Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας καταγγέλει τη διοίκηση της ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ για τα συνεχιζόμενα εργατικά ατυχήματα

Exeisminima.gr




Εργατικό Κέντρο Θήβας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Τα εργατικά ατυχήματα το τελευταίο διάστημα στην εταιρία Μόρνος Α.Ε δεν έχουν τελειωμό. Πρόσφατα συνάδελφος που εργαζόταν (τμήμα ευκάμπτου συσκευασίας) στην μηχανή Βαθυτυπίας εκδηλώθηκε φωτιά για αδιευκρίνιστους λόγους, με αποτέλεσμα ο συνάδελφος να τραυματισθεί σοβαρά με εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού στην αριστερή πλευρά του σώματός του.

Μετά προέλευσης δύο ημερών, συνέβη εκ νέου εργατικό ατύχημα στην εταιρία εν ώρα εργασίας σε άλλο συνάδελφο όπου τον απασχολούσε η εταιρία ως εργάτη (τμήμα χάρτινης συσκευασίας) και τον μετέφεραν να χειριστή την Βαρελομηχανή (τμήμα Βαρελιών) για κόψιμο Βαρελιών, μετά από πληροφορίες που έχουμε από το σωματείο, ο εργαζόμενος δεν είχε την εμπειρία του χειρισμού της μηχανής, με αποτέλεσμα να συμβεί ατύχημα (κόψιμο δακτύλου).

Η Διοίκηση της εταιρίας έχει σοβαρές ευθύνες, λόγω της εντατικοποίησης των εργαζομένων για διατήρηση ακόμα και την αύξηση της παραγωγικότητας, αδιαφορώντας για τα ανεπαρκή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, που έχουν ως αποτέλεσμα την δημιουργία ατυχημάτων.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει την Διοίκηση της εταιρίας για τη μη πρόβλεψη και εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες (τεχνική επιθεώρηση) να εξετάσουν και να βρεθούν τα αίτια που προήλθαν τα ατυχήματα και να επιβάλλει να παρθούν τα ανάλογα μέτρα για την αποφυγή νέων ατυχημάτων.
Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στους συναδέλφους εργαζόμενους της εταιρίας Μόρνος και τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ