Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Δελτίο Τύπου -Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστηριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών(25 ΝΟΕ)


Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης

Γυναικών Θυμάτων Βίας

Ταχ. Δ/νση: Κύπρου 3 Θήβα, 26 Νοεμβρίου 2018

Ταχ.Κώδικας: 32 200

Τηλ: 2262089576, 89574

Fax: 2262027628

Εmail: symvouleutiko@thiva.gr

Site: www.thiva.gr

www.sumvouleutikothivas.blogspot.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποίηση εκδήλωσης, της ενταγμένης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» πράξης με τίτλο: «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων» (MIS:5000935), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών (25 ΝΟΕΒΡΙΟΥ)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών, την Κυριακή 25/11/02018, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «Έμφυλη Βία, Κοινωνικός Αποκλεισμός και Κοινωνική Προστασία».

Στην εκδήλωση δόθηκε έμφαση στη δικτύωση του συνόλου των κοινωνικών υπηρεσιών που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στο Δήμο Θηβαίων, προκειμένου να αναδειχθεί η πολύπλευρη προστασία που εξασφαλίζεται για τις γυναίκες θύματα βίας και πολλαπλών διακρίσεων με σκοπό να νικηθεί η σιωπή, η απομόνωση και ο πόνος τους.

Για τον λόγο αυτό προσκλήθηκαν και συμμετείχαν: στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με λειτουργία παραρτήματος Κέντρου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Θηβαίων, στελέχη του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι της ΔΗΚΕΘ, η προϊσταμένη Διεύθυνσης του ΔΟΘ και η Προϊσταμένη των Δημοτικών Παιδικών σταθμών του ΔΟΘ και στελέχη από το Κέντρο πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Βοιωτίας "Πρόταση Ζωής" (παραρτ. ΟΚΑΝΑ).

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η προβολή του ντοκιμαντέρ "Το Παγόβουνο" της ομάδας DocLab.gr, η οποία συμπλήρωσε τις προαναφερόμενες εισηγήσεις, με ενδιαφέροντα στοιχεία για το σεξισμό και τις πατριαρχικές νοοτροπίες που αποτελούν εμπόδιο στην πραγμάτωση του οράματος μας για την αληθινή ισότητα των δύο φύλων.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Αθανάσιος Κοκοντίνης για λογαριασμό του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπυρίδωνα Νικολάου, ο Πρόεδρος του δ.σ. της ΔΗΚΕΘ κ. Κωνσταντίνος Χαρέμης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας & Περιβάλλοντος κ. Γεώργιος Αναστασίου για λογαριασμό της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμά, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας κα Σωτηρία Μανάρα – Μαυράκη, ενώ παρευρέθησαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θηβαίων Δημοτικοί Σύμβουλοι και αρκετοί πολίτες.