Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Την άρδευση των κάμπων Θήβας και Βαγίων από την Υλίκη ζητά ο Δήμος Θηβαίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την άρδευση των κάμπων Θήβας και Βαγίων από την Υλίκη ζητά ο Δήμος Θηβαίων


Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου στο Υπουργείο προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση  για άρδευση από τη λίμνη Υλίκη του κάμπου της Θήβας και μέρος του κάμπου των Βαγίων που δεν ανήκει στην Κωπαΐδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Βουλευτές Βοιωτίας κ.κ. Νίκος Θηβαίος και Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λεύκτρων Γεωπόνος κ. Χαράλαμπος Τσαραμπάρης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής κ. Ηλίας Χατζηδούρος,  ο Δικηγόρος κ. Σωτήρης Καραμαγκιώλης και εκπρόσωποι της ΑΝΕΛ κ.κ. Χρήστος Σταθόπουλος και Παναγιώτης Τουρκοχωρίτης.

Πρόκειται για μία πρόταση μείζονος σημασίας για την περιοχή και ένα διαχρονικό αίτημα των αγροτών,  δεδομένου ότι θα μειώσει σημαντικά το κόστος παραγωγής ανά στρέμμα, θα βάλει  τέλος στις συκοφαντικές δυσφημίσεις των αγροτικών προϊόντων της περιοχής και θα συμβάλει στην περαιτέρω και ουσιαστική ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.


Ο κ. Υφυπουργός άκουσε προσεκτικά τους λόγους για τους οποίους αιτείται ο Δήμος αυτό το μεγάλο έργο και πρότεινε μία εκ νέου συνάντηση παρουσία του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας καθώς στόχος του Υπουργείου είναι η προώθηση θεμάτων μέσα από ενιαίο σχέδιο και με τη συμμετοχή και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων.