Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Πόλεμος με αυγά και ντομάτες από τους Ρομά προς τη ΔΕΗ της Θήβας

Το πρωϊ  με 20 αυτοκίνητα, γεμάτα στις καρότσες  και μαύρες σημαίες πήγαν στο σχολείο των ΡΟΜΑ, στην βορειοανατολική είσοδο της πόλης, πήραν τα παιδιά τους, πέρασαν έξω από το Δημαρχείο και κατέληξαν στην ΔΕΗ, όπου παρέμειναν μέχρι 14.30..

«Διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν έχουμε ρεύμα, όσο μπορούμε θα το τραβήξουμε, είμαστε ενωμένοι» απαντούν, ενώ  στην απάντηση της ΔΕΗ πως όλοι οι πολίτες είναι ίσοι κι εφόσον χρωστούν θα πρέπει να υποστούν την διακοπή, ισχυρίζονται ότι  κάποιοι από τον καταυλισμό πληρώνουν κανονικά το ρεύμα , πλην όμως η επιχείρηση διέκοψε την ηλεκτροδότηση σε ολόκληρο τον καταυλισμό…

«Δεν μπορούμε να μαγειρέψουμε, ούτε να πλυθούμε, τα παιδιά μας πήγαν βρώμικα στο σχολείο  και  μετά ζητούν να ενταχθούμε στην κοινωνία» επισημαίνουν σε έντονο τρόπο , προειδοποιώντας προς κάθε κατεύθυνση ότι πλέον  θα βρίσκονται στους δρόμους…

Στην είσοδο της ΔΕΗ είχαν παραταχθεί τα ΜΑΤ, εμποδίζοντας τους ΡΟΜΑ να πλησιάσουν το κτίριο, αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να εξεσφενδονίσουν αυγά  στην πρόσοψη..
Παρόντες για άλλη μια φορά ο Αστυνομικός Δ/Ντής του Νομού και ο Δ/ντής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας, αλλά και αστυνομική δύναμη, που ανέλαβαν ξανά τον ρόλο του μεσολαβητή..

Με το πέρασμα της ώρας τα πνεύματα οξύνθηκαν και πολύ γρήγορα, οι ΡΟΜΑ εισέβαλαν σε 
παρακείμενο περιβόλι, συγκεντρώνοντας ντομάτες, τις οποίες επίσης εξεσφενδόνισαν προς το κτίριο της ΔΕΗ…

Ώρα 14.00 το μεσημέρι ο Αστυνομικός Υπ/ντής του Νομού κατάφερε να πείσει μια αντιπροσωπεία των ΡΟΜΑ, να τον ακολουθήσουν στο κτίριο, προς διαπραγμάτευση με τους αρμόδιους, όμως  μια ώρα αργότερα, η δεδομένη απάντηση φαίνεται πως επαναλήφθηκε……

«Θα αγωνιστούμε να φέρουμε το φως στα σπίτια μας, οπότε ο αγώνας θα είναι  στον δρόμο. Εμείς θα πηγαινοερχόμαστε και αυτοί θα βαρεθούν και συγχρόνως δεν θα μαζεύουν λεφτά»  τόνισε προς τους συγκεντρωμένους ΡΟΜΑ ο εκπρόσωπός τους Γ. Μιχαλόπουλος, προειδοποιώντας  ότι από εδώ και στο εξής οι αποφάσεις τους θα είναι άκρως απόρρητες, ούτως ώστε να μην προλαβαίνει η ΕΛ.ΑΣ να προηγείται..
ΟΙ ΡΟΜΑ πήραν τον δρόμο για τον καταυλισμό με άγριες διαθέσεις… Η πρώτη τους κίνηση ήταν το κλείσιμο του δρόμου Θηβών – Λιβαδειάς,  που μάλλον θα συνεχιστούν μέχρι η ΔΕΗ να ικανοποιήσει το αίτημα τους για επανασύνδεση του ρεύματος στο καταυλισμό.


[FOTO]  Viotia Thiva Shop