Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΣΔΕΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ


Σήμερα 17 Γενάρη κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας στη συγκέντρωση των εργατών της ΛΑΡΚΟ στο χώρο του εργοστασίου παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Μπασδέκης Κώστας και του Δήμου Λοκρών Καρατράντος Θωμάς.

Στους εργάτες μίλησε ο Κώστας Μπασδέκης εκφράζοντας τη συμπαράσταση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον αγώνα των εργατών και μεταξύ άλλων είπε: «Το γεγονός ότι σήμερα οι καμινάδες της ΛΑΡΚΟ δεν καπνίζουν, δεν υπάρχει κανένας απεργοσπάστης και η απεργία έφτασε στο 100%, δείχνει την θέληση των εργαζομένων να αποτρέψουν τα σχέδια για τις χειρότερες εξελίξεις που προδιαγράφει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΛΑΡΚΟ.

Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό των εργατών στηρίζει τον αγώνα τους ενάντια στη μεθόδευση του ξεπουλήματος, της πλήρους ιδιωτικοποίησης και στο ενδεχόμενο ακόμη και κλεισίματος μιας επιχείρησης που θα μπορούσε να προσφέρει πολύ περισσότερα.

Μιας επιχείρησης που κάτω από άλλες συνθήκες σε δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο τις εργατικές-λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων θα αποτελούσε πηγή ζωής για όλη την περιοχή αλλά και τη χώρα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους συνοδοιπόρους της να σταματήσει άμεσα τις μεθοδεύσεις απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ, με τη μείωση παραγωγής που επιβάλλει, να σταματήσει το απάνθρωπο καθεστώς των εργολαβιών με ένταξη των εργολαβικών εργαζόμενων στη δύναμη της ΛΑΡΚΟ, να λάβει τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο του εργοστασίου και στα μεταλλεία.

Στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ πρέπει να συμπαραταχθούν και όλες οι λαϊκές δυνάμεις της περιοχής, μόνο έτσι ο αγώνας θα είναι αποτελεσματικός»


17/1/2019