Την πλήρη συμπαράσταση του στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ εξέφρασε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος μιλώντας κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσαν τα σωματεία των εργαζομένων με θέμα την αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ.
Ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι η ΛΑΡΚΟ όλα τα προηγούμενα χρόνια έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης και απαξίωσης και αναρωτήθηκε: «που είναι σήμερα ο κ. Δασκαλάκης ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ το 1989, και δεν κατάφερε να εξυγιάνει την εταιρία; Σήμερα είναι πρόεδρος σε μια ανταγωνιστική με τη ΛΑΡΚΟ εταιρία που βρίσκεται στα Σκόπια. Πόσοι ακόμη θα εκμεταλλεύονται τον ορυκτό πλούτο της ΛΑΡΚΟ και δεν θα λύνουν κανένα από τα προβλήματά της;»
Το κράτος είναι ανίκανο να στηρίξει τη ΛΑΡΚΟ υποστήριξε ο Βουλευτής Ευβοίας και πρόσθεσε ότι σε πρόσφατη συνάντησή του με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να πληροφορηθεί περισσότερες λεπτομέρειες για την αποκρατικοποίηση της εταιρίας η δικαιολογία που επικαλέστηκε η διοίκηση του Ταμείου είναι ότι η εταιρία είναι παθητική τον τελευταίο χρόνο. «Όμως το χρονικό διάστημα που απαιτείται προκειμένου να αποκομιστούν ασφαλή στοιχεία για το αν η εταιρία είναι ζημιογόνα ή κερδοφόρα, είναι περίπου δέκα χρόνια» υπογράμμισε ο κ. Μαρκόπουλος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από τον κ. Αθανασόπουλο ενώ χαρακτήρισε τη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ ως την ακύρωση της πολιτικής.
Αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης να διαχωρίσει τη ΛΑΡΚΟ σε «καλή» και «κακή», ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υπογράμμισε ότι ο διαχωρισμός της εταιρίας δεν ικανοποιεί την επιβίωση της. «Ποιος είναι αυτός και για ποιο λόγο σχεδιάζει το «σπάσιμο» της ΛΑΡΚΟ με έναν μόνο εκκαθαριστή, χωρίς να υπάρχει λογοδοσία, χωρίς να υπάρχει Δ.Σ. Αυτό δεν λέγεται ξεπούλημα, δεν λέγεται εκποίηση καν, λέγεται ανοησία -στον οικονομικό τομέα- ή πονηρός σχεδιασμός για άγνωστα συμφέροντα.
Διαφωνώ όχι γιατί δεν πιστεύω στον ιδιωτικό τομέα» συνέχισε ο κ. Μαρκόπουλος , «αλλά διότι αυτό που σχεδιάζεται παραβιάζει τον κανόνα της κοινής λογικής.
Ο ορυκτός μας πλούτος είναι τα «καντήλια της εκκλησίας », είναι η τελευταία σταγόνα του πλούτου αυτής της χώρας δεν πρέπει να εκποιείται» .
Δεσμεύθηκε επίσης ότι θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους μέσα και έξω από τη Βουλή αγωνιζόμενος για τη διασφάλιση των συμφερόντων του δημοσίου αλλά και των εργαζομένων.
Απευθυνόμενος δε, προς τον πρόεδρο της ΛΑΡΚΟ κ. Γριμμάνη, ο κ. Μαρκόπουλος τον κάλεσε να παραιτηθεί αφού όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και πιστεύει στην αξία και την προοπτικής της εταιρίας, εφόσον μείνει αδιάσπαστη. «Διαγωνισμός και πώληση της εταιρίας χωρίς να υφίσταται το Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ χωρίς τη συναίνεση της κοινωνίας, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί,» κατέληξε ο κ. Μαρκόπουλος