Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΙΕΡΟΨΑΛΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΩΝ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ»


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε   Κυριακή 27 Ιανουαρίου, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης αγιοβασιλόπιττας του Συλλόγου μας, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού προσκυνηματικού ναού Αγ. Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών.

Την αγιοβασιλόπιττα ευλόγησε ο αιδεσιμολογιώτατος π. Σπυρίδων Βασιλάκος, εφημέριος του προσκυνήματος, και στη συνέχεια ομίλησε καταλλήλως. Το φλουρί έτυχε ένας εκ των μικρών μαθητών της Βυζαντινής Μουσικής, ο οποίος και έλαβε αναμνηστικό δώρο.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο τ. γραμματεύς του Συλλόγου Ιωάννης Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε εν τάχει στα πεπραγμένα του Συλλόγου κατά το παρελθόν έτος. Εκτενής αναφορά έγινε στην προσφορά του Δημάρχου Θηβαίων κ . Σπ. Νικολάου, στον Σύλλογο μας, και ακόμη ο Σύλλογος, εν όψει και της επικειμένης λήξεως της θητείας του ως Δημάρχου, τον ευχαρίστησε γενικότερα για όλη τη βοήθεια και συνδρομή που έχει προσφέρει. Ο κ. Δήμαρχος αντιφώνησε, αναφερόμενος στην δική του συνεργασία με τον Σύλλογο κατά τα τελευταία έξι χρόνια.

Εν συνεχεία έλαβε τον λόγο ο ταμίας του Συλλόγου κ. Αθ. Θεοδοσίου, αναφερθείς στηνοικονομική κατάσταση και τις δραστηριότητες του Συλλόγου.

Επίτιμος προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, χοράρχης και Πρωτοψάλτης κ. Αχιλλεύς Χαλδαιάκης, ο οποίος ομίλησε εμπεριστάτωμένα με θέμα: «Παλιό κρασί σε νέους ασκούς: Παράδοση και νεωτερισμός στη βυζαντινή μελοποιΐα». Ο κ. Χαλδαιάκης καταχειροκροτήθηκε μετά το πέρας της ομιλίας του.

Επηκολούθησε δεξίωση, όπου τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος.