Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Ίδρυση κυριακάτικης αγοράς απο τον Δήμο Τανάγρα


Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του εμπορικού συλλόγου Θηβών με λύπη πληροφορήθηκαν τις προθέσεις του Δήμου Τανάγρας για την λειτουργία Κυριακάτικης αγοράς στο ύψος της γέφυρας της Ριτσώνας.
Είναι απορίας άξιο, εν μέσο της οικονομικής χρήσης που πλήττει το Ελληνικό εμπόριο αλλά και την τοπική αγορά, κάποιοι να προσπαθούν να δημιουργήσουν νέα προβλήματα.
Είναι απορίας άξιο, γιατί κάποιοι άλλοι επανειλημμένα προσπαθούν να δημιουργήσουν Κυριακάτικη αγορά στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.
Το πρόσχημα ότι η Κυριακάτικη αγορά θα αποτελέσει σημαντικά πολιτιστικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή της Θήβας, του Σχηματαρίου και των Οινοφύτων, κρίνεται το λιγότερο ως απαράδεκτο.
Ενώ σε όλη την Ελλάδα, όλες αυτές οι μορφές του εμπορίου αποδεδειγμένα δημιουργούν προβλήματα τόσο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και στην κοινωνία γενικότερα, αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα το Δήμο της Τανάγρας.
Πιστεύουμε, ότι ο Δήμος Τανάγρας μη έχοντας παρακολουθήσει τις προσπάθειες για ίδρυση Κυριακάτικης αγοράς στη Θήβα, αλλά και μην γνωρίζοντας την ξεκάθαρη θέση του Δημάρχου κ. Σβίγγου ότι η Κυριακάτικη αγορά δεν ωφελεί σε κανέναν, πιστεύουμε ότι έχει παραπλανηθεί και δεν θα προχωρήσει σε καμία τέτοια ενέργεια.
Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου παρακολουθεί συνεχώς τα φαινόμενα αυτά και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους συλλόγους του Νομού, θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.
Πιστεύουμε, ότι μια συνάντηση του Δήμου με φορείς και συλλόγους, θα τους έδινε να καταλάβουν την επικινδυνότητα του εγχειρήματος αυτού.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ