν εξαλείφθηκε ούτε η πικρία, ούτε η δυσαρέσκεια, δεν είναι κανείς έτοιμος να δώσει εύκολα μια λευκή εντολή» και να προσθέσει: «Χάσαμε, δυστυχώς το τεκμήριο της αθωότητας και πρέπει να κερδίσουμε ξανά από την αρχή τα πάντα».

Κύριο μέλημα του ΠΑΣΟΚ όπως επισημαίνει είναι «η νίκη και η αυτοδύναμη Ελλάδα», μια Ελλάδα «με σταθερότητα και ασφάλεια, με στήριξη και αλληλεγγύη προς στους αδύναμους, μέσα σε ένα κλίμα ανάπτυξης και προστασίας των θέσεων εργασίας».

Για τον σχεδιασμό και το συντονισμό της προεκλογικής εκστρατείας με απόφαση του Προέδρου και του Πολιτικού Συμβουλίου συγκροτήθηκε Εθνική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα (ΕΕΕΑ).

Στο πλαίσιο της ΕΕΕΑ, δημιουργήθηκε Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων που θα κρίνει και θα εισηγηθεί τις υποψηφιότητες στο Εθνικό Συμβούλιο.

Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος, αλλά και άλλοι πολίτες, που θέλουν να είναι υποψήφιοι, καταθέτουν από την Πέμπτη 29 Μαρτίου έως και το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, την υποψηφιότητά τους μέσω Διαδικτύου ( ypopsifioi.vouleftes2012@pasok.gr ) στη Γραμματεία της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, με κοινοποίηση στην Γραμματεία της οικείας Νομαρχιακής Επιτροπής. Τα σχετικά έντυπα 54 και 55 της ΕΚΑΠ είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ.

Με τον ίδιο τρόπο τα μέλη και οι φίλοι υποβάλλουν προτάσεις για υποψηφιότητες τρίτων, με σχετική υποστηρικτική επιχειρηματολογία. Ακολούθως θα συνεδριάσουν άμεσα οι Νομαρχιακές Επιτροπές σε ειδική συνεδρίαση στην οποία θα συμμετέχουν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής που προέρχονται από το Νομό.

Στη συζήτηση θα ληφθούν υπόψη οι προτάσεις όλων των μελών της ΝΕ, καθώς και όσες προτάσεις τους έχουν αποσταλεί ή έχουν συμπεριληφθεί στο δημόσιο διάλογο (γνωστοποιημένες προτάσεις και αυτοπροτάσεις).

Στη συνέχεια η ΝΕ θα αποστείλει στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων έως την Κυριακή 1 Απριλίου, την πρότασή της στην οποία ενσωματώνει όλα τα ονόματα που προτάθηκαν και συζητήθηκαν αλφαβητικά, με βιογραφικό και επιχειρηματολογία, χωρίς ψηφοφορία για κατάταξη ή σειρά.

Να σημειωθεί ότι στη διαδικασία δεν περιλαμβάνονται, σύμφωνα με το καταστατικό, οι βουλευτές οι οποίοι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Μεταξύ των κριτηρίων που έχουν τεθεί εκείνα που αναμένεται να είναι καθοριστικά για την επιλογή είναι η «κοινωνική αποδοχή», τα νέα πρόσωπα «που σηματοδοτούν ανανέωση», «η δυνατότητα των υποψηφίων να εμπνέουν ευρύτερες συναινέσεις και δημοκρατικές συνεργασίες με πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, με κινήσεις και φορείς», η «διεισδυτικότητα» και η «εκφρασμένη λαϊκή ετυμηγορία κατά το παρελθόν».

Στη Βοιωτία τα πρώτα ονόματα έχουν από καιρό ακουστεί και αφορούν στο δήμαρχο Λεβαδέων και πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και διαφάνειας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Νίκο Παπαγγελή, την περιφερειακή σύμβουλο Φανή Παπαθωμά, τους επίσης Περιφερειακούς Συμβούλους Γιώργο Ζιώγα, Γιώργο Ψυχογιό και Λουκά Καράτζαλη, τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Λιβαδειάς Κώστα Σωτηρόπουλο καθώς και τον πρώην Δήμαρχο Θήβας Νίκο Σβίγγο, από τον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Εκτός του χώρου αυτοδιοίκησης υποψήφιες θα είναι και πάλι Βασιλική Τσόνογλου που ήταν στο πλευρό του Ε. Βενιζέλου από την πρώτη εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση το 2007 και η Άρια Αγάτσα που πρόσφατα προσχώρησε στο στρατόπεδό του, ενώ άγνωστο παραμένουν οι προθέσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου σχετικά με τον Βσίλη Τόγια ο οποίος ενώ είχε καταψηφίσει το μνημόνιο στη συνέχεια στις ψηφοφορίες που ακολούθησαν συντάθηκε και ψήφισε σύμφωνα με την γραμμή του κόμματος. Κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο πρώην υποψήφιος και μέλος του Εθνικού συμβουλίου Άκης Βαγιάκος όπως και ο πρώην αντινομάρχης Μίμης Αγγέλου ενώ από τον αγροτικό χώρο ακούγεται το όνομα του αγροτοσυνδικαλιστή Γιάννη Βάγκου.

Από τη νεολαία ακούγονται τα ονόματα του Γιώργου Σκλάβου από την περιοχή της Λιβαδειάς και του Αλέξανδρου Θεοδωράκου από την ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Το τοπίο πάντως θα ξεκαθαρίσει τις αμέσως επόμενες ημέρες με την κατάθεση των σχετικών αιτήσεων.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τον Γραμματέα της Ν.Ε. Βοιωτίας Γιώργο Σιδέρης είναι όπως και σε όλη την Ελλάδα η κατάρτιση ενώ δυνατού και αξιόλογου ψηφοδελτίου που «θα μπορέσει να εμπνεύσει και πάλι τα μεγάλα κοινωνικά στρώματα».

Πηγη: Tabliod.gr