Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ταξική Eνότητα Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας- Πρωτομαγιά

«ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»
 (Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. στο
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ)
Στοιχεία επικοινωνίας: 6974534859 - 6956487462

Συνάδελφε- ισσα
Η 1η Μάη δεν είναι αργία. Είναι Απεργία.
Είναι ημέρα μνήμης και τιμής των αγωνιστών της εργατικής τάξης. Τιμάμε τη μεγάλη απεργία των εργατών του Σικάγο το 1886 για την καθιέρωση του 8ωρου. Τιμάμε τους νεκρούς της μεγάλης καπνεργατικής απεργίας του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη. Τιμάμε τους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή: για το 8ωρο, για μισθούς που καλύπτουν τις ανάγκες μας, για ελεύθερο χρόνο, για έναν κόσμο ελεύθερο από εκμεταλλευτές και αφεντικά. Είναι ημέρα που οι εργαζόμενοι έχουν χρέος απέναντι σ’ αυτούς που χάθηκαν να επικαιροποιήσουν τα αιτήματά τους και να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη. Για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες που οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουν πλήρως αυτά που παράγουν τινάζοντας από το σβέρκο τους τα παράσιτα, τους κεφαλαιοκράτες, την ίδια την εργοδοσία.
Η Πρωτομαγιά του 2018 μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις.
Από τη μια πλευρά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παίρνει μια σειρά αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα για να εξασφαλίσει την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Μεταξύ άλλων:
  • Ετοιμάζεται να ψηφίσει τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και προετοιμάζει το επόμενο μνημόνιο το οποίο θα πλασαριστεί από τον Αύγουστο ως το «Εθνικό στρατηγικό σχέδιο»
  • Επέλεξε την 1Η ΜΑΗ για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ! 

    Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη! Αυτή θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας.

    Την επίθεση τη ζούμε στο πετσί μας όλοι όσοι εργαζόμαστε στον κλάδο του Μετάλλου:Στον κλάδο μας πολλοί συνάδελφοι δουλεύουν πέρα του 8ώρου. Η εντατικοποίηση τσακίζει κόκαλα αυξάνοντας κατακόρυφα τα εργατικά «ατυχήματα». Η εργοδοσία πιέζει για 10 και 12 ώρες δουλειά (ΕΛΒΑΛ, ΧΑΛΚΟΡ, ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΚΑ, ALUMINCO κ,α). Στην ΕΑΒ οι συνάδελφοι πιέζουν για να ισχύσει η υπογεγραμμένη επιχειρησιακή ΣΣΕ, ενώ στον Μαϊλλη για υπογραφή νέας. Στη Σνάϊντερ οι συνάδελφοι ζουν στην ανασφάλεια μετά τις εξαγγελίες της εργοδοσίας για δουλειά μέχρι τα Χριστούγεννα. Σε άλλους χώρους η εργοδοσία προχωράει σε βλαπτικές μεταβολές των όρων των συμβάσεών μας. Μεγάλη πλειοψηφία συναδέλφων εργάζεται με ατομικές συμβάσεις, με μισθούς πείνας των 586€. Στον ίδιο εργασιακό χώρο δεν υπάρχει ενιαίο καθεστώς στους όρους δουλειάς (ημερομίσθιοι-μισθωτοί, διαφοροποίηση στους μισθούς, ελαστικές σχέσεις εργασίας, εργολαβικοί εργαζόμενοι, διαφορετικά ωράρια, κ.ά.). Αυτό εννοούν «δίκαιη ανάπτυξη»!

    Από την άλλη πλευρά, η φετινή Πρωτομαγιά γίνεται σε μια περίοδο που η περιοχή μυρίζει μπαρούτι. Η επίθεση στη Συρία και οι Ελληνοτουρκικές διενέξεις δεν είναι τυχαία γεγονότα. Όλη η ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει πεδίο πολεμικών ετοιμασιών, απόρροια των ανταγωνισμών για το ποιος μονοπωλιακός όμιλος θα εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα ενέργειας και  τους δρόμους μεταφοράς της. Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις πολεμούν για τον έλεγχο αυτών των πηγών με μόνα θύματα τους λαούς. Οι εργαζόμενοι κάθε χώρας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Μας ενώνει ο κοινός αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

    Την ίδια στιγμή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος, από τη μία δίνει γη και ύδωρ στους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ αναβαθμίζοντας τη βάση της Σούδας και δημιουργώντας νέες σε Αλεξανδρούπολη και Σύρο και από την άλλη συνεχίζει την επίθεση στα δικαιώματά μας. 

    Σε αυτόν τον πόλεμο που μας κάνει η κυβέρνηση και η εργοδοσία έχουν και πιστούς συμμάχους μέσα στην εργατική τάξη: είναι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνέχισε τον υπονομευτικό της ρόλο. Στήριξε χωρίς καν προσχήματα την κυβέρνηση για να περάσει τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης, ακόμα και τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας! Πριν λίγες μέρες έτρεξε στα κρυφά κατά παραγγελία της μεγαλοεργοδοσίας να υπογράψει για άλλη μία χρονιά το πάγωμα των μισθών νομιμοποιώντας τον επαίσχυντο διαχωρισμό σε μισθό 586 ευρώ και τα 511 για κάτω των 25 ετών, για να μην έχει εμπόδια η ανάπτυξη που έρχεται! Στην ίδια ρότα δρα και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Θήβας. Στα χνάρια της ΓΣΕΕ σαμποτάρει συνειδητά οποιαδήποτε προσπάθεια να αναπτυχθούν αγώνες. Την ίδια στιγμή η πλειοψηφία του Συνδικάτου ενώ είναι απόντες απ' τους χώρους δουλειάς έχουν το θράσος να κάνουν κριτική στις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ που προσπαθούν και βρίσκονται στις πύλες αρκετών εργοστασίων σχεδόν καθημερινά για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των εργατών του κλάδου. Ηθελημένα ή άθελά τους με τις ενέργειές τους επιλέγουν στρατόπεδο μακριά απ' τα συμφέροντα των εργαζομένων, βάζουν εμπόδια στο να οργανωθούν και γι' αυτό έχουν μεγάλες ευθύνες. Με αυτή την έννοια ρίχνουν νερό στο μύλο του εργοδοτικού συνδικαλισμού, ξεπλένοντας τα κατορθώματά του στη περιοχή.

    Συνάδελφε - συναδέλφισσα

    Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους που προβληματίζονται με τις εξελίξεις στους χώρους δουλειάς. Εμπιστευθείτε τη δύναμη σας, τη δύναμη που αποκτάει ο εργαζόμενος όταν οργανώνεται στο εργοστάσιο του, στον κλάδο του και διεκδικεί από κοινού. Οργανωθείτε στο Συνδικάτο. Στηρίξτε τις πρωτοβουλίες που παίρνουν οι αγωνιστές συνάδελφοι του ΠΑΜΕ για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για να βάλουμε μαζί εμπόδια στην εργοδοσία που εντείνει την εκμετάλλευση και την τρομοκρατία.

    Σας γνωρίζουμε και μας γνωρίζετε. Η μεγαλύτερη τιμή στην Πρωτομαγιά θα είναι να βρεθούν οι εργαζόμενοι του κλάδου σε καλύτερες θέσεις την επόμενη μέρα, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, της ίδιας μας της ζωής. Μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!
ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ - ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΘΗΒΑ 10:30
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ
ΔΗΛΕΣΙ 10:30
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ 10:30
ΠΑΡΑΛΙΑ (ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ)
ΑΘΗΝΑ 10:00
ΣΥΝΤΑΓΜΑ