Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Ετήσιο Μνημόσυνο μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημητρίου Ταγκαλέγκα



Κυριακή 14 Απριλίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Λεβαδείας τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημητρίου Ταγκαλέγκα, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως, με την συμμετοχή πολλών πιστών που κατέκλυσαν τον Ναό για να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του.

Τη Θεία Λειτουργία και το ιερό μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στην Ε΄Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής τονίζοντας ότι μας προετοιμάζει για την Μ. Εβδομάδα. Και ανέλυσε το ευαγγέλιο της ημέρας, αναφερόμενος στην ταπείνωση και στη διακονία προς τον συνάνθρωπο, που ο Χριστός μας διδάσκει και προτάσσει όταν οι υιοί Ζεβεδαίου Ιάκωβος και Ιωάννης ζήτησαν πρωτοκαθεδρίες. Επίσης, αναφέρθηκε στη μεγάλη Αγία που σήμερα προβάλλει η Εκκλησία μας ως σύμβολο μετανοίας, την Οσία Μαρία την Αιγυπτία, καθώς και στον πρώτο Επίσκοπο Θηβών τον Άγιο Ρούφο που τιμάει η Τοπική μας Εκκλησία την Ε΄Κυριακή των Νηστειών.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος με συγκίνηση αναφέρθηκε στον μακαριστό συνεργάτη του π. Δημήτριο Ταγκαλέγκα, ευχόμενος ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του και να δίνει ενίσχυση και παρηγορία στην οικογένειά του.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος έψαλε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού π. Δημητρίου.

Πηγή: www.imtl.gr