Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 23-7-18

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΤΗΣ ΚΩΠΑΙΔΑΣ

Με την με αριθμό 82/2018 απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την εκτέλεση του έργου “ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΩΠΑΙΔΑΣ”, με την επιφύλαξη όμως της άμεσης διευκρίνησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, καθόσον περιλαμβανόταν ο υπ’ αριθμ. 6 όρος στην προγραμματική σύμβαση, σύμφωνα με τον οποίο μετά την λήξη της και την εκτέλεση του έργου, το αγροτικό οδικό δίκτυο θα παραδιδόταν στους συμβαλλόμενους Δήμους, οι οποίοι θα είχαν και την ευθύνη της συντήρησης και λειτουργίας του με τους Δήμους Αλιάρτου – Θεσπιαίων, Θηβαίων, Λοκρών και Ορχομενού.

Το Κωπαϊδικό πεδίο ήταν πάντα μια οντότητα ενιαία και αδιαχώριστη και ένας φορέας είχε την ευθύνη του. Με την ευθύνη να δίδεται στους Δήμους στα όρια των διοικητικών τους ορίων, διασπάται αυτή η ενότητα και επαφίεται επί της ουσίας στην οικονομική κατάσταση του κάθε Δήμου αν θα εκτελέσει τα έργα συντήρησης, που εκ των πραγμάτων αδυνατούν.

Τι ενέργειες προτίθεστε να κάνετε έτσι ώστε να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη, που κατά τη γνώμη μας απαιτεί πολιτική παρέμβαση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

23-7-2018

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ