Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Εκδηλώσεις του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων


Ηρωϊκά – κλέφτικα τραγούδια πολλά των οποίων ιστορικά αναφέρονται σε ήρωες της Επανάστασης από τη Χορωδία “Ελληνορθόδοξη Παράδοση” παρουσία του κ. Ιερώνυμου και άλλων Ιεραρχών

Στα πλαίσια της διπλής γιορτής της Επετείου της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το Κέντρο της Εκκλησιαστικής Διακονίας των Οινοφύτων διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία εκδηλώσεις παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιου και Θεοφιλεστάτου Επίσκοπου Αβύδου κ. Κύριλο και άλλων ιερέων.
Την Πέμπτη 22 Μαρτίου το απόγευμα παρουσιάστηκαν από τα τμήματα του ΚΕΔ παραδοσιακοί χοροί, ενώ η παιδική χορωδία τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια.
Ανήμερα της Εθνικής μας εορτής η Χορωδία της ενορίας Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου “Ελληνορθόδοξη παράδοση” με χοράρχη τον π. Λάμπρο Ανδρεάκη, μας ταξίδεψαν σε χρόνους ηρωϊκούς με τα λεβέντικα ηρωϊκά τραγούδια που ξεσήκωναν τους ήρωες προγόνους μας για να ριχτούν στη μάχη ενάντια στον Τούρκο και να απελευθερώσουν την πατρίδα μας από την σκλαβιά. Τραγούδια γνωστά, ιστορικά, εθνικά, του βουνού, του κάμπου, νησιώτικα, μικρασιάτικα, όπως “Παιδιά της Σαμαρίνας”, “Έχε γειά καϋμένε κόσμε”, “Ένας αητός καθότανε” κ.α. Την αρχή έκαναν με τον ύμνο στην Παναγία «Σήμερον της σωτηρίας υμών ...» και τελείωσαν με τη φήμη του Αρχιεπισκόπου «Ἱερωνύμου τοῦ Μακαριωτάτου καί Θεοπροβλήτου Ἀρχιεπισκόπου, Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος, ἡμῶν δέ Πατρός καί Ποιμενάρχου, πολλά τά ἔτη.». Την πολυμελή χορωδία του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου, συνόδευε πενταμελής ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Ιερώνυμος αναφερόμενος στην ενορία του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου, την επαίνεσε και δήλωσε ότι είναι από τις πιό δραστήριες της Αρχιεπισκοπής, αυτό οποσχέθηκε να ξανακαλέσει το π. Λάμπρο να δώσει και άλλο δείγμα της πολυποίκιλης δουλειάς του.φείλεται στον υπεύθυνο του ναού πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Λάμπρο Ανδρεάκη αλλά και στους συνεργάτες του. Παραδέχτηκε ότι η μέρα που διαλέχτηκε να παρουσιαστεί η δουλειά του χοράρχη π. Λάμπρου Ανδρεάκη και των συνεργατών του, δεν ήταν η κατάλληλη, αφού απόγευμα της 25ης Μαρτίου και εορτή του Ευαγγελισμού, κράτησε τον περισσότερο κόσμο στα σπίτια του.