Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Δήμος Θηβαίων: Μάθε που ψηφίζεις




Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους δημότες του ότι τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών “Μάθε που ψηφίζεις”https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/ . Μέσω αυτής οι πολίτες συμπληρώνοντας τα πεδία Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Έτος Γέννησης, Όνομα Μητέρας (προαιρετικό), ή μόνο τα πεδία Ε.Ε.Α. (Ειδικού Εκλογικού Αριθμού) και Επώνυμο, εφόσον τα γνωρίζουν, μπορούν να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν.

Οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές καθώς και οι Ευρωεκλογές θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου 2019, από τις 07:00 το πρωί ως τις 19:00 το απόγευμα. Οι επαναληπτικές των αυτοδιοικητικών εκλογών (Δημοτικές- Περιφερειακές), όπου χρειαστεί, θα διεξαχθούν την επόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά, εισάγεται το δικαίωμα του εκλέγειν στους νέους 17 ετών.

Επίσης, σε ότι αφορά τις δημοτικές εκλογές οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν σε ξεχωριστή κάλπη την εκλογή των οργάνων κοινότητας. Στις εκλογές του Μαΐου θα στηθούν τέσσερις (4) κάλπες, μία (1) για Δήμαρχο- Δημοτικούς Συμβούλους, μία (1) για Τοπικούς Συμβούλους, μία (1) για Περιφερειάρχη- Περιφερειακούς Συμβούλους και μία (1) για Ευρωβουλευτές.