Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Συμπλοκή οπαδών της Χρυσής Αυγής με ομάδα αριστερών στη Λιβαδειά


Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε σήμερα το βράδυ το κέντρο της Λιβαδειάς όταν οπαδοί της Χρυσής Αυγής ντυμένοι με ομοιόμορφες στολές συναντήθηκαν με ανένταχτους αριστερούς.

Οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής έφτασαν στην κεντρική πλατεία παρατεταγμένοι σε δύο σειρές στις αντίστοιχες πλευρές της οδού Καλιαγκάκη κρατώντας οι μιστοί ελληνικές σημαίες σε κοντάρια και οι άλλοι μισοί μοίραζαν φυλλάδια στους θαμώνες των καφετεριών φωνάζοντας συνθήματα.

Όταν έφτασαν όμως στο πάνω μέρος της πλατείας αντίκρισαν την ομάδα των αριστερών που είχε συγκεντρωθεί εκεί.
Οι δύο πλευρές λογομάχησαν και το σύνθημα «αίμα, τιμή Χρυσή Αυγή» πυροδότησε την κατάσταση.
Η διαπληκτισμοί μετατράπηκαν σε συμπλοκή με στειλιάρια, καδρόνια, πέτρες και καρέκλες απο τα γύρω καφέ ευτυχώς χωρίς να σημειωθούν σοβαροί τραυματισμοί.

Στο σημείο βρέθηκαν και κάποιοι πιο ψύχραιμοι και το επεισόδιο που κράτησε περίπου 10 λεπτά έληξε, με την ομάδα της Χρυσής Αυγής να παραμένει στο χώρο της πλατείας και την ομάδα των αριστερών να αποχωρεί.

Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία και δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν στο σημείο όπου βρήκαν τους Χυσαυγίτες έκαναν τις απαραίτητες συστάσεις, «συλλέγοντας» παράλληλα τα «όπλα» που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές μελών και των δύο ομάδων ενώ έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας συγκεντρώθηκαν δεκάδες πολίτες σε συμπαράσταση των μελών της αριστερής ομάδας που είχαν προσαχθεί, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής η προέλευση των οπαδών της Χρυσής Αυγής δεδομένου ότι στην περιοχή δεν διαθέτει οργανώσεις.
Το πρωτόγνωρο για την ευρύτερη περιοχή περιστατικό θορύβησε τους κατοίκους της Λιβαδειάς με αποτέλεσμα αρκετοί να αποχωρήσουν προβληματισμένοι από την πλατεία και κυρίως όσοι είχαν μαζί τους μικρά παιδιά ενώ ορισμένοι πιο προνοητικοί λαμβάνοντας υπόψη τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα είχαν φροντίσει να απομακρυνθούν από την αρχή.
Λίγο πριν τη συμπλοκή μέλος της ομάδας των αριστερών λογομαχεί με οπαδό της Χρυσής Αυγής ο οποίος κρατά και τα «εργαλεία» του… διαλόγου που ακολούθησε. Στην συνέχεια οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ φτάνουν στο σημείο και παρεμβαίνουν