Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Tι Πρέπει να Έχετε στο Σπίτι Όταν Γυρίσετε από την Παραλία…



Όταν γυρίζετε σπίτι από την παραλία πρέπει να έχετε προνοήσει και να είστε οργανωμένοι για να ελαχιστοποιήσετε την ταλαιπωρία που έχει υποστεί το σώμα σας από τον ήλιο – και όχι μόνο.

After Sun λοσιόν Πρόκειται για ένα απαραίτητο καλλυντικό που θα σας σώσει από αφυδάτωση του δέρματος, ενώ θα ανακουφίσει και το σώμα σας. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε καεί για να βάλετε λοσιόν after sun. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να ενυδατώσετε το δέρμα σας ύστερα από τις πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο.


Αμύγδαλα Τα αμύγδαλα σύμφωνα με τους επιστήμονες περιέχουν βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τον οργανισμό από τον ήλιο. Το λάδι και το γάλα αμυγδάλου είναι διάσημα προστατευτικά εναντίον των βλαβερών ακτίνων του.

Φρέσκα φρούτα Δεν υπάρχει καλύτερη τροφή μετά από ένα μπάνιο από μια δροσερή φρουτοσαλάτα. Ο οργανισμός ταλαιπωρείται αρκετά από την παραλία και χρειάζεται να πάρει τα πάνω του με μια νόστιμη φρουτοσαλάτα ή ένα δροσιστικό smoothies λαχανικών. Αν αναρωτιέστε ποιες άλλες τροφές είναι κατάλληλες για μετά τον ήλιο, τότε πρέπει να σας ενημερώσουμε πως δεν υπάρχει καλύτερη διατροφή από τον σολομό, τις ντομάτες και τα καρότα.



Ντους και περιποίηση σώματος Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε όταν γυρίσετε από την παραλία είναι ένα μπάνιο. Πλυθείτε καλά για να φύγουν τα αλάτια και στη συνέχεια χρησιμοποιείστε ένα σαπούνι ή shower gel που να είναι απαραιτήτως ενυδατικό. Μετά το μπάνιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια after sun κρέμα.

Περιποίηση μαλλιών Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται με το αλάτι γι’ αυτό πρέπει να τα φροντίζετε τόσο πριν το μπάνιο όσο και μετά. Βάλτε στα μαλλιά σας μια κρέμα που θα τα προφυλάξει από το πολύ αλάτι και ένα αντιηλιακό σπρέι. Μόλις πάτε σπίτι λουστείτε καλά και βάλτε ένα conditioner για 5-10 λεπτά.

Πράσινο τσάι Αν έχετε καεί από τον ήλιο τότε πιείτε οπωσδήποτε πράσινο τσάι, αφού βοηθάει στην επούλωση των εγκαυμάτων από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Επίσης, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το τσάι προστατεύει από την ανάπτυξη καρκίνων του δέρματος.




Πρόσωπο Για το πρόσωπο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα καλό καθαριστικό και στη συνέχεια να βάλετε μια καλή ενυδατική κρέμα νυκτός. Μην παραλείπετε την περιποίηση του προσώπου σας και μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακό όλες τις ώρες που κάθεστε στον ήλιο.

Φάρμακα κατά του καψίματος Η αλόη βοηθάει πολύ στο κάψιμο από τον ήλιο και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε άφοβα. Αν δεν έχετε αλόη τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι που απορροφάει εύκολα και γρήγορα το κάψιμο.

Απαραίτητη ενυδάτωση Όταν πηγαίνετε στην παραλία δεν πρέπει να ξεχνάτε να πίνετε νερό. Επίσης καλό είναι να πίνετε μπόλικο νερό ακόμα και μετά την επιστροφή στο σπίτι, αφού λόγω επαφής με τον ήλιο υπάρχει κίνδυνος αφυδάτωσης.

Σνακ Συνήθως όταν επιστρέφουμε από την παραλία δεν έχουμε διάθεση να κάνουμε τίποτα και επιπλέον μας ανοίγει και η όρεξη για φαγητό. Φροντίστε πάντα να έχετε κάποια σνακ ή κανονικό φαγητό έτοιμο (τα delivery δεν μετράνε) ώστε να μην χρειαστεί να μαγειρέψετε όταν θα γυρίσετε κουρασμένοι από τη θάλασσα.


spirossoulis.com