Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή στον Υπουργό Γεωργίας στέλνει ο Σεβασμιότατος κκ. Γεώργιος για μην "ξεχάσει" τους πληγέντες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας


Αρ. Πρωτ.: 789
Λεβάδεια 19 Σεπτεμβρίου 2012


Προς
Αξιότιμο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
και Τροφίμων
κ. Αθανάσιον Τσαυτάρη
Αχαρνών 2
101 76 Αθήνα


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε κατά την 14ην και 15ην Σεπτεμβρίου 2012 την περιοχή μας έπληξαν έντονα καιρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα τεράστιες καταστροφές σε καλλιεργήσιμες αγροτικές εκτάσεις. Συγκεκριμένα με χαλαζόπτωση, έντονη βροχόπτωση και ισχυρή ανεμοθύελλα επλήγησαν οι περιοχές Δαυλείας-Μαυρονερίου- Αγίου Βλασίου και Χαιρωνείας του Δήμου Λεβαδέων, και Διονύσου του Δήμου Ορχομενού της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Κατά την περιοδεία μας στις πληγείσες περιοχές διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι το εύρος της ολοκληρωτικής καταστροφής που υπέστησαν όλες οι καλλιέργειες. Καταστράφηκαν ολοκληρωτικά όλες οι καλλιέργειες με βαμβάκι, βιομηχανική ντομάτα, κηπευτικά και αμπέλια πριν καν ξεκινήσει η συγκομιδή τους. Επιπλέον καταστράφηκαν ελιές αλλά και αρκετά ποιμνιοστάσια.
Το γεγονός ότι οι καλλιεργητές δεν είχαν ξεκινήσει την συγκομιδή των προϊόντων τους και βρίσκονταν στο τελικό στάδιο πριν την συγκομιδή επιτείνει το γεγονός της απόγνωσης των αγροτών, οι οποίοι έμειναν χωρίς παραγωγή μετά τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς αλλά και με έξοδα που εξ΄ ολοκλήρου καλύφθηκαν από δανεισμό.
Έχοντας επίγνωση της γενικότερης οικονομικής κρίσης, του δικαίου αλλά και της ποιμαντικής μας ευθύνης έναντι των ανθρώπων της Μητροπόλεως μας που επλήγησαν παρακαλούμε:
Να λάβετε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε οι πληγέντες αγρότες να αποζημιωθούν άμεσα, καλύπτοντας έτσι μέρος του πληγέντος εισοδήματός τους για τη διαβίωσή τους, αλλά και να γίνουν όλες οι απαραίτητες διευκολύνσεις που θα στηρίξουν τους εμπερίστατους αδελφούς μας όσον αφορά την αποπληρωμή οφειλών σε δάνεια, ΔΕΗ και καύσιμα.

Κύριε Υπουργέ,
Σας μεταφέρω την αγωνία και την οδύνη των συμπατριωτών μου.
Σας παρακαλώ βοηθήστε τους, είναι σε πολλή δύσκολη κατάσταση.

Μετ΄ ευχών και τιμής
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ Ο ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ