Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η Τρομοκρατία στα ΚΑΡΦΟΥΡ δεν θα περάσει



ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΚΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΚΑΡΦΟΥΡ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ


Η εργοδοσία της ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ στη Λιβαδειά, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για σύναψη επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης, προκλητικάεκβιάζει και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους της , να αποδεχτούν και να υπογράψουν λευκά χαρτιά ενώ σε άλλα καταστήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα να υπογράψουν οι εργαζόμενοι ατομικές συμβάσεις και μάλιστα με μείωση των μισθών τους κατά 10%, με πετσόκομμα των εργασιακών κι ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων .
Αυτές τις μέρες σε πολλούς χώρους δουλειάς οι βιομήχανοι κι η μεγαλοεργοδοσία επιχειρούν να επιβάλλουν ,τα αντεργατικά μέτρα και μνημόνια που προώθησε το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ , ΝΔ, ΛΑΟΣ, Τρόικας, πλουτοκρατίας.

Μόνοι ωφελημένοι από τις ατομικές συμβάσεις θα είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι στον χώρο του εμπορίου. Θέλουν να μας ξεμοναχιάσουν κι ένας-ένας, με ατομικές συμβάσεις να δεχτεί τον εργασιακό του μεσαίωνα. Η αποδοχή των ατομικών συμβάσεων δεν διασφαλίζει τη θέση κανενός εργαζόμενου, αντίθετα ακυρώνει όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ακόμη και αποζημιώσεις που μπορούμε να διεκδικήσουμε. Αν αποδεχτούμε τις ατομικές συμβάσεις ίσα-ίσα ανοίγει η όρεξη στην εργοδοσία για να υλοποιήσει ανεμπόδιστη τα σχέδια που ήδη επεξεργάζεται κι έρχονται καθημερινά στο φως για κλείσιμο καταστημάτων και απολύσεις.


Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεσηκωθούν για να εμποδίσουν τη σφαγή των μισθών και των δικαιωμάτων τους, να πάρουν στα δικά τους χέρια, με συνελεύσεις, την υπόθεση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, απομονώνοντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και τις πολιτικές δυνάμεις που υπηρετούν. Μόνο ο ανυποχώρητος ταξικός αγώνας, η οργάνωση και η αντεπίθεση μπορεί να βάλει φρένο και να ανατρέψει την πολιτική που ισοπεδώνει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ να μην υπογράψουν κανενός είδους χαρτί με την επιχείρηση, σε καμία περίπτωση να μην υπογράψουν την τροποποίηση της σύμβασής τους. Δεν είμαστε μόνοι.
Ήδη με πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στα ΚAΡΦΟΥΡ-Μαρινόπουλος –DIA η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΚΑΡΦΟΥΡ, από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, μέσα από πρωτόγνωρες σε μαζικότητα και αγωνιστικότητα, Γενικές Συνελεύσεις, αλλά και με άλλους τρόπους, είπαν ένα βροντερό και κατηγορηματικό όχι στα σχέδια των εργοδοτών για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας.

ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!
Παλεύουμε για :
-Να σταματήσει τώρα κάθε σχέδιο για ατομικές συμβάσεις.
-Άμεση υπογραφή ικανοποιητικής, επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με διασφάλιση όλων των εργασιακών κι ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Αναρτήθηκε από Βοιωτικά