Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Κάλυψη εξόδων ιατρικής φροντίδας και τοκετού στη Στερεά Ελλάδα ανακοίνωσε ο Μπακογιάννης


«Εθνικό θέμα» χαρακτήρισε την υπογεννητικότητα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, κατά την ανακοίνωση της νέας πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει η Περιφέρεια με την εφαρμογή ολοκληρωμένης ιατρικής φροντίδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και με την κάλυψη των εξόδων τοκετού γυναικών, μονίμων κατοίκων δυσπρόσιτων περιοχών της Στερεάς Ελλάδας.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης, η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τη HOPEgenesis, προχωρά σε ακόμη μία δράση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της υπογεννητικότητας που έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, όχι μόνο για την Στερεά, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι ενδεικτικά τα στοιχεία της Eurostat που δείχνουν ότι στην οκταετία 2008-2016, οι γεννήσεις στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μειώθηκαν σημαντικά. Το 2016 η Περιφέρειά παρουσιάζει δείκτη γονιμότητας 1,3 και συγκαταλέγεται στις δύο πρώτες Περιφέρειες (μαζί με την Ήπειρο) με τις λιγότερες γεννήσεις.

«Η υπογεννητικότητα είναι εθνικός εχθρός. Αυτό που κάνουμε, είναι να δημιουργούμε συνθήκες που να βοηθούν κάθε νέο άνθρωπο, κάθε ζευγάρι, να δημιουργήσει και να μεγαλώσει την οικογένειά του. Από τη μία πλευρά η Στερεά Ελλάδα γερνάει και συρρικνώνεται. Σκεφθείτε ότι κάθε χρόνο χάνουμε ένα χωριό 2.000 ατόμων. Από την άλλη, γίνονται όλο και πιο λίγοι οι νέοι άνθρωποι που σκέφτονται να κάνουν δύο ή ακόμα και ένα παιδί. Οι λόγοι είναι πολλοί, όπως είναι και οι λύσεις. Σε αυτές έχουμε εστιάσει για να φτάσουμε στο σημείο να μιλάμε για ανατροπή των στατιστικών στοιχείων. Μέχρι τότε θα προσπαθούμε με όποιο μέσο μπορούμε» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, δίνοντας τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή του προγράμματος.

Από την πλευρά της HOPEgenesis, ο πρόεδρος κ. Στέφανος Χάνδακας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για πρώτη φορά η HOPEgenesis συνεργάζεται με δημόσιο φορέα και συγκεκριμένα με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Μέσα από την κοινή μας δράση έχουμε στόχο να ανατρέψουμε την υπογεννητικότητα στην Στερεά Ελλάδα, καλύπτοντας όλα τα έξοδα που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη και τον τοκετό σε γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τους συνεργάτες του που αγκαλιάζουν το πρόγραμμα της HOPEgenesis και έτσι έχουμε την ευκαιρία να επεκτείνουμε το πρόγραμμά μας σε ακόμη περισσότερες περιοχές της χώρας μας».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Γέφυραςwww.gefyra.com.gr και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.pste.gov.gr αλλά να απευθύνονται και στα παρακάτω γραφεία:




Α/Α
ΓΡΑΦΕΙΑ/ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

1.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ
Πλατεία Ελευθερίας 3, 35131, Λαμία
Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης –ΠΣΤΕ
Δομή ΓΕΦΥΡΑ
2ος όροφος, Τηλ.: 2231028725

2.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Διοικητήριο Π.Ε. Φωκίδας
Ι. Γιδόγιαννου 31 , 33100, Άμφισσα
3ος όροφος, Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Τηλ.: 22653 50656

3.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Διοικητήριο Π.Ε. Ευρυτανίας
(Κεντρικό Δημαρχείο)
Εθνικής Αντιστάσεως 1, 36100, Καρπενήσι
Τηλ.: 22373 52306, 52304

4.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Διοικητήριο Π.Ε. Βοιωτίας
Φίλωνος 35-39, 32131, Λιβαδειά
Ισόγειο
Τηλ.: 22613 50106

5.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Διοικητήριο Π.Ε. Εύβοιας
Λ. Χαϊνά 93, 34132, Χαλκίδα
Ισόγειο, Γραφείο 10, Τηλ.: 22213 53932-3

Επιπλέον Πληροφορίες:
κ. Θέμης Χειμάρας
Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού,
Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
(Τηλ. 22310 28725)