Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Η Νέα Υόρκη ενισχύει οικονομικά τους μετανάστες

 
Για την απόκτηση αμερικανικής υπηκοότητας
Ο δήμος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σήμερα ότι διευρύνει το πρόγραμμα βοήθειας στους μετανάστες που επιθυμούν να αποκτήσουν την αμερικανική υπηκοότητα ώστε να συμπεριλάβει και τους γονείς μαθητών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία.

Η πρωτοβουλία «Υπηκοότητα της Νέας Υόρκης» ξεκίνησε από τον δήμαρχο Μάικλ Μπλούμπεργκ τον Οκτώβριο του 2011 με σκοπό να λάβουν την αμερικανική υπηκοότητα οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του δήμου και οι οικογένειές τους. Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται στους γονείς παιδιών που φοιτούν σε δημόσια σχολεία, είναι νόμιμοι μετανάστες και θέλουν να πάρουν την υπηκοότητα

Σύμφωνα με τον δήμο περίπου 30.000 γονείς μαθητών θα μπορούσαν να γίνουν Αμερικανοί υπήκοοι αλλά δεν υποβάλουν αίτηση είτε επειδή δεν έχουν τα χρήματα για να κινήσουν τη διαδικασία, είτε επειδή δεν έχουν κανέναν να τους συμβουλεύσει πώς θα το κάνουν. Ο δήμος θα δώσει μικροπιστώσεις σε όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα 680 δολάρια που απαιτούνται.

«Έχουμε 1,1 εκατομμύριο μαθητές και τις οικογένειές τους που προέρχονται απ' όλες τις χώρες του πλανήτη, που μιλούν 180 διαφορετικές γλώσσες και συμμετέχουν στο πιο ποικιλόμορφο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, για να μην πω του κόσμου ολόκληρου», δήλωσε ο υπεύθυνος για τα δημόσια σχολεία της πόλης, Ντένις Γουόλκοτ.

«Ο δήμος θέλει να διασφαλίσει ότι όσοι μετανάστες επιθυμούν να γίνουν Αμερικανοί πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν» υπογράμμισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος υποστηρίζει με πάθος της μεταρρύθμιση της πολύ περιοριστικής μεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθεί η χώρα, την οποία έχει χαρακτηρίσει «εθνική αυτοκτονία».