Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΘΗΒΑΣ 2018






ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΘΗΒΑΣ 2018

     16 Σεπτεμβρίου και λιγότερα από 100 παιδιά παρακολουθούν μαθήματα στους παιδικούς σταθμούς της Θήβας. Βρεφονηπιακοί θα έπρεπε να λέγονται αλλά κανένα βρέφος δεν επιλέγεται μιας και δεν υπάρχει … κανένα δημοτικό βρεφικό τμήμα στη Θήβα , σε αντίθεση με τη Λιβαδειά και τον Αλίαρτο.

    Τη φετινή χρονιά έγιναν 215 αιτήσεις και  χωρούν  μετά βίας, στριμώγματος και πίεσης των εργαζόμενων 175 παιδιά. Κάνοντας αφαίρεση συμπεραίνουμε ότι 40 παιδιά- άντε 30 γιατί κάποιοι επέλεξαν εναλλακτικές λύσεις- θα μείνουν εκτός νυμφώνος.  Μάταια περιμένουν, από τις 30 Ιουνίου,  να δημοσιευθεί ο πίνακας με τη σειρά τους όπως ορίζει ο νόμος (ΦΕΚ 4249/5-12-2017 άρθρο 5 παρ. 5)

   Το πρόβλημα  θα είχε λυθεί αν ο Δήμαρχος Θηβαίων είχε ψηφίσει θετικά στην ένταξη του δήμου στην δίχρονη προσχολική αγωγή. Πολλά προνήπια θα πήγαιναν στα νηπιαγωγεία ( υπάρχουν και σήμερα  θέσεις στα νηπιαγωγεία της πόλης)  και το πρόβλημα θα είχε λυθεί. Παρά τις διαβεβαιώσεις του ότι χωράνε όλα τα παιδιά ήρθε ο Σεπτέμβρης και φανέρωσε το πρόβλημα.

   Ας επισημάνουμε ότι θα μπορούσαν να είχαν φτιαχτεί και 2 νέα τμήματα αφού «τρέχει» ακόμη και σήμερα  η έγκριση  χρηματοδότησης   75.000 ευρώ για τον εξοπλισμό τους. Όμως,  δεν υπάρχει πρόβλεψη για εξασφάλιση δημοτικού  κτιρίου, ούτε διάθεση για εξεύρεση χώρου προς ενοικίαση  γιατί « … πληρώνουμε πολλά για ενοίκια για στέγαση δημοτικών εγκαταστάσεων», όπως είπε ο κ. Σπ. Νικολάου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σε σχετική μας ερώτηση.
 Έκαστος με τις προτεραιότητές του, κ. Δήμαρχε.

Για το ΑΡΚ
Οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Θηβαίων
Τραμπάκουλος Ηλίας- Σωτήρχος Βασίλης