Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση για τα κενά στα σχολεία του Νομού


Φτάσαμε στα μισά του Νοέμβρη και τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της Βοιωτίας παραμένουν ακόμη, χωρίς να φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ.

Σήμερα τα εναπομείναντα κενά είναι 37 ολόκληρα και 15 μειωμένου ωραρίου. Δυο μήνες χαμένες διδακτικές ώρες (περίπου 900 με πρόχειρους υπολογισμούς) και η διοίκηση και η ηγεσία του υπουργείου, αποδεικνύοντας την ¨ευαισθησία¨και το αμείωτο ¨ενδιαφέρον¨ για το σχολείο, στέλνει έγγραφα αναπλήρωσης χαμένων ωρών από καταλήψεις ακόμη και μιας μέρας.
Σε λύκειο της Βοιωτίας οι μαθητές δεν διδάσκονται μέχρι σήμερα 2 πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, σε τεχνικό λύκειο ακόμη κάνουν 2 ή 3 ώρες την ημέρα μάθημα λόγω ελλείψεων καθηγητών, στη Λιβαδειά δε διδάσκεται 2η ξένη γλώσσα σε κανένα Γυμνάσιο ..... Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί είναι ανάστατοι.
Η έλλειψη εκπαιδευτικών από τα σχολεία μας δεν είναι αποτέλεσμα κακού σχεδιασμού του υπουργείου παιδείας, αλλά πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, με την αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, με την επικείμενη αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών η τρόικα εσωτερικού προσπαθεί να λειτουργήσει τις σχολικές μονάδες, χωρίς να ενδιαφέρεται για την υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και την εξαθλίωση των εκπαιδευτικών.
Η ΕΛΜΕ Βοιωτίας απαιτεί την άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμων ή αναπληρωτών καθηγητών.
Καλούμε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, σε κοινό αγώνα για τη διεκδίκηση του δικαιώματος στη μόρφωση όλων των παιδιών, ενάντια σ΄αυτή την πολιτική που εξαθλιώνει τη ζωή τη δικιά μας και των παιδιών μας.