Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Το κέντρο της Αθήνας παραμένει απλησίαστο από χιλιάδες παράνομους λαθρομετανάστες


- Με επιστολή του ο κ. Βορίδης στον κ. Χρυσοχοΐδη επιμένει ότι δεν θα του δώσει τα κοντέινερς
- Από το εξωτερικό ο κ. Χρυσοχοΐδης επιμένει ότι σε 3-4 ημέρες θα γίνει η εγκατάσταση στην Αμυγδαλέζα
- Αποκαλυπτικό βίντεο με τις εικόνες από το κέντρο από την εκπομπή ΣΚΑΙ στις 19:00
Ο προεκλογικός αγώνας είναι τέτοιος που ουσιαστικά φαίνεται πως το θέμα της λαθρομετανάστευσης κανέναν δεν ενδιαφέρει πραγματικά και σίγουρα δεν υπάρχει ίχνος συνεννόησης μεταξύ των υπουργών.Σε ένα απίστευτο προεκλογικό παιχνίδι έχει μετατραπεί το ζήτημα των παράνομων μεταναστών στη χώρα, καθώς παρά το μπλόκο που βάζει ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, ο κ. Χρυσοχοΐδης επιμένει, όπως είχε κάνει και στο NewsIt (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ) πώς θα λειτουργήσει κανονικά το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Αγνοώντας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης τα όσα δήλωσε ο κ. Βορίδης για τα κοντέινερς ότι ανήκουν στο δικό του υπουργείο, δήλωσε πως "ο σχεδιασμός του υπουργείουπροστασίαςτου Πολίτη προχωρά κανονικά και το πρώτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών θα λειτουργήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Προστασίαςτου Πολίτη προβλέπει έναρξη λειτουργίας του κέντρου στην Αμυγδαλέζα πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Και μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι σε τρεις ή τέσσερις ημέρες θα ανοίξει το κέντρο στην Αμυγδαλέζα.

Ωστόσο, με επιστολή του ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι δεν προβλέπεται τέτοια χρήση για τους λυόμενους οικισμούς, οι οποίοι παραχωρούνται σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος όπως σεισμός, πυρκαγιά ή πλημμύρα, για την εγκατάσταση των πληγέντων αστέγων. Ανάλογη επιστολή απέστειλε και ο υφυπουργός υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μανόλη Όθωνα.

Στην ουσία το κέντρο στην Αμυγδαλέζα είναι πλέον στον αέρα, αλλά το θέμα είναι μείζον πολιτικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους κέντρα είχε προαναγγείλει και η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τα απέρριψε. Τώρα που ένας υπουργός του ΠΑΣΟΚ επαναφέρει την ιδέα ένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας τα μπλοκάρει.

Στα άλλα αξιοσημείωτα της υπόθεσης είναι πως τα κοντέινερς ανήκουν στο υπουργείο του κ. Βορίδη, αλλά το οικόπεδο στο υπουργείο του κ. Χρυσοχοΐδη. Βέβαια και οι δύο ξεχνούν πως και τα δύο αποτελούν περιουσία των ελλήνων πολιτών και όχι των υπουργείων τους.

Και φυσικά όλα αυτά την ώρα που οι λαθρομετανάστες αλωνίζουν κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε όλη τη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ