Τρίτη 16 Απριλίου 2019

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ . Aποφάσισα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου για το Δήμο της Θήβας



«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 – ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

“Όταν η καρδιά σου,

που τόσο αγάπησε τον κόσμο,

Θα’χει λιώσει.

Να λείπεις- δεν είναι τίποτα να λείπεις.

Αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει,

θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλα εκείνα που γι' αυτά έχεις λείψει,

θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλο τον κόσμο...”

Γ. Ρίτσος

Όταν διαπιστώνεις ότι η πολιτική μάχη που πρόκειται να δώσεις δεν διεξάγεται με όρους ηθικής και έντιμης πολιτικής αντιπαράθεσης, μέσα από θέσεις και προγράμματα, αλλά με όρους συναλλαγής και ιδιοτέλειας, τότε πρέπει να επιλέξεις το δρόμο της συνείδησής σου. Γιατί οι μεγάλοι στόχοι και τα οράματα απαιτούν προσήλωση στο στόχο, δύναμη ψυχής και καθαρή συνείδηση.

Στην τoπική αυτοδιοίκηση και στην διεκδίκηση του Δήμου, μπήκα με όρεξη και όνειρα για την πόλη που ζω και αγαπώ. Πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι η Θήβα, με βάση την ιστορική διαδρομή και τον αρχαιολογικό πλούτο που διαθέτει μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.

Δυστυχώς προσωπικές επιδιώξεις, ιδιωτικά συμφέροντα και πολιτικές σκοπιμότητες κρατούν αυτόν τον τόπο σε στασιμότητα και στο περιθώριο των εξελίξεων. Δεν είναι τυχαίο το ότι η πανθομολογούμενη παρακμιακή πορεία του Δήμου μας, όχι μόνο δεν αποτελεί στοιχείο απόρριψης της σημερινής κρατούσας κατάστασης, αλλά δέσμευση διατήρησης για κάποιους νέους επίδοξους σωτήρες. Η άποψη ότι για όλα φταίει η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας δεν ευσταθεί, διότι κατά την ίδια περίοδο Δήμοι με μικρότερο πολιτιστικό και αρχαιολογικό αποτύπωμα απογειώνονται.

Κάποτε ρώτησαν ένα σοφό που έχασε το φως του: “Υπάρχει κάτι χειρότερο από το να χάσεις το φως σου;”. Ναι τους απάντησε: “Να σταματήσεις να ονειρεύεσαι”.

Επειδή λοιπόν αδυνατώ να συμβιβαστώ με την σκληρή πραγματικότητα, που κάποιοι έχουν επιβάλει στο Δήμο μας, θέλοντας να ελέγχουν για τους δικούς τους λόγους τις εξελίξεις, αποφάσισα να αποσύρω την υποψηφιότητά μου για το Δήμο της Θήβας και να συνεχίσω τον αγώνα μου ως ενεργός πολίτης.

Θέλω να ευχαριστήσω για την βοήθεια και την στήριξη τους συνεργάτες και συνοδοιπόρους μου σε αυτή την προσπάθεια διεκδίκησης του Δήμου έως σήμερα καθώς και τους χιλιάδες συνδημότες που μας στήριξαν με την ψήφο τους, στις πολιτικές μάχες που δώσαμε εμπνευσμένοι από το όραμά μας για τον ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Ενεργός πολίτης