Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Δήμος Θηβαίων: Ας σκεφτούμε ΓΥΑΛΙγο την ανακύκλωση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Θηβαίων: Ας σκεφτούμε ΓΥΑΛΙ γο την ανακύκλωση

Στην δράση “Ας σκεφτούμε ΓΥΑΛΙγο την ανακύκλωση” της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) συμμετέχει ο Δήμος Θηβαίων.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν τοποθετηθεί ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών (μπλε κώδωνες) σε δώδεκα (12) σημεία σε όλο τον Δήμο Θηβαίων , στα οποία οι πολίτες και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες του κλάδου Εστιατορίων-Ταβερνών-Καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων, καλούνται να απορρίπτουν μπουκάλια και άλλες γυάλινες συσκευασίες προς ανακύκλωση, ώστε να μην καταλήγουν αυτές στα κοινά απορρίμματα αναξιοποίητες.

Τρόπος Συμμετοχής:

· Διαχωρίζουμε καθημερινά τα γυάλινα υλικά συσκευασίας

· Αδειάζουμε εντελώς τις γυάλινες συσκευασίες από τα υπολείμματα

· Απορρίπτουμε και τα σπασμένα μπουκάλια στον κώδωνα

· Δεν πετάμε ποτέ στους μπλε κώδωνες υλικά που δεν είναι γυάλινες συσκευασίες (π.χ. πιάτα, τασάκια, κούπες καφέ) ούτε κοινά σκουπίδια.

Η αποκομιδή και μεταφορά του υλικού γίνεται με ευθύνη της ΕΕΑΑ, σύμφωνα με τις διαδικασίες που έχουν εγκρίνει οι αρμόδιες αρχές. Το υλικό οδηγείται για περαιτέρω αξιοποίηση και ανακύκλωση εντός και εκτός Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες, για αποκομιδή και τοποθέτηση κάδων οι πολίτες μπορούν ν' απευθύνονται στο τηλέφωνο 801 11 19999 (τηλέφωνο ΕΕΑΑ).

Τα 12 σημεία στα οποία έχουν τοποθετηθεί κώδωνες στον Δήμο Θηβαίων :

Δείτε εδώ τα 12 σημεία