Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

«Όχι στις απολύσεις». Επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας



Στις 4 Σεπτεμβρίου 2012 είχα αποστείλει στον Δήμαρχο Θηβαίων, μία ανοικτή επιστολή. Με αυτήν του απαντούσα με τη δική μου άποψη και θέση για την απάντηση που έπρεπε να στείλει στον Υπουργό Εσωτερικών κου Στυλιανίδη, δια της οποίας ζητούσε από όλους τους Δημάρχους της χώρας, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις σχετικά με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» θεσμικά, και λειτουργικά καθώς και χωροταξικά κλπ.

Στην επιστολή μου αυτή επεσήμανα: ότι «ο κ. Στυλιανίδης αναφέρει ρητά, ότι αυτά που θα του στείλουν οι Δήμαρχοι, θα τα χρησιμοποιήσει στην Ομάδα Δράσης (Task Force for Greece), προκειμένου, «να συμβάλλει στον εξορθολογισμό των οικονομικών της αυτοδιοίκησης» δηλαδή να περικόψει περαιτέρω τη χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης και «να συμβάλλει στον παράλληλο εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της», δηλαδή να προετοιμάσει την απόλυση 150.000 υπαλλήλων από τη δημόσια διοίκηση και αυτοδιοίκηση».
Και στη δική μου απάντηση-ανοικτή επιστολή στον Δήμαρχο Θηβαίων έλεγα: «Κε Δήμαρχε, απέναντι στον ολοφάνερο εμπαιγμό του κ. Στυλιανίδη και της συγκυβέρνησης των δανειστών, οφείλετε να επιστρέψετε την επιστολή του ως απαράδεκτη και προσβλητική και να ζητήσετε την άμεση καταβολή όλων των θεσμοθετημένων με νόμους, πόρων, για τη λειτουργία του Δήμου Θηβαίων και εν γένει της αυτοδιοίκησης, την καταβολή των πόρων που απαιτούνται για τη λειτουργία των κοινωνικών προγραμμάτων, χωρίς καμία έκπτωση και να του τονίσετε ότι η μόνη λύση για την επιβίωση του Δήμου μας, της ελληνικής αυτοδιοίκησης και της Ελληνικής κοινωνίας, είναι η απρόσκοπτη χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης, η τήρηση του Συντάγματος της Ελλάδας, η κατάργηση των μνημονίων και του «Καλλικράτη» και η εκδίωξη των ξενοκίνητων ομάδων δράσης (task Forces) από τις υπηρεσίες των Υπουργείων».
Ήδη με το ν. 4093/2012 (τρίτο μνημόνιο), επιβάλλεται (εκτός της παραπέρα συρρίκνωσης της αυτοδιοίκησης) η αυτοδίκαιη ένταξη σε διαθεσιμότητα χιλιάδων υπαλλήλων της διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης, ήτοι σε καθεστώς απόλυσης, με αβέβαια και αόριστα κριτήρια, που αποδεικνύουν την εκτέλεση της εντολής για χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο.
Η νομοθετική αυτή ρύθμιση είναι απόλυτα αντισυνταγματική και κοινωνικά καταστροφική, αφού και άλλοι χιλιάδες συνάνθρωποί μας θα οδηγηθούν στην ανεργία. Τα όργανα της Ελληνικής Πολιτείας, που εκπροσωπούν τη δημόσια διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση, οφείλουν να μην εφαρμόσουν νόμους οι οποίοι είναι πρόδηλα ενάντια στο Σύνταγμα των Ελλήνων.
Απαιτείται η άμεση σύγκληση του πολιτικού οργάνου (Δημοτικό Συμβούλιο) του Δήμου Θηβαίων για την αποτροπή της μαζικής απόλυσης εργαζομένων κατ’ εντολή ενός αντισυνταγματικά ψηφισθέντος νόμου, ο οποίος απροκάλυπτα έχει συνταχθεί από τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας και κατ’ εντολή τους έγινε νόμος δια της υπακοής της κυβέρνησης και των βουλευτών που τον ψήφισαν και όχι δια της τήρησης του Συντάγματος της Ελλάδας.
Η παράλληλη και απροκάλυπτη δράση του Γερμανού Υφυπουργού κ. Φούχτελ, υπέρ Γερμανικών συμφερόντων σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και της χώρας μας, με την απροκάλυπτη συμπαράσταση και διευκόλυνση του Υπουργού κ. Στυλιανίδη, αλλά και την συμμετοχή αυτοδιοικητικών στελεχών, συμπληρώνει την εικόνα της Ελλάδας που θέλουν να δημιουργήσουν. Μία χώρα προτεκτοράτο των Γερμανικών συμφερόντων, χωρίς κυριαρχία και ανεξαρτησία, έρμαιο στα τοκογλυφικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, χωρίς εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα για τους Έλληνες εργαζόμενους.
Δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στον αγώνα των εργαζόμενων στην τοπική αυτοδιοίκηση, και ζητούμε να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων, να αποφασίσει να μην αποσταλούν στοιχεία για τους υπαλλήλους του Δήμου Θηβαίων, και να καταγγείλει την κυβέρνηση. Επίσης να ζητήσουμε να λάβουν αντίστοιχη θέση όλοι οι Δήμαρχοι και να συντονίσουμε κοινό αγώνα ανατροπής και του νέου μνημονίου- έκτρωμα που υπερψήφισε η κυβέρνηση των δανειστών.

Θανάσης Σκούμας
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θηβαίων