Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Εκλογές τώρα για να εκφραστεί ο λαός, είπε από τη Λιβαδειά η Σ. Σακοράφα


TABLO NEWS, 

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα «Οικονομική κρίση και η απάντηση της Αριστεράς» πραγματοποίησε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ στο συνεδριακό κέντρο της Κρύας στη Λιβαδειά με την Ανεξάρτητη Βουλευτή Σοφία Σακοράφα να στέκεται το πολιτικό σκέλος και τον υπεύθυνο Οικονομικής Πολιτικής του Συνασπισμού Γιάννη Μηλιό, στο οικονομικό.
«Σε τέτοιες συναντήσεις γίνονται εποικοδομητικές συζητήσεις προς όφελος όλων μας», σημείωσε σε δηλώσεις της η κ. Σακοράφα η οποία απαντώντας σε σχετική ερώτηση επεσήμανε ότι έχει ήσυχη την συνείδησή της διότι διάβασε το μνημόνιο και ήξερε από την αρχή ότι  «είναι μια σύμβαση η οποία θα ταλαιπωρήσει τον ελληνικό λαό για πολλά χρόνια και θα έπρεπε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ως εκπρόσωποι του ελληνικού λαού όταν αποφασίσουμε στο κοινοβούλιο για τέτοιες συμβάσεις».
Και πρόσθεσε: «Είχα μιλήσει τότε για μια διαδικασία που ήταν απαράδεκτη και είχα αναφερθεί στο κατοχικό κοινοβούλιο όταν σε μια σοβαρή συζήτηση δεν δόθηκε η δυνατότητα σους έλληνες βουλευτές να πάρουν το λόγο και να μιλήσουν. Επικρίθηκα γι’ αυτό από κάποιους αλλά εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι είμαστε σε ένα κοινοβούλιο το οποίο δεν αποφασίζει το ίδιο αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται εκτός ελληνικού κοινοβουλίου και έρχονται προς επικύρωση και νομίζω ότι αυτό είναι το τραγικότερο που ζει ο ελληνικός λαός».
Σύμφωνα με την κ. Σακοράφα «Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει άμεσα, πρέπει να ληφθούν αποφάσεις πάρα πολύ σημαντικές και σύντομα από το κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό και θεωρώ ότι η μόνη σωτηρία είναι να γίνουν εκλογές εδώ και τώρα ώστε να αποφανθεί ο ελληνικός λαός για τα μελλούμενα του τα οποία προμηνύονται δύσκολα και σκληρά για τις επόμενες γενιές».
Τόνισε δε ότι υπάρχουν προτάσεις και δράσεις όπως αυτή που γίνεται για να δημιουργηθεί ένα «μέτωπο αντίστασης και αντίδρασης» απέναντι στο «μαύρο μέτωπο» το οποίο έχει σχηματιστεί.
«Είμαστε εδώ ζωντανοί, δραστήριοι και έτοιμοι να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για το μέλλον μας. Έχουμε υποχρέωση αλλά και κάθε δυνατότητα να αποφασίσουμε εμείς για αυτό που θα μας συμβεί. Η πρότασή μας δεν θα είναι εύκολη, δεν θα βγάλει τον λαό την αμέσως επομένη από την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται αλλά θα δίνει λύσεις μακροπρόθεσμες, ένα φως στο τούνελ για την ζωή μας και τα όνειρά μας. Έχουμε υποχρέωση στα παιδιά μας», είπε χαρακτηριστικά.
Όσο για το ποιοι μπορούν να αποτελέσουν αυτό το νέο μέτωπο είπε: «Πρέπει να το αποτελέσουν όσοι πιστεύουν σε μια άλλη διαδικασία, σε μια άλλη ζωή, έχουν ένα άλλο όραμα και αυτοί  υπάρχουν και είναι πολλοί . Πρέπει να βάλουμε στην άκρη αγκυλώσεις, θα πρέπει να βάλουμε στην άκρη ιδεοληψίες, να αποφασίσουμε ότι δεν υπάρχει αριστερόμετρο σε αυτή τη διαδικασία. Νομίζω ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πιο σημαντικά και περισσότερα από αυτά που αυτή τη στιγμή που μας χωρίζουν».
Τέλος απαντώντας αν το κάλεσμα απευθύνετε και στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη τόνισε: «Σε αυτή τη διαδικασία οι δυνάμεις πρέπει να πολλαπλασιάζονται και όχι να διασπώνται».