Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ




ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Ο.                                           ΤΗΛ. (210) 3707970
                                                                                       FAX: (210) 3707976
                                                               email: anexartitoiellines@parliament.gr
        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ  ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

«ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΕΣ»  


Ευθεία επίθεση  στο πρόσωπο του  υπουργού  Οικονομίας Γιάννη  Στουρνάρα, εξαπέλυσε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος  κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια  του νομοσχεδίου για τα Κέντρα Υποδοχής Λαθρομεταναστών.

«Δεν  είναι δυνατόν να διασύρεται ο κοινοβουλευτισμός και να μην έχει έρθει να λογοδοτήσει  ο κ. Στουρνάρας» τόνισε χαρακτηριστικά  ο κ. Μαρκόπουλος και πρόσθεσε ότι ο υπουργός Οικονομίας γνωρίζει και το απέκρυπτε ότι δεν υπάρχει θέμα με τους περισσότερους πολιτικούς οι οποίοι  βρίσκονται στις λίστες του ΣΔΟΕ.
Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  ζήτησε να δοθούν όλα τα στοιχεία στο φως για να μην πλανώνται φήμες  και χαιρέτισε την απόφαση της διάσκεψης των προέδρων η οποία ζήτησε ομόφωνα να δοθεί η λίστα του ΣΔΟΕ στο Κοινοβούλιο. 

Αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου, ο Βουλευτής Ευβοίας υπογράμμισε ότι με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση έχει συνθηκολογήσει με τη λαθρομετανάστευση . «Ποιο μήνυμα στέλνουμε σε όσους θέλουν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας  τους λέμε να μην έλθουν ή ελάτε και θα σας φιλοξενήσουμε;»

Ο κ. Μαρκόπουλος  απευθυνόμενος στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια τον κάλεσε να ξεκαθαρίσει για το τι θα πράξει η κυβέρνηση σχετικά με τη συμφωνία του Δουβλίνου 3 και ζήτησε να μάθει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, αλλά  και ποια μέτρα προτίθεται να  λάβει η κυβέρνηση για την αποτροπή του κύματος λαθρομετανάστευσης.   «Δουλειά μας είναι να αποτρέψουμε τη λαθρομετανάστευση όχι να τη φιλοξενήσουμε . Ούτε το όνειρο των ελλήνων  είναι να ανοίγουν το παράθυρο τους και να βλέπουν μια φυλακή ή ένα Κέντρο Υποδοχής.  Δεν  μπήκαμε για αυτό στην ΕΕ δεν ήταν αυτό το όνειρό μας» κατέληξε.