Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Επιστολή αναγνώστη. Μερικές απλές ερωτήσεις στον υπουργό οικονομικών


viotikignomi

1. Οι ιερείς είναι δημόσιοι υπάλληλοι και πόσες ώρες εργάζονται το μήνα? Υπόψη ότι όλα τα μυστήρια (γάμοι- βαφτίσεις- κηδείες) γίνονται επί πληρωμή από τους ενδιαφερόμενους...
2. Οι αλλοδαποί (Αλβανοί, Πακιστανοί κ.τ.λ.)που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ (ασφαλίζονται στο συγκεκριμένο ταμείο δωροδοκώντας κάποιον αγρότη ή ακόμη και δημάρχους) έχουν δικαίωμα εργασίας σε οικοδομικές εργασίες, εστιατόρια κ.α.?

3. Οι αλλοδαποί που εργάζονται στην Ελλάδα, δηλώνουν τα εισοδήματα τους στην εφορία για να πληρώσουν και αυτοί όπως κάθε έλληνας φόρους ή δηλώνουν όσα ένσημα χρειάζονται για να είναι ασφαλισμένοι και τα υπόλοιπα εισοδήματα τους πηγαίνουν στην χώρα τους αφορολόγητα? Τα ενοίκια τους – τα αυτοκίνητα τους-την άνετη ζωή τους την δικαιολογούν στην εφορία ? Διότι στην Ελλάδα σήμερα είναι πρόκληση αυτοί να χρησιμοποιούν κλιματιστικά το καλοκαίρι και καλοριφέρ το χειμώνα και οι έλληνες να αυτοκτονούν.

4. Οι οικιακές βοηθοί που προσέχουν γέροντες και κάνουν εργασίες σε διάφορα σπίτια δηλώνουν τα χρήματα που παίρνουν, είναι ασφαλισμένες? Στην επαρχία τουλάχιστον οι περισσότερες δεν είναι ασφαλισμένες ούτε καν σαν οικιακοί βοηθοί.

5. Οι αγρότες που πωλούν καρπούζια- ντομάτες, οι αθίγγανοι που πουλούν καρέκλες- τραπέζια-χαλιά-, οι αλλοδαποί μικροπωλητές , που πηγαίνουν από γειτονιά σε γειτονιά και από χωριό σε χωριό, διακινώντας ένα μεγάλο ποσοστό από τα προϊόντα που καταναλώνονται στην χώρα μας ,είναι υποχρεωμένοι να έχουν τιμολόγια και να κοβούν αποδείξεις? Διότι κανένας από αυτούς δεν κόβει αποδείξεις και πωλούν τα προϊόντα τους όσο θέλουν και όπως θέλουν. Αλήθεια υπάρχει κάποια υπηρεσία να τους ελέγχει, διότι προσωπικά δεν έχω δει να τους κάνει κάποιος έλεγχο (έστω τροχονομικό).

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη όλα παραπάνω έχω να σας κάνω και μια πρόταση για τον έλεγχο αυτών των καταστάσεων χωρίς να ξοδευτεί ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ορίστε σε κάθε νόμο μια επιτροπή αποτελούμενη από ένα εφοριακό, έναν αστυνομικό και έναν δημοτικό υπάλληλο οι οποίοι καθημερινώς θα κάνουν εφόδους για έλεγχους σε διάφορα σημεία του νόμου για την πάταξη της φοροδιαφυγής, της ανασφάλιστης εργασίας και του παραεμπορίου.