Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Πρέπει να κρατήσω μακριά το σκύλο από το νεογέννητο;

https://www.imommy.gr/2018/11/07/prepei-na-kratiso-makria-to-skylo-apo-to-neogennito/?fbclid=IwAR3EJEaeqL30frQvJ1domwNFTqTSlWowvlu-umUbCtzt11z2eAK8IYpSFUA

Είναι αρκετά σύνηθες για ένα κατοικίδιο να νιώθει ζήλια όταν μπαίνει στο σπίτι ένα νέο μέλος που κλέβει όλη την προσοχή και την αγάπη.

Ένα νέο μέλος στο σπίτι, όπως είναι το μωρό, ανατρέπει τα δεδομένα και την καθημερινότητά σας, ειδικά όταν υπάρχει ήδη ένας σκύλος στο σπίτι. Εάν θέλετε να τα φέρετε επαφή, υπάρχουν δύο απαραίτητες προϋποθέσεις: ο σκύλος να συμπεριφέρεται πολύ καλά και να είστε εσείς εκεί πάντα για να επιβλέπετε την κατάσταση.

Είναι αρκετά σύνηθες για ένα κατοικίδιο να νιώθει ζήλια όταν μπαίνει στο σπίτι ένα νέο μέλος που κλέβει όλη την προσοχή και την αγάπη. Εσείς πρέπει να βοηθήσετε το σκύλο να συνηθίσει την παρουσία και να μην νιώσει αποκομμένος από την υπόλοιπη οικογένεια. Συνεχίστε να του δίνετε προσοχή, είτε είναι στο δωμάτιο το μωρό είτε όχι.

Αν όμως βλέπετε ότι δείχνει επιθετική ή εχθρική συμπεριφορά προς το βρέφος, θα πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από εκπαιδευτή σκύλων ώστε να ξέρετε πώς να χειριστείτε σωστά και προσεκτικά το θέμα. Επιπλέον, μην αφήνετε το ζώο να γλείφει το πρόσωπο το βρέφους γιατί μεταφέρονται πολλά βακτήρια και μικρόβια και το ανοσοποιητικό του δεν είναι ακόμα ανεπτυγμένο.