Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Ανακοίνωση από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ



ΠΡΟΣ:
ΔΙΟΙΚΗΣΗ Γ.Μ.Μ Α.Ε ΛΑΡΚΟ - ΑΘΗΝΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Γ.Μ.Μ. Α.Ε ΛΑΡΚΟ – ΛΑΡΥΜΝΑ

Κύριοι,
Σήμερα 19 Ιουλίου 2019 συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου μας για τα παρακάτω θέματα. Έλλειψη μέτρων υγιεινής και Ασφάλειας . Το τμήμα των Η/Κ είναι μία ωρολογιακή βόμβα .
 
Νερά που προέρχονται από την ψύξη των Η/Κ , λιμνάζουν γύρω από αυτά , τρέχουν ανεξέλεγκτα με κίνδυνο ανά πάσα ώρα και στιγμή , με ένα τρύπημα καμινιού όπου είναι συχνό φαινόμενο, να προκαλέσουν ομαδικό δυστύχημα. 

Οι εγκαταστάσεις γενικότερα του εργοστασίου είναι δίχως συντήρηση , όπως παραδείγματος χάρη τα φίλτρα της μεγάλης καμινάδας όπου δηλητηριάζει τους εργαζόμενους και την περιοχή της Λάρυμνας .Οι καθυστερήσεις μισθοδοσίας που τεκμηριώνονται από τις επιστολές σας , αλλά και η στάνταρ καθυστέρηση κάθε μήνα από την εργολαβία ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ , έχουν δημιουργήσει μία γενικότερη σύγχυση στους εργαζόμενους με άμεσο αντίκτυπο στην μη ήρεμη και ασφαλή εργασία. 
 
Η μη υπογραφή της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης από την πλευρά σας, μιας σύμβασης όπου είχατε συμφωνήσει αλλά τελικά την απορρίπτετε , η μη ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου, τα μεγάλα κενά προσωπικού σε οργανικές θέσεις , οξύνουν την εντατικοποίηση και δημιουργείται μια κατάσταση σύγχυσης. 
 
Η μη επίσημη ενημέρωση στους εκπροσώπους των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της ΛΑΡΚΟ για τη σύμβαση μεταξύ ΛΑΡΚΟ και TELF όπου αφορά την εισαγωγή μεταλλεύματος από τη Γουατεμάλα ανησυχεί τους εργαζόμενους. 

Παρά το γεγονός ότι ζητάμε να δούμε τι λέει η σύμβαση , φοβούμενοι από την πλευρά μας ότι μπορεί να προκύψει ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, εσείς δεν μας ενημερώνετε. Με βάση αυτά που διαρρέουν από το επιστημονικό προσωπικό της ΛΑΡΚΟ σε ότι άφορα την επικινδυνότητα αυτού του μεταλλεύματος, δηλώνουμε ότι μεταλλεύματα που δεν γνωρίζουμε τι επιπτώσεις θα έχουν στην υγεία, την ασφαλή εργασία καθώς και στη λειτουργία του εργοστασίου , δεν θα τα δουλέψουμε. Επίσης, σας έχουμε ζητήσει να μας ενημερώσετε για το τι έχει καταγραφεί από την πλευρά των αρμόδιων αρχών για το θανατηφόρο ατύχημα. Καμία απάντηση δεν έχουμε πάρει. 
 
Επίσης , η έλλειψη μέτρων ατομικής προστασίας από γάντια , φόρμες , άρβυλα, έως η έλλειψη ουσιωδών ανταλλακτικών για την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Παράλληλα , όλες οι υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους είναι ληξιπρόθεσμες , από την καταβολή των επιδομάτων αδείας , τα γάλατα , το συνταξιοδοτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο όπου κάθε μήνα μας παρακρατείται από το μισθό μας και δεν το έχετε αποδώσει στην ΤΖΕΝΕΡΑΛΙ, έως και την παρακράτηση της συνδρομής των μελών μας που δεν έχετε αποδώσει στο Σωματείο που αποτέλεσμα έχει να μην μπορούμε να χορηγήσουμε βοηθήματα σε συναδέλφους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας .

 Για τα παραπάνω και δεκάδες ακόμα όπου από την πλευρά σας δεν τηρείτε όπως είστε υποχρεωμένοι , προκηρύσσουμε ομόφωνα επαναλαμβανόμενες τετράωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια από την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019 και μέχρι να μας καταβληθεί η μισθοδοσία μας. 

Οι συνάδελφοι εκτός βάρδιας θα απεργούν τις 4 τελευταίες ώρες του 8ώρου τους.
Έγκαιρα και με βάση το νόμο , θα σας επιδοθεί το απαιτούμενο προσωπικό ασφαλείας .

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ Π. ΠΟΛΙΤΗΣ