Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Δήμος Θηβαίων, ΔΗΚΕΘ και Κέντρο Υγείας Θήβας μαζί στην εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού


Ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, που προσβάλλει μία στις δέκα γυναίκες και απειλεί χιλιάδες Ελληνίδες κάθε χρόνο. Παρά τη συχνότητά της, η ασθένεια σήμερα αντιμετωπίζεται, αρκεί να διαγνωστεί νωρίς. Το πιο ισχυρό «όπλο» για την έγκαιρη διάγνωση είναι η ενημέρωση.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Θηβαίων με την Κοινωνική του Υπηρεσία, η ΔΗΚΕΘ με το Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής & Δημόσιας Υγείας και το Κέντρο Υγείας Θήβας συνεργάζονται με σκοπό την έγκυρη ενημέρωση των γυναικών και τη διάδοση του μηνύματος ότι “ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί με την πρόληψη και την θεραπεία του”.

Για τις ανάγκες της εκστρατείας ενημέρωσης που θα διαρκέσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου, το “Δράκειο Μέγαρο” (παλαιό Δημαρχείο Θήβας) θα φωταγωγείται κάθε βράδυ με το χρώμα που έχει καθιερώσει η παγκόσμια εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού, το ροζ, ενώ ομπρέλες του ίδιου χρώματος θα διακοσμούν το δρομάκι πλησίον του.

 Επίσης, έξω από το δημαρχείο θα λειτουργεί info kiosk από την Παρασκευή 26/10 έως και την Παρασκευή 2/11, από ώρες 10:00 έως 12:00, , στελεχωμένο από την Ομάδα Υγείας του Κέντρου Υγείας Θήβας που θα ενημερώνει σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου του μαστού τις γυναίκες.