Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στον Παιδικό Σταθμό της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι


Μέσα στο μήνα Οκτώβριο 2012 θα λειτουργήσει κανονικά ο Παιδικός Σταθμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι επί της Λ. Δηλεσίου – Οινόης.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από 27 Σεπτεμβρίου μέχρι 26 Οκτωβρίου 2012. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του φιλανθρωπικού οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών “Αποστολή”, οι προϋποθέσεις που πρέπει να έχουν οι δικαιούχοι για να εγγράψουν τα παιδιά τους, καθώς και υπόδειγμα αιτήσης που μπορούν να κατεβάσουν σε μορφή word και pdf.....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γνωστοποιούμε στους ενδιαφερόμενους ότι οι αιτήσεις εγγραφής νηπίων 2,5-6 ετών στον ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι Βοιωτίας, Λεωφόρος Δηλεσίου - Οινόης (Αγία Παρασκευή) θα πραγματοποιούνται μεταξύ 27 Σεπτεμβρίου 2012 – 26 Οκτωβρίου 2012.

Ο παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει από τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στο:ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ

Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-13.00 και 17.00–20.00

Πληροφορίες: κα Μάρθα Καλκανδή, κα Ηλιάνα Λιάπη Τηλ.: 22620 32784

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, ΔΗΛΕΣΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Α. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Δικαίωμα εγγραφής στον Παιδικό Σταθμό έχουν όλα τα παιδιά, σύμφωνα με τις ειδικές προβλέψεις που ακολουθούν, απαγορευμένης απολύτως της εγγραφής παιδιών εφόσον και για όσο διάστημα πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα.


Τα εγγραφόμενα νήπια, καθώς και οι γονείς τους θα πρέπει να είναι δημότες του Δήμου Τανάγρας, όμορων Δήμων και γονείς που εργάζονται στα όρια του Δήμου Τανάγρας. Η εγγραφή μη δημοτών θα εξετάζεται, εφ’ όσον υπάρχουν κενές θέσεις.


Κατά την εγγραφή επιλέγονται κατά προτεραιότητα τα παιδιά εργαζόμενων γονέων.

Θα εξεταστούν ευνοϊκά οικονομικά αδύναμες οικογένειες, προτιμούμενων των παιδιών που έχουν ανάγκη φροντίδας από διάφορα κοινωνικά αίτια (όπως π.χ. παιδιά ορφανά από δύο ή ένα γονέα, παιδιά άγαμων μητέρων, διαζευγμένων ή σε διάσταση γονέων, παιδιά που προέρχονται από γονείς με σωματική ή πνευματική αναπηρία, πολύτεκνων οικογενειών, επίσης παιδιά στρατευμένων και φοιτητών κλπ.)
Β. ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Ληξιαρχική πράξη γέννησης παιδιού ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το οποίο να προκύπτει η ηλικία του παιδιού


Πιστοποιητικό υγείας παιδιού (συμπλήρωση του ατομικού δελτίου υγείας από τον παιδίατρο του νηπίου)

Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου γονέων και Άδεια Διαμονής σε ισχύ εάν είναι αλλοδαποί

Εκκαθαριστικό εφορίας τρέχοντος φορολογικού έτους, Ε1 και Ε9

Βεβαιώσεις εργασίας, όπως περιγράφονται αναλυτικά στην ακόλουθη ενότητα Δικαιολογητικά Απασχόλησης Γονέων

Για γονείς διαζευγμένους ή σε διάσταση να υπάρχει βεβαίωση από δικαστήριο ή δικηγόρο, όπου θα αναφέρεται ευκρινώς ποιος γονέας έχει την επιμέλεια του παιδιού

Όλα τα δικαιολογητικά εγγραφής θα πρέπει να είναι πρωτότυπα ή αντίγραφα επικυρωμένα.
Γ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Εάν οι ενδιαφερόμενοι γονείς είναι μισθωτοί, απαιτείται:


Βεβαίωση εργοδότη, από την οποία να προκύπτει η συνέχιση της απασχόλησης, καθώς και το είδος απασχόλησης (πλήρης ή μερική απασχόληση, αορίστου ή ορισμένου χρόνου) στη θέση εξαρτημένης εργασίας που η ενδιαφερόμενη κατέχει, ή μηχανογραφημένο δελτίο ενημερότητας ενσήμων του δευτέρου τριμήνου του τρέχοντος έτους

Εάν οι ενδιαφερόμενοι είναι αυτοαπασχολούμενοι, απαιτείται:

Αντίγραφο της Δήλωσης Ενάρξεως Επιτηδεύματος στην Δ.Ο.Υ. ή βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι έχουν καταβληθεί εισφορές, και Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 περί μη διακοπής της άσκησης του επιτηδεύματος.

Εάν οι ενδιαφερόμενοι είναι αυτοαπασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα, απαιτείται:

Βεβαίωση ασφαλίσεως από τον Ο.Γ.Α., ή Βεβαίωση από τον Ο.Γ.Α ότι έχουν καταβληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές .

Εάν οι ενδιαφερόμενοι είναι άνεργοι ή εργάζονται ανασφάλιστοι, απαιτείται:

Αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας σε ισχύ, έως την 15/9/12.

Εάν οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν ή έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ, και παραμένουν άνεργοι, απαιτείται: αντίγραφο της εγκριτικής απόφασης επιδότησης του Ο.Α.Ε.Δ.

Εάν ο ενδιαφερόμενοι είναι μακροχρόνια άνεργοι, απαιτείται: βεβαίωση από τον Ο.Α.Ε.Δ. ότι είναι άνεργοι κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι που εργάζονται είτε σε οικογενειακές επιχειρήσεις είτε σε τρίτους και δεν διαθέτουν ένσημα, όπως γραφτούν στα μητρώα του ΟΑΕΔ έως την 26η Οκτωβρίου 2012 και προσκομίσουν αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας.

Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Οικογενειακό Εισόδημα ανά έτος έως 12.000€………………………………..0€

Οικογενειακό Εισόδημα ανά έτος 12.000€ - 20.000€……………50€ μηνιαίως

Οικογενειακό Εισόδημα ανά έτος 20.000€ +…………………...100€/μηνιαίως