Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΘΕΣΠΙΕΣ: ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΠΙΩΝ ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ «ΧΑΒΟΥΖΑ»

Αρχίζω με το παρόν σημείωμα με τη λέξη «ΧΑΒΟΥΖΑ» να πω ότι αυτή σημαίνει χτιστή δεξα­μενή μακριά από κατοικημένη περιοχή όπου ρίχνονται τα απορρίμματα και τα λύματα των πόλεων.
Στην περίπτωση του χωριού μας, δυστυχώς, τα τε­λευταία τρία χρόνια τα λύματα (βρώμικα νερά) σε μεγάλο ποσοστό κατοίκων ρίχνονται από αυτούς στους κεντρικούς και παρακείμενους δρόμους. Η δυ­σοσμία και το άσχημο θέαμα κα­θημερινό φαινόμενο.
Μπορούμε να δεχτούμε ότι η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου είναι δα­πανηρή και χρονοβόρα εάν σκεφτούμε ότι ακόμα και μεγα­λύτερες σε πληθυσμό κωμοπόλεις στερούνται δίκτυα αποχετευτικών έργων. Οι διοικούντες τον Δήμο αδιαφορούν και κλείνουν τα μάτια διότι μερικοί από αυτούς κάνουν το ίδιο, δηλαδή έχουν συνδέσει παράνομα τα οικιακά πλυ­ντήρια και κουζίνες και ρίχνουν ανενό­χλητοι τα βρώμικα νερά στους δρό­μους.
Στην εποχή μας οι κλιματιστικές αλλα­γές έχουν επιβαρύνει σε μεγάλο βαθ­μό το περιβάλλον κατά τις εκτιμήσεις των ειδικών που μιλάνε για τη λήψη πρόσθετων μέτρων προστασίας αυ­τού.
Εμείς παρά το ότι το χωριό μας είναι πυκνοκατοικημένο αντί να προστατεύ­ουμε αυτό αναπνέουμε σχεδόν σε κα­θημερινή βάση μολυσμένο αέρα.
Επειδή για το θέμα αυτό έχω ασχολη­θεί με προσωπικές καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας και έχουν γί­νει αυτοψίες τα αποτελέσματα αυτών (Διαπιστώσεις) έχουν κοινοποιηθεί στο ΔΗΜΟ Μέχρι σήμερα υπάρχει αδράνεια για ευνόητους λόγους. Πιστεύω ότι με τη δημοσίευση του πα­ρόντος σημειώματος μπορεί επιτέλους κάποιοι να κάνουν κάτι..
ΔIΟTΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔIKAIOΛOΓlA.


Δεν πέρασαν λίγες μέρες από την δημοσίευση αυτού του άρθρου και επιβεβαιώθηκε ο τίτλος του, αφού ευηπόληπτος κατά τα άλλα συμπατριώτης μας κατελήφθη από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Θεσπιών να αδειάζει τα βοθρολύματα με αντλία σε κεντρικό δρόμο εν μέσω βροχής για ευνόητους λόγους…...

Ταυτόχρονα, μαζί με τους λογαριασμούς του Δήμου για το νερό, οι δημότες έλαβαν το ένθετο φυλλάδιο του Δήμου σημείωνε με νόημα: «Παρακαλούνται οι πολίτες να απομακρύνουν τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα για την ευπρέπεια και καθαριότητα του Δήμου».
από τα Θεσπιακά