Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Reuters: Τρόπους να μην κλείσει ο διακόπτης στη ΛΑΡΚΟ αναζητεί η κυβέρνηση


Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και αναζητεί τρόπους ώστε η ΔΕΗ να μην κόψει το ρεύμα στη μεγαλύτερη παραγωγό νικελίου της Ευρώπης. Αυτό μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Ενέργειας.

Η ΛΑΡΚΟ, που ελέγχεται σε ποσοστό 55% από το ελληνικό δημόσιο, οφείλει περί τα 280 εκατ. ευρώ σε απλήρωτους λογαριασμούς στη ΔΕΗ, η οποία επίσης είναι μέτοχος της εταιρείας με μειοψηφικό μερίδιο.

Η ΔΕΗ έχει ζητήσει από τον ΑΔΜΗΕ να διακόψει την παροχή του ρεύματος σε μεγαλο- οφειλέτες και οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν να συμβεί αυτό, ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου στο πρακτορείο, σε καθεστώς ανωνυμίας.

«Αναζητούμε μία λύση, ώστε να μην κοπεί το ρεύμα» τόνισε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, είχε συζητήσεις για το θέμα με τις διοικήσεις της ΔΕΗ και της ΛΑΡΚΟ, που απασχολεί περί τους 1.000 εργαζομένους. Οι δύο εταιρείες δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε το Φεβρουάριο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ανακτήσει κρατικές ενισχύσεις ύψους 135,8 εκατ. ευρώ, που έχουν δοθεί στην ΛΑΡΚΟ.

naftemporiki.gr