Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Κερδήθηκε το φετινό «στοίχημα» της άρδευσης της Κωπαίδας - Περιοδεία Παπαθωμά στις αγροτικές καλλιέργειες



η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και οι Υπηρεσιακοί παράγοντες , πραγματοποίησαν έλεγχο σε όλο το Κωπαϊδικό Πεδίο, προκειμένου να διαπιστώσουν την πορεία της άρδευσης στις αγροτικές καλλιέργειες .
Αν και οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ υψηλές και για αρκετές ημέρες , διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

· Υπάρχει επάρκεια νερού και ορθή διαχείρισή του.
· Η άρδευση εξελίσσεται ομαλά.
· Όλα τα αντλιοστάσια είναι σε πλήρη λειτουργία συντηρημένα άριστα.
· Οι υπηρεσιακοί παράγοντες , οι επιφορτισμένοι με την άρδευση της Κωπαΐδας, είναι σε συνεχή επαφή με τους καλλιεργητές και συνεχίζεται ομαλά η εξέλιξη της αρδευτικής περιόδου.

Όσον αφορά την εξέλιξη των έργων που πραγματοποιούνται στο Κωπαϊδικό πεδίο:

η Αγροτική Οδοποιία πρ/σμού 1.100.000 ευρώ και η επισκευή του καναλιού της Υλίκης πρ/σμού 2.700.000 ευρώ είναι έτοιμα για δημοπράτηση.
Ολοκληρώνεται ο δρόμος Αλίαρτος - Άγιος Δημήτριος προυπ/σμού 1.500.000 ευρώ.
Συμβασιοποιήθηκε και ξεκινάει ο καθαρισμός Αρδευτικών Καναλιών πρ/σμού 1.500.000 ευρώ και ετοιμάζονται οι Μελέτες Επισκευής Γεφυριών πρ/σμού 1.000.000 ευρώ.
Ξεκινάει επίσης η διαδικασία δημοπράτησης του Πλωτού Αντλιοστασίου της Υλίκης πρ/σμού 2.500.000 ευρώ.

«Η σωστή και έγκυρη προετοιμασία των αναγκαίων ενεργειών στον τομέα της άρδευσης , έφεραν τα ανάλογα αποτελέσματα. Παραμένουμε όλοι μας δίπλα στους αγρότες – καλλιεργητές , ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η αρδευτική περίοδος και βεβαίως παράλληλα ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες σπουδαίων και μεγάλων έργων στην Κωπαΐδα συνολικού πρ/σμού 10.300.000 ευρώ», τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.