Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

"Τελεσίγραφο" Ιερώνυμου σε Τσίπρα! "Αιτία πολέμου αν παραμείνει ο Φίλης"! "Να περιμένει..." η απάντηση της Αρχιεπισκοπής στο αίτημα συνάντησης

http://www.newsit.gr/

- Δεν λέει να... κοπάσει ο "Ιερός Πόλεμος" μεταξύ της Εκκλησίας και του Νίκου Φίλη!
- Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε από τον πρωθυπουργό την αποπομπή του υπουργού Παιδείας
- Φέρεται ακόμη να του είπε πως ενδεχόμενη παραμονή του συνιστά... casus belli!
- Το σχέδιο... καραντίνας για τον υπουργό και η μη αναγνώρισή του
- Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποδέχτηκε το αίτημα του Πάνου Καμμένου για συνάντηση ενώ αρνήθηκε το ίδιο στον Νίκο Φίλη

Μαίνεται ο "πόλεμος" ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο και τον υπουργό Παιδείας. Και μάλιστα ο όρος "πόλεμος" δεν συνιστά καμία υπερβολή, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η λέξη χρησιμοπποιήθηκε από την ίδια την Εκκλησία!

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ιερώνυμος έχει ζητήσει την αντικατάσταση του Νίκου Φίλη από τον πρωθυπουργό.
Casus belli!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, αυτό συνέβη σε κατ' ιδίαν συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο στις αρχές Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, πως την ίδια περίοδο έλαβε χώρα και το δείπνο στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Παιδεία, όπου υποτίθεται ότι ο Αλ. Τσίπρας και ο κ. Ιερώνυμος συμφώνησαν να κλείσουν τα μεταξύ τους μέτωπα.
Click4more: Μετά τον Φίλη και ο Τσιρώνης κατά των Θρησκευτικών

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως ο Αρχιεπίσκοπος έχει διαμηνύσει εδώ και καιρό στον πωθυπουργό, με τον οποίο διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια εξαιρετικές σχέσεις, πως δεν μπορεί να συνυπάρξει η Ιεραρχία με τον συγκεκριμένο υπουργό.

Μάλιστα, συνεχίζει το ίδιο δημοσίευμα, στη διάρκεια του καλοκαιριού ο Αρχιεπίσκοπος είχε ζητήσει από τους αρχιερείς να μην επιτίθενται στον υπουργό Παιδείας, ώστε να διευκολύνει τον πρωθυπουργό να τον απομακρύνει. Ωστόσο, οι ανακοινώσεις του υπουργού Παιδείας, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ότι σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης θα εφαρμοστεί το νέο ωρολογιακό πρόγραμμα για τα Θρησκευτικά ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Αρχιεπίσκοπο.

Παρεμπιπτόντως, σε εκείνη τη μυστική συνάντηση διεμήνυσε στον πρωθυπουργό πως η διατήρηση του Ν. Φίλη στη θέση του συνιστά casus belli.
Το "σχέδιο περιθωριοποίησης"

Ο κ. Ιερώνυμος έχει αποφασίσει να παρακάμψει τον υπουργό παιδεία. Σύμφωνα με συνομιλητές του, δεν πρόκειται να κάνει καμία αναφορά στο Νίκο Φίλης έως τις 4 Οκτωβρίου, που είναι πραγραμματισμένη η Μεγάλη Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Εκεί ο Αρχιεπίσκοπος θα τοποθετηθεί για όλο το πλέγμα των σχέσεων του κράτους με την Εκκλησία και για θέματα συνταγματικής αναθεώρησης. Η αίσθηση που δημιουργείται είναι ότι από εκεί και πέρα ο Αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία θα αναζητήσουν τον απευθείας διάλογο με τον πρωθυπουργό, βάζοντας έτσι τον Νίκο Φίλη σε μια ιδιότυπη "καραντίνα" και δείχνοντας ότι δεν τον αναγνωρίζουν...
"Ναι" στον Καμμένο, "όχι" στον Φίλη!

Παράλληλα, παρασκήνιο για την... ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ του υπουργού Παιδείας και του Αρχιεπισκόπου, μεταφέρει και η σημερινή στήλη του ΒΗΜΑτοδότη. Αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα:

"Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μετά τα όσα είπα και έκανε εναντίον της Εκκλησίας προφανώς και είχε τύψεις, αν και δεν το πιστεύω.

Του είπαν από το Μαξίμου να κλείσει το μέτωπο με την Εκκλησία και γι' αυτό ζήτησε γραπτώς με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Η Αρχιεπισκοπή του απάντησε λακωνικά ότι ως τη σύγκληση της Ιεραρχίας στις 4 Οκτωβρίου δεν "προβλέπεται σχετική συνάντηση".

Συνάντηση όμως ζήτησε ταυτόχρονα και ο Π. Καμμένος. Ο Αρχιεπίσκοπος του έκλεισε αμέσως ραντεβού για την Τετάρτη. Οι συρυζαίοι διαμαρτυρήθηκαν. Και ξέρετε τί τους απάντησαν. «Ο Αρχιεπίσκοπος επιθυμεί να συζητήσει θέματα εθνικής άμυνας, ο άλλος να περιμένει»"...

Με πληροφορίες από Real News και Το Βήμα της Κυριακής