Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Η Περιφέρεια αλλάζει την εικόνα των δρόμων της Εύβοιας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κώστας Μπακογιάννης: Όχι λεφτά στους δρόμους, αλλά λεφτά για τους δρόμους


Συνεχίζονται τα έργα στο οδικό δίκτυο της Εύβοιας μετά και τη νέα σύμβαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, για τις παρεμβάσεις στη Νοτιοκεντρική πλευρά του νομού. Με προϋπολογισμό 1.559.000 ευρώ, η Περιφέρεια προχώρησε στην ανάθεση του έργου της συντήρησης, της αποκατάστασης και της αναβάθμισης μεγάλων τμημάτων του εθνικού αλλά και του επαρχιακού δικτύου.

Όπως επισήμανε ο κ. Μπακογιάννης, οι παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο να εκσυγχρονιστεί πλήρως το οδικό δίκτυο της Εύβοιας, ξεκινούν από δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας και καταλήγουν σε μικρότερα τμήματα που παίζουν όμως σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Το έργο που ξεκινά στα όρια του Δήμου Ερέτριας και επεκτείνεται στο ορεινό κύκλωμα Σέττας-Μανικίων, προστίθεται στη σειρά των αλλαγών που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια στο σύνολο του οδικού δικτύου της Εύβοιας και οι οποίες έχουν ήδη αλλάξει την εικόνα του.

«Όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια να κάνουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Στερεάς Ελλάδας, φάνταζε μακρινό όνειρο να αλλάξουμε τόσο γρήγορα τα δεδομένα ολόκληρων δεκαετιών. Το καταφέρνουμε, όχι με λεφτά στους δρόμους, αλλά με λεφτά για τους δρόμους. Δηλαδή με σχέδιο, μελέτη και πράξη. Αυτό το έργο είναι αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής που ακολουθούμε σε ότι κάνουμε" δήλωσε μετά την ενημέρωση ο κ. Μπακογιάννης.


Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας