Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Στενάζουν επαγγελματίες και νοικοκυριά στην Θήβα!




Χωρίς εισόδημα δεν κυκλοφορεί το χρήμα…
Χ. Χαρατσής: «Ούτε περιθώρια υπάρχουν πια, ούτε αντοχές…»

Ο κύβος ερίφθη από τους αρχηγούς των κομμάτων και η χώρα οδεύει ξανά σε εκλογές, χωρίς ωστόσο κανείς τους να έχει αντιληφθεί το αυτονόητο…


Καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβιώσει χωρίς τι αξιοπρεπές λαϊκό εισόδημα, για να κυκλοφορεί το χρήμα και να υπάρξει οικονομία, πράγμα που αποδεικνύουν και τα στοιχεία για 30% μείωση την τελευταία τριετία!

«Ο κλάδος μας, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δηλαδή, που απασχολούμε μέχρι πέντε εργαζόμενους, , από τις οποίες όσες ακόμα δεν έχουν κλείσει, στενάζουμε από τον βραχνά των δανείων και το ίδιο συμβαίνει και με τα νοικοκυριά, που θα αναγκαστούν να πτωχεύσουν τους επόμενους μήνες. Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα δάνεια προς τις τράπεζες, η φορολογία και τα χαράτσια έχουν γονατίσει τους πάντες» τονίζει ο πρόεδρος των Επαγγελματοβιοτεχνών Θήβας Χ. Χαρατσής, επισημαίνοντας πως «αυτοί που πρέπει να ανησυχούν είναι μάλλον οι τραπεζίτες».

«Χωρίς μισθούς και συντάξεις και ελάφρυνση από τον βραχνά των δανείων σε οικογένειες και μικρές τουλάχιστον επιχειρήσεις, ούτε λιανική θα δούμε, ούτε χοντρική, ούτε αποταμιεύσεις τέτοιες που να επιτρέψουν τις οικογενειακές μικρο-επενδύσεις για το στήσιμο νέων μικρών επιχειρήσεων» δηλώνει ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ, υπογραμμίζοντας: «Καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να πετύχει κάτι αν δεν πάρει μέτρα υπέρ του λαϊκού εισοδήματος. Ούτε περιθώρια υπάρχουν πια, ούτε αντοχές. Μόνο απελπισία και οργή»…


Ο κ. Χαρατσής αναφέρεται στην εικόνα που επικρατεί ανά την Ελλάδα, όπου αυξάνεται καθημερινά η ζήτηση τροφίμων από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και ο κόσμος ψάχνει να βρει δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης..

«Όχι ότι θα λυθεί έτσι το πρόβλημα, αλλά φανερώνεται το μέγεθος της τραγικής κατάστασης, η οποία έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις» εξηγεί, μιλώντας για «στιγμές εξαιρετικά κρίσιμες για τη χώρα μας»….