Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ο Δήμος Λεβαδέων διπλασίασε τα τιμολόγια ύδρευσης !



ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ :
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λιβαδειάς, να διπλασιάσει τα τιμολόγια ύδρευσης.
Συγκεκριμένα: Η ΔΕΥΑΛ με την με αριθμό 11/2012 απόφασή της, αποφάσισε ομόφωνα, δηλαδή ακόμα και με την ψήφο του εκπροσώπου του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς (!!), να αναπροσαρμόσει τα τιμολόγια ύδρευσης των νοικοκυριών της Λιβαδειάς. Μάλιστα, η εν λόγω απόφαση-χαράτσι εμπαίζει κυριολεκτικά τους δημότες, καθώς εισηγητικά επισημαίνει «… την ανάγκη αναπροσαρμογής των τιμολογίων λαμβανομένων υπόψη την οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι συμπολίτες μας … Η αναπροσαρμογή γίνεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε αν υπάρξει όφελος στο σύνολο του λογαριασμού όσον αφορά τους λογαριασμούς νερού – αποχέτευσης και μείωση σε ποσοστό 5 έως 25% όσον αφορά τις λοιπές υπηρεσίες». Δηλαδή ενώ το σκεπτικό της απόφασης αυτή παραπέμπει σε μείωση, τελικά αποφασίζεται ο διπλασιασμός των τιμολογίων ύδρευσης.
Ειδικότερα για πραγματική κατανάλωση νερού ανά τρίμηνο αποφασίστηκε:
Από 1-30 μ3 από 0,1310 ευρώ αυξάνεται σε 0,2620 ευρώ.
Από 51-100 μ3 από 0,4930 ευρώ αυξάνεται σε 0,9860 ευρώ.
Πάνω από 100 μ3 από 0,5910 ευρώ αυξάνεται σε 1.1820 ευρώ.


Η απόφαση αυτή του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ, για να έχει ισχύ και να μπορεί να εφαρμοσθεί, έπρεπε να εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λιβαδειάς. Πράγματι το τελευταίο, με την με αριθμό 34/2012 απόφασή του και με τις ψήφους τις πλειοψηφίας του κ. Παπαγγελή (ο οποίος είχε προαναγγείλει … μείωση των σχετικών τιμολογίων), ενέκρινε την απόφαση αυτή που … διπλασιάζει τα τιμολόγια του νερού. Μάλιστα, στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ εισηγούμενος το θέμα, καθώς και ο Δήμαρχος, είπαν ότι «… δεν πρόκειται ακριβώς για μείωση, όπως είχαμε υποσχεθεί, αλλά για αναπροσαρμογή των τιμολογίων…», παραπληροφορώντας το σώμα. Δεν είχαν το σθένος να πουν την αλήθεια, ότι δηλαδή διπλασιάζουν την αξία της κατανάλωσης νερού ανά μ3, αλλά υποκριτικά μίλησαν για δήθεν «ελάχιστη έως ανύπαρκτη μείωση».
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με τους δύο δημοτικούς συμβούλους της, κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή, καταψήφισε την έγκριση της απόφασης της ΔΕΥΑΛ, αλλά και την λειτουργία της ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που θεωρεί το νερό επόρευμα και όχι δημόσιο αγαθό και αντιπρότεινε τη μείωση όλων των τιμολογίων της ΔΕΥΑΛ (ύδρευσης, αποχέτευσης κ.λ.π.) κατά 50% τουλάχιστον, «όσο έχει μειωθεί το λαϊκό εισόδημα τα τελευταία δύο χρόνια, από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) κατ’ επιταγή της Τρόικας».
Σημειώνεται ότι το κόστος λειτουργίας της ΔΕΥΑΛ έχει μειωθεί σημαντικά, λόγω των περικοπών κατά 53% των μισθών των εργαζομένων της, ενώ αναμένεται και νέα μείωση μισθών. Επίσης, τα έσοδα της ΔΕΥΑΛ άμεσα θα αυξηθούν σημαντικά, με την επέκτασή της στους πρώην Δήμων Κορώνειας, Δαύλειας, Χαιρώνειας και της Κοινότητας Κυριακίου και το αντίστοιχο χαράτσωμα των κατοίκων αυτών.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη διοίκηση της ΔΕΥΑΛ και ειδικά τον εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, που έχει εκλεγεί με την ΠΑΣΚΕ και εμφανίζεται πλέον και αυτός ως διαφοροποιημένος και «αντιμνημονιακός», αλλά στηρίζει την ψήφο του τις επιταγές του Μνημονίου.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Λιβαδειάς, τόσο για τον αποπροσανατολισμό και την παραπληροφόρηση, που για μια ακόμα φορά ενήργησε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και για το χαράτσι που υπέβαλε στους δημότες.
Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες. Η Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ, εκμεταλλευόμενη και το αντιλαϊκό θεσμικό καθεστώς (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ), ενεργεί ως γρανάζι της Κεντρικής Διοίκησης, ταυτισμένη απόλυτα με τις βαθιά αντιλαϊκές επιλογές της. Μέσα σε 1,5 χρόνο έχει περιορίσει ή και εξαφανίσει κάθε κοινωνική πρόνοια από την ημερήσια διάταξη του Δήμου, υλοποιώντας κατά γράμμα την κυβερνητική πολική της επιβολής επιπλέον φόρων και τελών στο λαό. Επιβεβαιώνει τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, που δεν μιλά πλέον για «Τοπική Αυτοδιοίκηση», αλλά για «ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ», γρανάζι της κεντρικής εξουσίας και της πολιτικής την οποία υπηρετεί.
ΚΑΛΟΥΜΕ:
Το λαό της Λιβαδειάς σε οργανωμένη αντίδραση.
Τα σωματεία, τους συλλόγους και όλους τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν την παραπάνω απόφαση και το χαράτσι στο νερό.
Σε συγκέντρωση υπογραφών, προκειμένου να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ζητάμε την παραίτηση όλου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ.


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Νώντας Κοτσικώνας
Πέτρος Αρκουμάνης