Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Τα σημάδια ότι είστε ψυχικά κουρασμένοι και όχι σωματικά


Τα σημάδια ότι είστε ψυχικά κουρασμένοι και όχι σωματικά

Αν νιώθετε εντελώς εξουθενωμένοι και καταβεβλημένοι πιθανώς να θέλετε να βρείτε μια λύση. Δυστυχώς, ενώ το πρώτο ένστικτο μας είναι να βρούμε λύσεις για την σωματική κούραση, η ταλαιπωρία σας μπορεί να μην είναι σωματικής φύσης. Μπορεί η ψυχή σας να είναι εξαντλημένη.

Η εξάντληση της ψυχής ή «αρρώστια της ψυχής» όπως λέγεται μερικές φορές συμβαίνει όταν δεν μπορούμε να φροντίσουμε κατάλληλα τον εαυτό μας σε πνευματικό επίπεδο. Όπως και σε έναν τραπεζικό λογαριασμό, πρέπει να δίνουμε προσοχή και στις αναλήψεις και στις καταθέσεις της πνευματικής μας ευημερίας.

Και αν συνεχώς παίρνουμε από αυτό το απόθεμα, βασιζόμενοι στην ψυχή μας να μας φροντίσει και να μας παρέχει όσα χρειαζόμαστε χωρίς να βάζουμε χρόνο και προσπάθεια στις καταθέσεις και χωρίς να έχουμε ως προτεραιότητα την πνευματική μας υγεία, μπορεί να οδηγηθούμε σε πνευματική πτώχευση.
Υποφέρετε από εξάντληση της ψυχής; Κοιτάξτε αυτά τα 12 σημάδια.

Μπορεί να έχετε σωματικά συμπτώματα όπως ανεξήγητους πόνους


Συχνά, όταν εξετάζουμε τα θέματα της ψυχής, ξεχνάμε ότι κάθε πτυχή της ύπαρξης μας είναι συνδεδεμένη. Επομένως, οι ταλαιπωρίες της ψυχής και της καρδιάς μπορεί να εκδηλωθούν πραγματικά με σωματικό τρόπο.

Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται αισθήματα πόνου και έντασης, ζαλάδα, ναυτία, θολή όραση, πονοκέφαλοι και ημικρανίες και ανεξήγητοι πόνοι.

Η αύξηση του άγχους οδηγεί σε ήπιες κρίσεις πανικού

Όταν η ψυχή είναι εξαντλημένη δυσκολευόμαστε να βρούμε την γαλήνη σε αυτόν τον σκοτεινό, μπερδεμένο και δυσχερή κόσμο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα αυξημένο και αδιάκοπο αίσθημα άγχους.

Αυτή η ξαφνική εμφάνιση χρόνιου άγχους μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ήπιες κρίσεις πανικού, συχνά χωρίς προειδοποίηση ή σαφή εξήγηση.

Δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε δυσκολίες

Η ζωή θα εμφανίσει δυσκολίες και προκλήσεις στον δρόμο μας, και γενικά, βρίσκουμε την δύναμη και το θάρρος να τις αντιμετωπίσουμε άμεσα. Ωστόσο όταν η ψυχή είναι κουρασμένη διαπιστώνουμε ότι νιώθουμε «αδύναμοι» και επιβαρυμένοι.

Ακόμα και η ιδέα του να αντιμετωπίσουμε τις μικρότερες δυσκολίες μπορεί να φαίνεται απίθανη και ανέφικτη.

Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε καλά

Την νύχτα, θα δείτε ότι αισθάνεστε πάρα πολύ ανήσυχοι και δεν μπορείτε να ηρεμήσετε το μυαλό σας.

Και αν το καταφέρετε και αποκοιμηθείτε, έχετε πολύ έντονα ρεαλιστικά όνειρα, ακόμα και εφιάλτες που διαταράσσουν τις προσπάθειες σας να ξεκουραστείτε.

Ανεξάρτητα από το πόσο και αν κοιμηθείτε εξακολουθείτε να νιώθετε εξαντλημένοι
Ενώ ο καλός ύπνος της νύχτας ακόμα και οι ολιγόλεπτοι κατά την διάρκεια της ημέρας μπορούν να βοηθήσουν στη αντιμετώπιση της σωματικής κούραση δεν αρκούν για την εξάντληση της ψυχής.

Μπορείτε να κοιμηθείτε όση ώρα θέλετε αλλά αν η ψυχή σας είναι κουρασμένη θα συνεχίζετε να υποφέρετε. Ακόμα και αν μπορέσετε να ησυχάσετε το μυαλό σας και να αποκοιμηθείτε, θα ξυπνήσετε νιώθοντας τόσο εξαντλημένοι όσο ήσασταν και πριν πάτε για ύπνο.

Τα αρνητικά συναισθήματα της πικρίας, του θυμού και της ζήλειας ελέγχουν το μυαλό σας.


Τα πάντα γύρω μας δημιουργούνται και ελέγχονται από την ενέργεια που νιώθουμε, και την θετική και την αρνητική. Όταν η ψυχή μας είναι εξαντλημένη δεν λειτουργεί πλέον για να διαχειριστεί αυτή την ενέργεια στην ζωή μας.

Κατά συνέπεια, είναι πολύ συνηθισμένο να αυξηθεί η αρνητική ενέργεια. Αυτό προκαλεί τοξικά συναισθήματα όπως θυμό, απογοήτευση, πικρία, ζήλεια και φθόνο. Προσπαθήστε να μην αφήσετε αυτά τα συναισθήματα να σας καταναλώσουν.

Έχετε ένα αδιάκοπο συναίσθημα μοναξιάς
Πολλοί που βιώνουν την εξάντληση της ψυχής μπορεί να βρουν πως είναι απομακρυσμένοι από τους φίλους και τα μέλη της οικογένειας τους. Όχι απαραίτητα σωματικά και φυσικά απομονωμένοι αλλά ψυχικά, συναισθηματικά και πνευματικά.

Ίσως αρχίσετε να αμφισβητείτε την ικανότητα σας να εμπιστεύεστε και να βασίζεστε στους άλλους και να νιώθετε μόνοι στον κόσμο.

Βρίσκετε πως είστε αποπροσανατολισμένοι


Καθώς πορεύεστε στην ζωή θα διαπιστώσετε ότι διάφορες πτυχές του κόσμου γύρω σας φαίνεται να λειτουργούν μαζί με κάποιον τρόπο, να αποτελούν κομμάτι της μεγαλύτερης εικόνας. Επίσης γνωστές ως συμπτώσεις, αυτές οι στιγμές συχνά επιβεβαιώνουν ότι ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από τον εαυτό μας.

Ωστόσο, αν η ψυχή σας είναι εξαντλημένη, μπορεί ξαφνικά να ανακαλύψετε πως είστε αποπροσανατολισμένοι, σαν να μην είστε συγχρονισμένοι με τον κόσμο. Ακόμα και η ψυχή, το σώμα και το μυαλό σας δεν βρίσκονται σε αρμονία. Αυτό το αίσθημα, που περιγράφεται καλύτερα ως αποπροσανατολισμός, μπορεί να δυσκολέψει την πορεία μας.

Είστε σωματικά εξαντλημένοι, αδύναμοι και χωρίς κίνητρο

Αυτό δυσκολεύει εκείνους που προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν την διαφορά μεταξύ της σωματικής και πνευματικής εξάντλησης. Συχνά, η πνευματική εξάντληση προκαλεί πραγματικά την σωματική, αφήνοντας το σώμα αποστραγγισμένο από όλη την ενέργεια και το κίνητρο.

Ακόμα και η ιδέα του να βρείτε ενέργεια για να είστε σωματικά ενεργοί είναι εντελώς συντριπτική και σας κάνει να θέλετε να μένετε συνεχώς στο κρεβάτι.

Η σύγχυση σας δυσκολεύει να κατανοήσετε τα πως νιώθετε

Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να κατανοήσουν τα συναισθήματα τους υπό κανονικές συνθήκες. Με την εξάντληση της ψυχής, αυτό γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.

Αν κάποιος σας ρωτήσει πως νιώθετε, δεν μπορείτε να το εκφράσετε με λόγια επειδή δεν μπορείτε να το περιγράψετε. Στην πραγματικότητα, ούτε καν εσείς δεν είστε σίγουροι για το πώς νιώθετε. Ξέρετε πως κάτι είναι λάθος, απλώς δεν μπορείτε να το προσδιορίσετε.

Οι σκέψεις για το μέλλον σας κάνουν αβέβαιους και φοβισμένους

Όταν η ψυχή είναι εξαντλημένη, δεν μπορεί να σας παρέχει μια σαφή εικόνα για το μέλλον σας, για την κατεύθυνση σας προς αυτό. Χωρίς να έχετε ιδέα προς τα πού πάτε και τι προσπαθείτε να πετύχετε, περιπλανιέστε άσκοπα.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και άγχος. Οι σκέψεις για το μέλλον και αυτών που πρόκειται να έρθουν είναι συχνά καταπιεστικές και τρομακτικές όταν δεν έχετε ένα σχέδιο.

Τα συναισθήματα σας είναι πιο έντονα από ποτέ


Υπάρχουν αυτοί που είναι πολύ ευαίσθητοι και συναισθηματικοί, που νιώθουν κάθε εμπειρία βαθιά και χωρίς να μπορούν να συγκρατηθούν, ενώ άλλοι μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τα συναισθήματα τους.

Ωστόσο, αν η ψυχή είναι εξαντλημένη, ακόμα και αυτοί με την μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση θα νιώθουν υπέρ-φορτισμένοι. Αυτά τα έντονα συναισθήματα μπορεί να σας κάνουν να κλαίτε ή να ξεσπάτε με θυμό με το παραμικρό.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Ενώ κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι μπορείτε να αποφύγετε την εξάντληση της ψυχής, καθώς είναι μια κατάσταση που μας ταλαιπωρεί όλους κατά καιρούς, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να φροντίσετε τον εαυτό σας.

Θα σας βοηθήσουν να ξεκουραστείτε, να αναρρώσετε, να επαναφορτίσετε και να αναζωογονηθείτε. Ο διαλογισμός θα σας επιτρέψει να ησυχάσετε το μυαλό σας, να μειώσετε το άγχος και τις αρνητικές επιρροές. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με το να βρείτε ένα ήσυχο μέρος για να διαλογιστείτε είτε με το να πάτε μια βόλτα έξω, που αποτελεί επίσης μορφή διαλογισμού.

Το να καθαρίσετε το σπίτι σας επίσης θα σας παρέχει έναν «ασφαλή χώρο» όπου μπορείτε να πάτε όταν νιώθετε πως η ψυχή σας χρειάζεται φροντίδα. Μπορείτε να το κάνετε με διάφορες τεχνικές όπως με το να θυμιατίσετε για να εξαλείψετε την αρνητικότητα και να καθαρίσετε την ατμόσφαιρα ή με θεραπευτικούς κρυστάλλους που θα προσελκύσουν θετική ενέργεια και θα σας προστατεύσουν από όσους προσπαθούν να «μολύνουν» τον χώρο σας.