Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Καιρός: Ο Δαίδαλος «χτυπάει» την Ελλάδα με καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια

http://www.newsbomb.gr/


Φωτογραφίες:






Καιρός: Σαρώνει την Ελλάδα στο πέρασμά του ο «Δαίδαλος» - Σφοδρές χαλαζοπτώσεις την Τρίτη (24/10) σε Μαραθώνα, Φθιώτιδα και Ηλεία με προβλήματα στην κυκλοφορία - Έντονα καιρικά φαινόμενα και σήμερα Τετάρτη - Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

Πάνω από τη χώρα στροβιλίζεται και σήμερα το βαρομετρικό χαμηλό «Δαίδαλος» με ισχυρές βροχές, καταγίδες αλλά και σφοδρές χαλαζοπτώσεις να σημειώνονται σε αρκετές περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας με το κρύο να είναι πλέον αισθητό σε όλη τη χώρα...

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (24/10) με τη συνοδεία σφορής χαλαζόπτωσης δημιούργησαν προβλήματα σε Ηλεία, Φθιώτιδα και Μαραθώνα.

Σήμερα, Τετάρτη βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά κύριο λόγο στο Αιγαίο και τις παράκτιες σε αυτό ηπειρωτικές περιοχές, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου. Βροχές με πιθανότητα καταιγίδων προβλέπονται και για το νομό Αττικής.

Την Πέμπτη 26/10 και καθώς ο Δαίδαλος θα έχει μετακινηθεί προς τα νότια, αναμένεται βελτίωση του καιρού αρχικά στη βόρεια χώρα και έως το βράδυ στην κεντρική και νότια. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το πέρας της ημέρας μόνο στο νότιο Αιγαίο, την νότια Πελοπόννησο, και την Κρήτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΠΟΥ ΒΡΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ
Ο καιρός σήμερα, Τετάρτη

Γενικά αίθριος ο καιρός στα βορειοδυτικά της χώρας. Στην υπόλοιπη, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια όπου τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά.

Οι άνμεοι πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην Αττική με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ανατολικά του νομού με βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι πνέουν βορειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 11 με 18.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη που το βράδυ θα περιοριστούν στην Πιερία.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στα βόρεια γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες με βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Την νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά και βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα από τα βόρεια σε βορειανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούτς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τις πρωινές ώρες είναι ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 βαθμιαία βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Η κακοκαιρία σκέπασε το νομό Αττικής

Από το απόγευμα της Τρίτης ο ουρανός της Αττικής καλύφθηκε με πυκνά σύννεφα ενώ τα αστραπόβροντα έκαναν τη μέρα νύχτα.

Η παρακάτω φωτογραφία δημοσιεύτηκε από το meteo.gr και είναι από το Μαρούσι Αττικής.



Και η παρακάτω φωτογραφία είναι από την Αττική και τα ανατολικά προάστια.



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:


Σφοδρή χαλαζόπτωση σε Μαραθώνα και Ηλεία - Προβλήματα στην Αθηνών - Λαμίας

Στην περιοχή του Μαραθώνα μάλιστα σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση, με τους κατοίκους να αντικρίζουν ένα εξαιρετικό σπάνιο θέαμα καθώς, το έστρωσε από το χαλάζι.

Δείτε τη φωτογραφία από το meteo.gr



Το βράδυ της Τρίτης (24/10/2017) έντονα φαινόμενα εκδηλώθηκαν στην περιοχή του Δήμου Λοκρών και συγκεκριμένα μεταξύ Λιβανατών και Αρκίτσας με την έντονη χαλαζόπτωση να προκαλεί κυκλοφοριακά προβλήματα στην Εθνική Οδό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Lamiareport.gr, στο 155ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού ακινητοποιήθηκαν οχήματα, καθώς το «έστρωσε», λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης. Μάλιστα η Τροχαία ζήτησε τη συνδρομή εκχιονιστικών για τη διάνοιξη της Οδού.

Το χαλάζι σάρωσε και την περιοχή της Ηλείας όπου επίσης το έστρωσε ακόμα και δίπλα στη θάλασσα, στο Κατάκολο.



Η παρακάτω φωτογραφία είναι από το νησί της Μυτιλήνης, όπου δημιουργήθηκαν υδροσίφουνες.



Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του άρθρου
Χιονόστρωση στα ορεινά

Έντονα ήταν τα φαινόμενα σε δυτική Μακεδονία, Ήπειρο και Θεσσαλία με τα όπου σημειώθηκε χιονόστρωση στα ορεινά.

Τα πρώτα χιόνια «είδαν» τα χιονοδρομικά Βιτσίου και Βασιλίτσας ενώ τις πρώτες νιφάδες είδαν και οι κάτοικοι σε Φλώρινα και Πισοδέρι με τις μοναδικές εικόνες να συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Από την προηγούμενη εβδομάδα το Newsbomb.gr έχει προειδοποιήσει για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα έπλητταν τη χώρα.

Το βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα «Δαίδαλος» στροβιλίζεται πάνω από τη χώρα μας δίνοντας ισχυρές βροχές, καταιγίδες, σφοδρότατες χαλαζοπτώσεις και χιονοπτώσεις σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ
Ο καιρός την Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου

Στα δυτικά τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις. Στα υπόλοιπα σύμφωνα με την ΕΜΥ αυξημένες κατά περιόδους νεφώσεις με βροχές και στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν παρουσιάζει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Πηγή φωτογραφίας άρθρου: meteo


Read more: http://www.newsbomb.gr/kairos/story/831708/kairos-o-daidalos-xtypaei-tin-ellada-me-kataigides-xalazi-kai-xionia#ixzz4wUvqL7f1