Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Μια ασύλληπτα μεγάλη φωτογραφία από ψηλά -Κάνεις ζουμ και βλέπεις ακόμη και τις εκφράσεις των ανθρώπων (ΦΩΤΟ)ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ


Οι Κινέζοι είναι πολύ μπροστά στην τεχνολογία κι αυτό αποδεικνύεται για άλλη μία φορά καθώς μια κινεζική εταιρεία κατάφερε να δημιουργήσει μια απίστευτα μεγάλη (όχι σε διαστάσεις αλλά σε μέγεθος) φωτογραφία.

Πρόκειται για το πνευματικό παιδί μιας εγκατάστασης που ονομάζεται Jinkun Tech, ή Bigpixel Technology Corporation και ελήφθη από την κορυφή του πύργου Oriental Pearl στη Σανγκάη.
Είναι δηλαδή μια πολύ, πολύ μεγάλη εικόνα και σύμφωνα με την εταιρεία, πάνω από 8 εκατομμύρια άνθρωποι την έχουν ήδη δει και εξερευνήσει ενώ πολλοί ακόμη θα ακολουθήσουν.



Η ανάλυση της φωτογραφίας είναι περίπου 195 gigapixels. Για να καταλάβει κανείς: ένα megapixel είναι ένα εκατομμύριο pixels. Η ανάλυση των φωτογραφικών μηχανών και των καμερών των κινητών τηλεφώνων μετράτε σε megapixels. Για παράδειγμα, μια κάμερα 12 megapixels μπορεί να παράγει εικόνες με 12 εκατομμύρια συνολικά pixels. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για gigapixels. Ένα gigapixel είναι ένα δισεκατομμύριο pixels.

Η Bigpixel θεωρείται ότι είναι πάνω από 2.000 φορές ακριβέστερη από μια φωτογραφάι που τραβά κανείς με μια συνηθισμένη φωτογραφική μηχανή, γεγονός που κάνει αυτό το στιγμιότυπο 360 μοιρών μιας εκπληκτικά ηλιόλουστης ημέρας της Σαγκάης, την τρίτη μεγαλύτερη φωτογραφία στον κόσμο και την μεγαλύτερη της Ασίας.



Πρόκειται για μια συλλογή εικόνων που έχουν ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα μερικών μηνών χρησιμοποιώντας τεχνολογία συρραφής φωτογραφιών. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, είναι το πρώτο πανόραμα που κατασκευάζει με εκατοντάδες δισεκατομμύρια pixels. Το αποτέλεσμα είναι ένα απέραντο, ασυνήθιστο, απίστευτα μεγάλο ζουμ – τόσο μεγάλο που μπορείς να δεις τις εκφράσεις ενός ανθρώπου από πολύ κοντά.

Δείτε την απίστευτη εικόνα εδώ και κάντε ζουμ για να διαπιστώσετε και μόνοι σας του λόγου το αληθές.