Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Πέντε σημεία του σπιτιού που ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιείτε το κινητό σας


Στην εποχή μας η υπερπληροφόρηση που έχουμε από το ίντερνετ έχει σαν αποτέλεσμα αυξημένο άγχος και κρίσεις πανικού.

Γιατί να μην αποφασίσουμε να χρησιμοποιούμε το κινητό μας τηλέφωνο όσο λιγότερο γίνεται;

Αφήνοντάς το μακριά από 5 συγκεκριμένα μέρη και σημεία του σπιτιού μπορείτε να απολαμβάνετε την ηρεμία και τη γαλήνη του σπιτιού σας και να έρχεστε σε πραγματική επαφή με το σύντροφο, τους φίλους και την οικογένειά σας.

Κρεβατοκάμαρα Όπως μπορεί να γνωρίζετε πολύ καλά το να είναι το κινητό σας το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που κοιτάτε κάθε μέρα δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινάτε και να τελειώνετε την ημέρα σας. Αφήστε, λοιπόν, το κινητό σας έξω από το υπνοδωμάτιό σας. Αν η δικαιολογία σας είναι πως το χρειάζεστε σαν ξυπνητήρι, τότε μπορείτε να αγοράσετε ένα κανονικό ξυπνητήρι που θα σας ξυπνάει τα πρωινά - και χωρίς την ακτινοβολία του κινητού.

Καλό είναι να μην μπαίνει ποτέ και για κανένα λόγο το κινητό στο υπνοδωμάτιο.

Μπάνιο Δε χρειάζεται να σας πούμε πολλά για το μπάνιο. Αν έχετε φτάσει στο σημείο να παίρνετε και σε αυτό το δωμάτιο το κινητό σας, τότε έχετε μεγάλο πρόβλημα! Αφήστε το απ’ έξω και χαλαρώστε μακριά από αυτό μέσα στο μπάνιο σας. Όποιος θέλει να σας βρει θα σας βρει. Οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείτε για κάτι τέτοιο. Και το ίντερνετ μπορεί να περιμένει λίγο ακόμη μέχρι να πάτε στο PC σας.

Τραπεζαρία ή τραπέζι κουζίνας Όταν κάθεστε να φάτε μην κάνετε τίποτα άλλο πέρα από το να απολαμβάνετε το φαγητό σας. Η οικογένειά σας και η παρέα σας την ώρα του φαγητού αξίζουν την αμέριστη προσοχή σας. Ακόμα, όμως, και αν μένετε μόνοι σας είναι πολύ σημαντικό να είστε συγκεντρωμένοι στο φαγητό σας μιας και έτσι θα μασάτε καλύτερα, δεν θα το παρακάνετε τρώγοντας ασυναίσθητα μεγάλες ποσότητες φαγητού και θα απολαμβάνετε συνειδητά μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής. Αυτό, άλλωστε, δεν είναι το φαγητό; Μια αγνή απόλαυση. Τέλος, μην ξεχνάτε ότι σε όλη την Ευρώπη θεωρείται ένδειξη αγένειας και αντικοινωνικότητας όχι μόνο να μιλάει κάποιος, αλλά και να το αφήνει πάνω στο τραπέζι.

Προσπαθήστε να μην χρησιμοποείτε το κινητό σας όσο χαλαρώνετε το σπίτι σας. Όσο κι αν σας είναι δύσκολο, μπορείτε να ζήσετε και χωρίς αυτό.

Προσπαθήστε να μην χρησιμοποείτε το κινητό σας όσο χαλαρώνετε το σπίτι σας. Όσο δύσκολο κι αν σας είναι, μπορείτε να ζήσετε και χωρίς αυτό.

Καθιστικό Μην τρομοκρατείστε! Δε θα σας πούμε να εξοστρακίσετε το κινητό σας από το το καθιστικό αλλά θα σας πούμε να το κάνετε την ώρα που βλέπετε κάποια ταινία στην τηλεόραση. Μπορεί το να βλέπετε τηλεόραση να μην είναι και το καλύτερο πράγμα στον κόσμο αλλά τουλάχιστον όταν το κάνετε μην ασχολείστε ταυτόχρονα και με το κινητό σας.

Στη βεράντα σας Αν το μπαλκόνι σας έχει θέα στην Ακρόπολη τότε ίσως να πρέπει να παίρνετε που και που το κινητό σας στη βεράντα για να βγάζετε καμιά φωτογραφία. Διαφορετικά φροντίστε να το αφήνετε μέσα στο σπίτι όσο εσείς είστε έξω. Απολαύστε τη φύση ή ό,τι άλλο βλέπετε από τη βεράντα σας χωρίς να έχετε συνεχώς το νου σας στα social media.