Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Δικαιώθηκε ο Δήμος Λεβαδέων για την διαχείριση των απορριμμάτων


http://www.radiothiva.gr/
Παρά τις ανυπόστατες καταγγελίες και τις άθλιες λεκτικές επιθέσεις του “Περιφερειακού” Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, τα τελευταία 3,5 χρόνια προς το πρόσωπο της Δημάρχου Λεβαδέων κ. Γιώτας Πούλου, που υποστήριζε την εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων, δηλαδή ότι “οι Δήμοι πρέπει να έχουν οι ίδιοι τη διαχείριση των απορριμμάτων τους”, η οριστική δικαίωση ήρθε με την ψήφιση του Νόμου “Κλεισθένη”.

Οι διατάξεις του παραπάνω νόμου δίνουν τη δυνατότητα στη Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος & Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Λιβαδειάς ΑΕ ΟΤΑ (ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ ΟΤΑ) να συνεχίσει να διαχειρίζεται μόνη της τα απορρίμματά της, όπως έκανε μέχρι σήμερα. Δεν συγχωνεύεται στον “Περιφερειακό” ΦοΣΔΑ, παρά τις “Κασσάνδρες” που προέβλεπαν το αντίθετο, με άμεσο οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος για τους Δήμους – μέλη της Επιχείρησης και κατ΄ επέκταση των δημοτών τους. 

Απρόσκοπτα η ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ ΟΤΑ θα συνεχίσει να υλοποιεί το εγκεκριμένο Διαδημοτικό Σχέδιο, το οποίο στοχεύει στη μείωση των αποβλήτων που οδηγούνται για ταφή με τη διαλογή στην πηγή, την επαναχρησιμοποίηση και με την ανακύκλωση. Θα συνεχίσει να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τους πολίτες σε θέματα περιβάλλοντος με διαφάνεια στις αποφάσεις της και δημόσια λογοδοσία.