Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Απάντηση Δημάρχου Θηβαίων στο Δελτίο Τύπου της παράταξης “Δήμος Θηβαίων- Ώρα Ευθύνης” με τίτλο “Το παζάρι της ντροπής”


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και προς αποφυγή της παραπληροφόρησης των δημοτών, που επιχειρείται από την παράταξη “Δήμος Θηβαίων- Ώρα Ευθύνης” μέσα από το Δελτίο Τύπου της, στις 7/9/2018 με τίτλο “Το Παζάρι της Ντροπής”, γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

α. Με την υπ' αρ. 255/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι όροι διεξαγωγής και λειτουργίας της εμποροπανήγυρης της Δ.Κ. Θήβας για το έτος 2018, στον χώρο όπου είχε αποφασιστεί (με την υπ' αρ. 169/2018 απόφαση του Δ.Σ. περί χωροθέτησης αυτής), καθώς και ΟΜΟΦΩΝΑ η συγκρότηση 5μελούς Επιτροπής, ενώπιον της οποίας διενεργήθηκε η κλήρωση για την τοποθέτηση κάθε εμπόρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 65 του Ν. 3852/2010.

β. Η σύσταση της εν λόγω Επιτροπής από αιρετούς είναι μία γενικευμένη πρακτική, που ανέκαθεν εφαρμόζεται. Στην Επιτροπή αυτή συμμετέχουν πάντα δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Χαλβατζή (Δήμος Θηβαίων-Ώρα Ευθύνης), χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις, γι΄αυτό και την ψηφίζει η εν λόγω παράταξη.

γ. Το είδος κατασκευής της εμποροπανήγυρης το αποφασίζει ο Δήμος, ο οποίος προσπαθεί να εκσυγχρονίζεται και να βαδίζει με την εποχή του, καθώς οι παράγκες και οι πρόκες είναι ξεπερασμένες στο 2018.

δ. Η θέση αυτή του κ. Χαλβατζή και της παράταξής του που αναφέρεται στο εν λόγω Δελτίο Τύπου στις 7-9-2018, ότι δηλαδή στην Επιτροπή δεν πρέπει να συμμετέχουν αιρετοί αλλά όλη η ευθύνη πρέπει να ανατεθεί στις υπηρεσίες του Δήμου, εκφράζεται για πρώτη φορά.

Αντίθετα στις 30-7-2018 που εγκρίθηκε ο κανονισμός του παζαριού επικεντρώθηκε στο θέμα ασφάλειας της κατασκευής, ενώ συμφώνησε με τον κανονισμό τέλεσης της εμποροπανήγυρης και γι' αυτόν τον λόγο δεν ψήφισε αρνητικά αλλά ψήφισε λευκό, όπως και τα μέλη της παράταξής του. Σε κάθε περίπτωση, επομένως, ψήφισε την Επιτροπή, χωρίς να έχει τεθεί κανένα θέμα συγκρότησής της από υπαλλήλους και όχι αιρετούς.

Αν ο κ. Χαλβατζής πιστεύει ότι η εν λόγω διαδικασία της κλήρωσης- δημοπρασίας συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής είναι “διάτρητη και δημιουργεί υπόνοιες συναλλαγής” μπορεί να μεταβεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και να καταγγείλει την όποια συναλλαγή και τις όποιες παρανομίες “μοιράσματος” περιπτέρων και συνεπώς και τους δύο (2) Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του που συμμετείχαν στην Επιτροπή και στην δημοπρασία. Διαφορετικά απλά πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Κλείνοντας, τονίζουμε ότι έχει καταστήσει το θέμα της διενέργειας της εμποροπανήγυρης τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της παράταξής του, πεδίο κακοπροαίρετης και λαϊκίστικης αντιπολίτευσης, όντας πάντα κρυμμένοι και προστατευμένοι πίσω από τα εισαγωγικά των λέξεων που χρησιμοποιούν όπως “ μοίρασμα των παραγκών” -”παίρνουν τη θέση του εμπόρου”, “παζάρι της ντροπής”.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου