Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Έρχονται φθηνότερα ασφάλιστρα για οδηγούς με λιγότερα χιλιόμετρα



Στο μοντέλο της εξατομικευμένης τιμολόγησης προσανατολίζονται οι ασφαλιστικές εταιρίες. Ποια κριτήρια λαμβάνονται υπόψιν για φθηνότερα ασφάλιστρα. Διαβάστε αναλυτικά

Στη λογική της εξίσωσης "λιγότερα χιλιόμετρα - φθηνότερα ασφάλιστρα" προσανατολίζονται οι ασφαλιστικές εταιρείες, σε ένα μοντέλο εξατομικευμένης τιμολόγησης, ανάλογα με τη χρήση του οχήματος.
Η πολιτική αυτή επιβραβεύει οδηγούς που κάνουν περιορισμένη χρήση του αυτοκινήτου τους εν αντιθέσει με όσους κάνουν περισσότερες διαδρομές και έχουν αυξημένη έκθεση στον κίνδυνο.
Το μοντέλο της εξατομικευμένης τιμολόγησης με βάση περιβαλλοντικά κριτήρια εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στη Γερμανία από πολλούς ασφαλιστικούς ομίλους και αναμένεται να έρθει και στη χώρα μας.
Την πρόθεση της εταιρίας να εξετάσει τον σχεδιασμό παρόμοιων προϊόντων επιβεβαίωσε η Interamerican κατά τη διάρκεια συνέντευξης με αφορμή την υιοθέτηση από την εταιρίας των "Αρχών για την Αειφόρο Ασφάλιση".
Η εισαγωγή παρόμοιων κριτηρίων στην τιμολόγηση ευνοείται από την οικονομική συγκυρία, που έχει οδηγήσει σε μειωμένη χρήση του αυτοκινήτου., συμπιέζοντας προς τα κάτω το κόστος αποζημιώσεων από τις ασφαλιστικές εταιρίες.
Τις σημαντικές εκπτώσεις ασφαλίστρων έχει επιτρέψει η μείωση του κόστους ζημιών που καταγράφηκε το 2011.
Παράλληλα, εκτός από την ηλικία του οδηγού και το επάγγελμα, θα λαμβάνονται υπόψη τα χρόνια κατοχής της άδειας οδήγησης, η ηλικία του οχήματος, η ζώνη τιμολόγησης και ο τόπος μόνιμης κατοικίας του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.
Υπόψιν θα ληφθούν και τα έτη ανανέωσης που κάνει κάποιος οδηγός στην ίδια ασφαλιστική εταιρία, καθώς και η συνέπεια του οδηγού στην προσεχτική οδήγηση.
news247.gr