Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Με γοργούς ρυθμούς η δημιουργία των κέντρων στην Αττική



Με γοργούς ρυθμούς είναι αποφασισμένο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να προωθήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία τριών κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Αττική, μετά και τη σχετική απόφαση της Περιφέρειας.
Σε δηλώσεις του στο Mega, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη...
Μανώλης Όθωνας, εκτίμησε πως «εφόσον οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, το πρώτο κέντρο θα είναι σε θέση να λειτουργήσει σε 30 έως 45 ημέρες». Διευκρίνισε επίσης, ότι το έργο της αναμόρφωσης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών, θα το αναλάβει το ίδιο το υπουργείο.
Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη συμμετοχή της Περιφέρειας στο πρόγραμμα που εξήγγειλε το υπουργείο για τη δημιουργία των κέντρων φιλοξενίας, θέτοντας πάντως ως προϋποθέσεις «να τηρηθούν απαρέγκλιτα όλες οι απαιτήσεις ασφαλείας και ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια των ανθρώπων που θα μεταφερθούν εκεί».
Σε προσεχή συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο θα προτείνει προς τα συναρμόδια υπουργεία τους κατάλληλους χώρους για την εγκατάσταση των κέντρων, με τη συνεργασία και των δήμων της Αττικής.
Την απόφαση χαιρέτισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι και τα υπόλοιπα Περιφερειακά Συμβούλια της χώρας θα δείξουν «την ίδια ευαισθησία και ταχύτητα».
«Το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης δημιουργεί δυσανάλογα μεγάλα βάρη στην ελληνική κοινωνία», υπογράμμισε σε σχετική του ανακοίνωση ο κ. Χρυσοχοΐδης, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση «είναι αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του σχεδίου της για μια αποτελεσματική και δίκαιη διαχείριση των παράνομων μεταναστευτικών ροών».