Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωδικαστήριο και για τα λύματα των Βαγίων


Μια νέα παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωδικαστήριο για την πλημμελή επεξεργασία των αστικών λυμάτων ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αφορά στις κωμοπόλεις Προσοτσάνης και Δοξάτου Δράμας, Ελευθερούπολης Καβάλας, Γαλάτιστας Χαλκιδικής και Βαγίων Βοιωτίας. Οι ελληνικές αρχές υποστηρίζουν ότι τα αποχετευτικά έργα έχουν δρομολογηθεί στις τέσσερις από τις πέντε περιπτώσεις με πόρους του τρέχοντος ΕΣΠΑ.

Οπως ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η διερεύνηση της υπόθεσης των πέντε οικισμών ξεκίνησε το 2010. «Αν και πολλά από τα αρχικά προβλήματα έχουν έκτοτε αντιμετωπιστεί, το μέγεθος των προβλημάτων που εξακολουθούν να υφίστανται μέχρι σήμερα οδήγησαν την Επιτροπή να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της Ε.Ε.», αναφέρει. Στο ίδιο «πακέτο» περιλαμβάνονταν και τρεις οικισμοί ακόμα, η Δεσφίνα Φωκίδας, το Πολύχρονο και η Χανιώτη Χαλκιδικής, για τους οποίους η Επιτροπή υποστηρίζει ότι δεν έχουν επαρκή πληροφόρηση. Και οι οκτώ οικισμοί ανήκουν στην κατηγορία της γ΄ προτεραιότητας (2.000-15.000 κάτοικοι), οι οποίοι σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία έπρεπε να εξυπηρετούνταν από αποχετευτικό δίκτυο έως το 2005, κάτι που φυσικά δεν συνέβη. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία (ΥΠΕΚΑ 2012), μόλις το 18%-20% των οικισμών 2.000-15.000 κατοίκων εξυπηρετείται από βιολογικό καθαρισμό. Στόχος της Πολιτείας ήταν το πρόβλημα να λυθεί, έστω και με μια δεκαετία καθυστέρηση, μέσω του τρέχοντος ΕΣΠΑ (έως το τέλος του 2015), με την πραγματοποίηση έργων 1,5 δισ. ευρώ σε 250 οικισμούς (ισοδύναμος πληθυσμός 1 εκατ. κάτοικοι).

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, τα έργα στους πέντε οικισμούς είναι δρομολογημένα:

• Η Ελευθερούπολη Καβάλας διαθέτει βιολογικό καθαρισμό από το 1986, ωστόσο από μετρήσεις των τελευταίων ετών κρίθηκε αναγκαία η βελτίωσή του. Το έργο εντάχθηκε στο ΕΠΠΕΡΑΑ και συμβασιοποιήθηκε στα τέλη του 2012.

• Η Γαλάτιστα Χαλκιδικής εξυπηρετείται από βιολογικό καθαρισμό, η λειτουργία του οποίου όμως ήταν προβληματική. Ο δήμος Πολυγύρου πραγματοποίησε με αρκετή καθυστέρηση διαγωνισμό για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, ο οποίος συμβασιοποιήθηκε στα μέσα του 2014.

• Η Προσοτσάνη Δράμας πραγματοποίησε διαγωνισμό για την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού το 2012 και όρισε ανάδοχο στα τέλη του 2013. Η κατασκευή του δεν έχει ολοκληρωθεί.

• Τα Βάγια Βοιωτίας πραγματοποίησαν δύο διαγωνισμούς για τη μεταφορά των λυμάτων στον βιολογικό Θήβας και την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου, οι οποίοι ξεκίνησαν στα μέσα του 2014.

• Το Δοξάτο Δράμας είναι το μόνο από τις πέντε κωμοπόλεις που δεν έχει δρομολογήσει τα έργα. Η οριστική μελέτη των έργων (αντικατάσταση μονάδας επεξεργασίας λυμάτων και κατασκευή αποχετευτικού δικτύου Δοξάτου και Καλαμπακίου) χρηματοδοτήθηκε από το ΕΠΠΕΡΑΑ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, υπάρχει ένα εκκρεμές ζήτημα για τη χρηματοδότηση της μελέτης, ενώ γίνονται ενέργειες για την ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ.

• Τέλος, οι εγκαταστάσεις λυμάτων των οικισμών Πολύχρονου, Χανιώτη και Δεσφίνας είναι σε λειτουργία.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η δεύτερη καταδίκη της χώρας για Σπάτα, Λούτσα, Ραφήνα και Πικέρμι, με την Κομισιόν να έχει προτείνει επιβολή προστίμου 13 εκατ. ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 47.462 ευρώ/ημέρα.

Μεγάλες καταστροφές στη Λιβαδόστρα στη Θήβα foto (video)

Στη Λιβαδειά πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας



Το 2ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας πραγματοποιήθηκε στην Λιβαδειά την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Λεβαδέων και του Δήμου Θηβαίων , του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και των Εμπορικών Συλλόγων Λιβαδειάς και Θήβας.
Ογδόντα τρεις μαθητές από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς για να αγωνιστούν στο δεύτερο πανελλήνιο πρωτάθλημα τοξοβολίας, ενός αθλήματος που δεν είναι αρκετά διαδεδομένο στην περιοχή μας, αλλά αποτελεί σπουδαίο Ολυμπιακό άθλημα.
Το δικό τους ξεχωριστό παρών για να στηρίξουν την διοργάνωση και να δουν από κοντά την προσπάθεια των μαθητών ήταν τα μέλη της Εθνικής ομάδας τοξοβολίας, αλλά και ο Παγκόσμιος αργυρός πρωταθλητής στο σύνθετο τόξο, Χρήστος Αερικός.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε σήμερα κοντά σας στην Λιβαδειά» ανέφερε η γενική γραμματέας της ΕΟΤ, κ. Μαρία Αγγελοπούλου και συμπλήρωσε : «Μιλάμε για μια πολύ μεγάλη διοργάνωση, είναι το 2ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας με συμμετοχές παιδιών από όλη την Ελλάδα και έχουμε φτάσει στις 83 συμμετοχές, ένα πολύ μεγάλο νούμερο για οποιο

Πώς να τηγανίζετε τις πατάτες για να μην είναι "καρκινογόνες"


Πρόσφατα η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) συνέστησε να μην καταναλώνονται παρατηγανισμένες και ξεροψημένες τηγανητές πατάτες, καθώς είναι...Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ



ΡΟΔΑΚΙΝΑ, ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Εκτός των περιορισμών του ρωσικού εμπάργκο και ...εντός της ρωσικής αγοράς ενδέχεται να βρεθούν ξανά τα ελληνικά ροδάκινα, φράουλες και πορτοκάλια, αν αποδώσει καρπούς η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σγουρίδη και του εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Γεωργίας, Αλέξιε Αλεξένκο (Alexie Alekseenko).

Συγκεκριμένα, έπειτα από αίτημα του Έλληνα υπουργού για εξαίρεση των συγκεκριμένων προιόντων, ο κ. Αλεξένκο δεσμεύτηκε να στείλει

Read more.

Η Ομοιοπαθητική κατοχυρώνεται στην Ελβετία


Η έδρα δύο φαρμακευτικών εταιρειών γιγάντων- η Ελβετία-τάσσεται υπέρ της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής νομιμοποιώντας την αποζημίωση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων σε...Διαβάστε περισσότερα

Παρέμβαση του Δημάρχου Θηβαίων Σπύρου Νικολάου στο Ράδιο Θήβα 97,5




Παρέμβαση του Δημάρχου Θηβαίων Σπύρου Νικολάου στο Ράδιο Θήβα 97,5 - 28/02/2015

Τηλεφωνική παρέμβαση του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου στην εκπομπή "Ενεργός Πολίτης" και στον Νίκο Χατζηδούρο για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγο της σφοδρής κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών στην περιοχή του νέου διευρυμένου Δήμου Θηβαίων.

ΜΕ ΤΟΝ Α.Σ.Α. ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ!


Αύριο στις 15:30 ο ΑΟ ΘΗΒΑ θα μεταβεί στην Αράχοβα όπου θα αντιμετωπίσει τον Α.Σ.Α. ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ. Ένα δυνατό ματς όπου σίγουρα θα παιχτεί ωραίο ποδόσφαιρο. Ο Τάκης Πλατής ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία της ομάδας και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών. Η Θήβα με τον Παρνασσό έχουν βρεθεί άλλες δύο φορές αντίπαλοι η μία ήταν στο κύπελλο όπου η ομάδα της Θήβας κέρδισε με 1-0 ενώ στο πρωτάθλημα κέρδισε με 3-0 η Θήβα. Διαιτητής του παιχνιδιού θα είναι ο κύριος Θεοχάρης με βοηθούς τους κυρίους Αγαπητό και Παπαδημητρόπουλο.

Aνοίγει η ΕΡΤ! Με αύξηση του ανταποδοτικού τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ


Σήμερα το πρωί, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, όπου θα προβλέπεται μικρή αύξηση του ανταποδοτικού τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ώστε να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ.Θεωρώ τεράστιο λάθος, ο υπουργός Επικρατείας να προαναγγέλλει το άνοιγμα της ΕΡΤ από ένα ιδιωτικό κανάλι. Αυτό, αν δεν μπορεί να το καταλάβει κάποιος μόνος του, δεν χρειάζεται να του το εξηγήσεις.

Επίσης, θεωρώ λάθος την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους, ώστε να λειτουργήσει ξανά η ΕΡΤ.
Και βέβαια, αν η κυβέρνηση σκοπεύει να προσλάβει ξανά όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αυτό θα είναι το απόλυτο λάθος.....

Πριν ενδώσετε στο αλκοόλ, πιείτε… Η ενυδάτωση φάρμακο για το hangover


«Πιες νερό, να έχεις το κεφάλι σου γερό» έλεγαν οι παλιοί. Αν παρόλα αυτά δεν ακολουθήσατε τη συμβουλή τους και ήπιατε μερικά ποτήρια αλκοόλ παραπάνω, το αντίδοτο στο hangover της επόμενης ημέρας είναι και
πάλι η ενυδάτωση του οργανισμού.

Τα ενοχλητικά συμπτώματα, μετά από ένα βράδυ αλκοολικής κραιπάλης, είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους και σίγουρα ενοχλητικά: πονοκέφαλος, ζαλάδες, ναυτία και μια διαρκής ακόρεστη δίψα. Κοινός παρανομαστής σε όλα τα συμπτώματα η αφυδάτωση του οργανισμού, που φέρνει μαζί της η υπερκατανάλωση αλκοόλ.

Την κρίσιμη λειτουργία της ενυδάτωσης για την αποφυγή των συμπτωμάτων του hangover το επόμενο πρωί αποδεικνύει σειρά μελετών. Σύμφωνα με αυτές, σε άτομα, που είχαν ήδη φροντίσει να ενυδατώσουν τον οργανισμό τους πριν από μια βραδιά …ακολασίας με αλκοόλ, τα ενοχλητικά συμπτώματα του hangover ήταν λιγότερο έντονα. Όπως προκύπτει από τις ίδιες μελέτες, η ενυδάτωση του οργανισμού, μέσα από την κατανάλωση νερού και μη-αλκοολούχων ποτών (χυμός, σόδα, αναψυκτικά, τσάι), στη διάρκεια της κατανάλωσης αλκοόλ, κάνει λιγότερο επώδυνο το πρωινό ξύπνημα την επόμενη ημέρα.

Για όσους λοιπόν ενέδωσαν σε μια ξέφρενη νύχτα, καταναλώνοντας περισσότερο αλκοόλ από όσο αντέχουν, τα συμπτώματα της επόμενης ημέρας, αν και δεν μπορούν να αποφευχθούν, αφού συγκεκριμένη θεραπεία για το hangover δεν υπάρχει, μπορούν, ωστόσο, να μετριαστούν.
Σε αυτή την περίπτωση, η επόμενη καλή ημέρα κρίνεται όχι από το πρωί, αλλά από το τι προηγήθηκε το προηγούμενο βράδυ. Για όσους ξεφεύγουν, λοιπόν, στην κατανάλωση αιθυλικής αλκοόλης οι ειδικοί συνιστούν μια σειρά από tips. Συμβουλεύουν λοιπόν να μην καταναλώνουμε αλκοόλ νηστικοί, να ενυδατώνουμε τον οργανισμό πριν από μια έξοδο για ποτό με νερό, χυμούς, αναψυκτικό, σόδα, να μην αφήνουμε τον οργανισμό να διψάσει κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης αλκοόλ, πίνοντας ταυτόχρονα με την αιθυλική αλκοόλη και μη αλκοολούχα ποτά.

Και για όσους τα προληπτικά tips δεν πιάνουν τόπο, η ενυδάτωση είναι η λύση της επόμενης μέρας. Πιείτε λοιπόν ένα ποτήρι στην υγεία σας το επόμενο πρωί, αρκεί να μην περιέχει αλκοόλ!. Η ενυδάτωση είναι το πρώτο βήμα για την …αποτοξίνωση της επόμενης ημέρας.

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα

Η λαϊκή κυριαρχία είναι αδιαίρετη με τη ρήξη με το κεφάλαιο, την αποδέσμευση από την ΕΕ

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα στο Σύνταγμα


Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Φίλοι και Φίλες

Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει απόψε εδώ, στην πλατεία Συντάγματος.

Εδώ, από το Σύνταγμα, φωνάζουμε με όλη τη δύναμη της περήφανης ψυχής μας:

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥΣ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.
Παλιοί και νέοι αντιλαϊκοί νόμοι

Μεγάλες καταστροφές στη Λιβαδόστρα (video)




Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του οικισμού της Λιβαδόστρας Λεύκτρων και ζητούν άμεση βοήθεια απο την Περιφέρεια Στερεάς και την κ.α Παπαθωμά.Οι καταστροφές από τη διήμερη θεομηνία είναι τεράστιες.

Όπως θα δείτε στα βίντεο που ανέβασε στο youtube ο χρήστης viotiashop gr η βροχή "κατάπιε" στην κυριολεξία τον οικισμό.

Θα δείτε τα ελαιόδεντρα να έχουν πνιγεί στο νερό. Άνθρωποι κινδύνεψαν σύμφωνα με πληροφορίες.
Επίσης καταστροφές υπάρχουν και στο σύστημα ύδρευσης.

Προσοχή:Πρόβλημα στο νερό και στο Δήμο Τανάγρας



ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ
Αγαπητοί δημότες, σας ενημερώνουμε ότι εξαιτίας των χθεσινών μεγάλων βροχοπτώσεων και κατολισθήσεων που συνέβησαν παρουσιάστηκε πάλι αυξημένη θολότητα από το παρεχόμενο απο την ΕΥΔΑΠ νερό προς το Δήμο Τανάγρας

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε πάλι τους πολίτες να ΜΗΝ ΠΙΝΟΥΝ το νερό στις Δημοτικές Ενότητες Σχηματαρίου και Οινοφύτων (Σχηματάρι, Οινόη, Οινόφυτα, Αγ. Θωμας, Δήλεσι). Ο δήμος μας θα παρακολουθεί συνεχώς (όπως και την προηγούμενη φορά) την ποιότητα του νερού και σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ θα σας ενημερώνει συνεχώς μέχρι να αποκατασταθεί και πάλι το πρόβλημα.

ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ !!! ΡΕΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ !!!


Ευαγγέλιο Κυριακής: Λουκ. ιβ΄ 16-21
Εἶπεν ὁ Κύριος τήν παραβολὴν ταύτην· ἀνθρώπου τινὸς πλουσίου εὐφόρησεν ἡ χώρα· 17 καὶ διελογίζετο ἐν ἑαυτῷ λέγων· τί ποιήσω, ὅτι οὐκ ἔχω ποῦ συνάξω τοὺς καρπούς μου; 18 καὶ εἶπε· τοῦτο ποιήσω· καθελῶ μου τὰς ἀποθήκας καὶ μείζονας οἰκοδομήσω, καὶ συνάξω ἐκεῖ πάντα τὰ γενήματά μου καὶ τὰ ἀγαθά μου, 19 καὶ ἐρῶ τῇ ψυχῇ μου· ψυχή, ἔχεις πολλὰ ἀγαθὰ κείμενα εἰς ἔτη πολλά· ἀναπαύου, φάγε, πίε, εὐφραίνου. 20 εἶπε δὲ αὐτῷ ὁ Θεός· ἄφρον, ταύτῃ τῇ νυκτὶ τὴν ψυχήν σου ἀπαιτοῦσιν ἀπὸ σοῦ· ἃ δὲ ἡτοίμασας τίνι ἔσται; 21 οὕτως ὁ θησαυρίζων ἑαυτῷ, καὶ μὴ εἰς Θεὸν πλουτῶν. ταῦτα λέγων ἐφώνει· ὁ ἔχων ὦτα ἀκούειν ἀκουέτω.
Τοῦ Διονύση Μακρῆ...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δήμαρχος νοικιάζει το χωριό του


Την απόφαση να νοικιάσει το χωριό του πήρε ένας δήμαρχος... στην Ουγγαρία, ενώ δήλωσε πρόθυμος να παραχωρήσει και το αξίωμά του σε όποιον το επιθυμεί, με την ελπίδα ότι η πόλη του θα μπει επιτέλους στον χάρτη και θα αποκτήσει κάποια έσοδα.
Συγκεκριμένα, έναντι 210.000 φιορινιών (περίπου 700 ευρώ) ημερησίως, οι "ενοικιαστές" θα μπορούν να χρησιμοποιούν όλες τις εγκαταστάσεις του γραφικού αλλά σχεδόν έρημου από κατοίκους χωριού Μέγκιερ. Στο χωριό, που απέχει 180 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βουδαπέστης, ζουν σήμερα μόνο 18 άνθρωποι.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με την αγγελία που ανάρτησε ο δήμαρχος στο διαδίκτυο, οι ενοικιαστές θα έχουν στη διάθεσή τους και τους τέσσερις δρόμους του χωριού —οι δύο είναι ασφαλτοστρωμένοι— το γραφείο του δημάρχου, το πολιτιστικό κέντρο, τη στάση του λεωφορείου και επτά επιπλωμένα σπίτια "σε χωριάτικο στυλ".

"Με βάση τον νόμο που εισήγαγα, ένας ξένος μπορεί επίσης να γίνει δήμαρχος για ένα Σαββατοκύριακο και να αλλάξει την ονομασία των δρόμων, αν το επιθυμεί", είπε ο δήμαρχος Κριστόφ Πάγιερ. Οι ενοικιαστές μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τα έξι άλογα, τις δύο αγελάδες, τα τρία πρόβατα, το κοτέτσι και τα κτήματα του αγροτικού συνεταιρισμού.

Σημειώνεται ότι ο 42χρονος Πάγιερ, που είναι μηχανικός και κατάγεται από τη Βουδαπέστη, είπε ότι "ερωτεύτηκε" το χωριουδάκι την πρώτη φορά που πέρασε από εκεί, κατά τύχη, πριν από δέκα χρόνια. Έναν χρόνο αργότερα αγόρασε ένα σπίτι στο Μέγκιερ και εξελέγη δήμαρχός του. Στόχος του, όπως είπε, είναι να σώσει το χωριό από τον "αργό θάνατο" καθώς οι νέοι φεύγουν για τη Βουδαπέστη ή για το εξωτερικό μόλις τους δοθεί η ευκαιρία, όπως συμβαίνει και σε πολλές άλλες αγροτικές κοινότητες της Ουγγαρίας. Μόνο πέντε από τα 20 σπίτια κατοικούνται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

"Το Μέγκιερ ήταν πάντοτε φτωχό αλλά διατήρησε τη ρουστίκ, γοητευτική ατμόσφαιρά του" είπε ο Πάγιερ εργάζεται στη Βουδαπέστη αλλά επισκέπτεται το χωριό μία φορά την εβδομάδα. "Ελπίζω ότι η αγγελία θα φέρει κάποια χρήματα στο Μέγκιερ αλλά, κυρίως, ότι θα του δώσουν λίγη σημασία", κατέληξε ο δήμαρχος.

Πόνος στη μέση: 12 παράγοντες που τον «ξυπνούν»


Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περίπου το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού θα αντιμετωπίσει κρίση οσφυαλγίας κάποια στιγμή στη ζωή του. Αυτό σημαίνει ότι ο πόνος στη μέση είναι μια συχνότατη ενόχληση που όλοι θέλουμε φυσικά να αποφύγουμε.

Ποιοι είναι όμως οι επιβαρυντικοί παράγοντες συμβάλλουν καταλυτικά στην εκδήλωση του πόνου στη μέση; Γνωρίζοντας τι μας καταπονεί μπορούμε να αποφύγουμε τις ενοχλήσεις και ό,τι αυτές συνεπάγονται.

Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Arthritis Care & Research παρουσιάζει ποιοι είναι οι συνηθέστεροι παράγοντες που «ξυπνούν» τον πόνο στη μέση. Οι ερευνητές εξέτασαν διαφορετικούς συνδυασμούς δώδεκα πιθανών παραγόντων κινδύνου και πώς αυτοί μπορεί να οδηγήσουν σε κρίση οσφυαλγίας....

Ακροαστικά: Πόσο πρέπει να σας ανησυχούν


Τα «ακροαστικά» είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται όταν κατά την κλινική εξέταση του ασθενούς υπάρχουν ακροαστικά ευρήματα.

Είναι δηλαδή αυτό που ακούει ο γιατρός όταν τοποθετήσει το στηθοσκόπιο στο θώρακα του εξεταζόμενου.

Τα ακροαστικά είναι βασικό κομμάτι της κλινικής εξέτασης και δικαίως οι περισσότεροι τα έχουν στο μυαλό τους ως ένδειξη κάποιας ίωσης ή γρίπης.

Τα παθολογικά ευρήματα που μπορεί να ακούσει ο γιατρός χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

α) Οι τρίζοντες ήχοι που συνήθως δείχνουν κάποιο σοβαρό κρυολόγημα.

β) Ήχοι που μοιάζουν με «σφύριγμα» και δηλώνουν στένωση των βρόγχων (μόνιμη ή παροδική). Παρατηρούνται σε ασθενείς με άσθμα οι οποίοι ενδέχεται να τους ακούνε και μόνοι τους σε κάποιες περιπτώσεις.

Οι ήχοι αυτοί περιγράφονται και ως «γατάκια» και προκαλούνται από τις εκκρίσεις βλέννας μέσα στους βρόγχους και τους πνεύμονες, που ανακινούνται με την αναπνοή ή το βήχα.

Τα ακροαστικά γενικά σχετίζονται με ιογενείς ή μικροβιακές λοιμώξεις του αναπνευστικού, βρογχίτιδες ή άσθμα.

Συμπερασματικά, η λέξη "ακροαστικά" χρησιμοποιείται πολλές φορές με διαφορετικό τρόπο. Οι ασθενείς πρέπει να ζητούν διευκρινίσεις από τον γιατρό για την σημασία και τη σοβαρότητα του ευρήματος, καθώς και για το αν χρειάζεται συγκεκριμένη αγωγή ή όχι.
Πηγή: http://www.onmed.gr

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Τσάι: Πέντε μοναδικά είδη που «καίνε» το λίπος


Σκεφτείτε πως το σώμα σας είναι μια κατσαρόλα επάνω στο μάτι της κουζίνας και το νερό μέσα σε αυτήν είναι το λίπος σας. Εάν έχετε ανάψει το μάτι σε χαμηλή φωτιά, το νερό θα είναι μεν ζεστό αλλά δεν θα βράζει.

Εάν λοιπόν θέλετε καλύτερα και πιο γρήγορα αποτελέσματα, πρέπει να ανάψετε το μάτι στο... φουλ!

Βάλτε αυτή τη μεταφορά στην καθημερινότητά σας, βράζοντας λίγο νερό για να απολαύσετε ένα φλιτζάνι τσάι. Ορισμένα είδη τσαγιού ενισχύουν το ρυθμό καύσης του λίπους κι έτσι μας βοηθούν να σμιλέψουμε το σώμα μας χωρίς κόπο.

Σύμφωνα με τα ερευνητικά δεδομένα επάνω στα οποία βασίστηκε το βιβλίο Zero Belly Diet του David Zinczenko, το τσάι ενισχύει το ρυθμό καύσης του λίπους έως και κατά 10%, χωρίς να πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται από δίαιτα ή γυμναστική!

Δείτε ποια είναι τα πέντε είδη τσαγιού που πρέπει να βάλετε στη ζωή σας σήμερα κιόλας.

5. Λευκό τσάι: Διασπά το συσσωρευμένο λίπος και εμποδίζει το σχηματισμό νέων λιποκυττάρων – Περιέχει επίσης κατεχίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες που πυροδοτούν την απελευθέρωση του λίπους από τα κύτταρα και ενισχύουν το ρυθμό με τον οποίο το συκώτι μετατρέπει το λίπος σε ενέργεια

4. Barberry (βερβερίδα ή βερβερίτσα): Εμποδίζει τα λιποκύτταρα να μεγαλώσουν σε μέγεθος, χάρη στη βερβερίνη που περιέχει

3. Pu-erh: Μειώνει το λίπος στην κοιλιά, δεν επιτρέπει τη συσσώρευση του λίπους

2. Oolong: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν τον οργανισμό να μεταβολίζει αποτελεσματικότερα τα λιπαρά

1. Rooibos: Εμποδίζει τη δημιουργία νέων λιποκυττάρων και επιταχύνει το μεταβολισμό των λιπαρών, χάρη στις πολυφαινόλες και τα φλαβονοειδή που περιέχει


Πηγή: http://www.onmed.gr/diatrofi/item/325983-tsai-pente-monadika-eidi-pou-kaine-to-lipos#ixzz3RdGWAvE1

Παρανάλωμα του πυρός επιχείρηση με λάδια και μπαταρίες. Αλλεπάληλες εκρήξεις.(video)

 Γράφτηκε από τον/την Αργύρης Μπλόντζος


Στις φλόγες έχει παραδοθεί από νωρίς το απόγευμα κατάστημα με λάδια και μπαταρίες αυτοκινήτου.

Το κατάστημα βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο της Αγίας Τριάδας στην Θήβα, σε κατοικημένη περιοχή. Μάλιστα το πιο κοντινό σπίτι βρίσκεται σε απόσταση 10 μέτρων και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να κρατήσουν τις φλόγες μακριά του.
Η φωτιά ξεκίνησε από την αποθήκη του καταστήματος και δυστυχώς έχει επεκταθεί και στο κυρίως κτήριο.

Το εύφλεκτο εμπόρευμά του συμβάλει στο να γίνονται συνεχώς εκρήξεις και οι πυροσβέστες ενεργούν κάτω από επικίνδυνες καταστάσεις.

Η κυκλοφορία στον περιφερειακό δρόμο έχει διακοπή και έχουν σχηματιστεί ουρές ακινητοποιημένων αυτοκινήτων.

Στο σημείο βρίσκονται τρία πυροσβεστικά οχήματα από τη Θήβα και 2 από τη Λιβαδειά, η προσπάθεια πάντως των πυροσβεστών είναι πολύ δύσκολη.

ΤΙ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΞΑΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ?? ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!


Επειδή μας έχουν πρήξει...Ότι η Ελλάδα δεν παράγει.... "τίποτα" ας δούμε μερικα από αυτά.......
Σίγουρα, αν το κράτος ήταν σοβαρό, θα είχαμε πολλές πρωτιές και θα βελτιώναμε τις εξαγωγές μας. Αλλά και τώρα, δουλεύουμε, παράγουμε, βγάζουμε, εξάγουμε.....δειτε εδω

Κόπηκε στη μέση ο δρόμος στη Λιβαδόστρα



Κόπηκε στη μέση ο δρόμος στη Λιβαδόστρα λόγω της έντονης βροχής. Η ορμή του νερού διέλυσε την άσφαλτο με αποτέλεσμα να διαλυθεί εντελώς ο δρόμος. Ο δήμαρχος Θηβαίων κ.Σπύρος Νικολάου …http://roomnews.gr

Δείτε ποιος χυμός θα σας βοηθήσει να ρίξετε την πίεσή σας


Νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στη Μ. Βρετανία, δείχνει πως ένα ποτήρι χυμού από παντζάρι καθημερινά μπορεί να επιφέρει σημαντική μείωση της αρτηριακής πίεσης σε άτομα που πάσχουν από υπέρταση. Το παντζάρι περιέχει υψηλά ποσά ανόργανων νιτρικών αλάτων, τα οποία στο ανθρώπινο σώμα μετατρέπονται σε μονοξείδιο του αζώτου, μια ένωση που ασκεί αγγειοδιασταλτική δράση.Σημαντικές ποσότητες νιτρικών αλάτων περιέχονται και σε άλλα λαχανικά, όπως το μαρούλι και το λάχανο.....

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ .ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ.....Ακατάλληλο... Ο δήμος καλεί τους πολίτες να μην το χρησιμοποιούν.


Δ.Ε.Υ.Α. Θήβας

Θήβα, 27-02-2015

Η Δ.Ε.Υ.Α. Θήβας ανακοινώνει ότι, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων στην περιοχή της Θήβας και λόγω των φερτών υλών που εισέρχονται στο κανάλι του Μόρνου, παρουσιάστηκε αυξημένη θολότητα στο προς επεξεργασία νερό, το οποίο προσέρχεται στο Διυλιστήριο της Δ.Ε.Υ.Α. Θήβας που χρησιμοποιείται για την υδροδότηση της πόλης της Θήβας και των Τοπικών Κοινοτήτων Νεοχωρακίου, Ελεώνα και Αμπελοχωρίου.

Συνιστούμε για προληπτικούς λόγους και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι καταναλωτές μας να αποφεύγουν τη χρήση του νερού για πόση και παρασκευή τροφών, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος.

Οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας του νερού της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. λειτουργούν, αλλά με μειωμένη παρεχόμενη ποσότητα λόγω της θολότητας και αυτό επιβάλει τον περιορισμό της κατανάλωσης στο ελάχιστο δυνατό.

Από τον διαχειριστή του καναλιού που είναι η Ε.ΥΔ.Α.Π. ΑΕ, δεν μας έχει δοθεί αναμενόμενος χρόνος αποκατάστασης της ποιότητας του χορηγούμενου νερού προς επεξεργασία.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Θήβας καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αδιάλειπτη παροχή νερού, γεγονός που απαιτεί και την συνδρομή των καταναλωτών. Παρακαλούμε για την κατανόηση σας.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Θήβας θα σας κρατά ενήμερους με σχετικές ανακοινώσεις.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
ΔΕΥΑ Θήβας
Αλέκος Στάικος

Πλημμύρες στη Θήβα. Έσπασε αρδευτικό κανάλι.(video)

 Γράφτηκε από τον/την Αργύρης Μπλόντζος


Η παρατεταμένη βροχόπτωση αυτή τη φορά έπληξε το Δήμο Θηβαίων.

Στο ύψος των Βαγίων έσπασε αρδευτικό κανάλι με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χωράφια και βιοτεχνίες παραπλεύρως της παλαιάς εθνικής οδού Θηβών- Λιβαδειάς.

ΠΡΟΣΟΧΗ...Επείγουσες Ανακοινώσεις σχετικά με το νερό Δήμου Θηβαίων

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 
ΠΛΑΤΑΙΩΝ

Η Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας και λόγω των φερτών υλών που εισέρχονται στο κανάλι του Μόρνου, παρουσιάστηκε αυξημένη θολότητα στο προς επεξεργασία νερό, το οποίο προσέρχεται στο Διυλιστήριο της ΕΥΔΑΠ Ερυθρών – Βιλλίων – Πλαταιών που χρησιμοποιείται για την υδροδότηση.

Συνιστούμε για προληπτικούς λόγους και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι καταναλωτές μας να αποφεύγουν τη χρήση του νερού για πόση και παρασκευή τροφών, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος.

Οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας του νερού της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. λειτουργούν, αλλά με μειωμένη παρεχόμενη ποσότητα λόγω της θολότητας και αυτό επιβάλει τον περιορισμό της κατανάλωσης στο ελάχιστο δυνατό.

Παρακαλούμε για την κατανόησή σας. O Δήμος θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αδιάλειπτη παροχή νερού, γεγονός που απαιτεί και την συνδρομή των καταναλωτών.

Δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με την υδροδότηση των περιοχών Δημοτικής Ενότητας Θίσβης καθώς και των Τοπικών Κοινοτήτων Καπαρελλίου, Λεύκτρων, Μελισσοχωρίου και Λουτουφίου.

Για κάθε νεώτερη εξέλιξη του προβλήματος θα σας ενημερώνουμε με νεότερες ανακοινώσεις.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 


Δ.Ε.Υ.Α. Θήβας

Θήβα, 27-02-2015

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δ.Ε.Υ.Α. Θήβας ανακοινώνει ότι, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων στην περιοχή της Θήβας και λόγω των φερτών υλών που εισέρχονται στο κανάλι του Μόρνου, παρουσιάστηκε αυξημένη θολότητα στο προς επεξεργασία νερό, το οποίο προσέρχεται στο Διυλιστήριο της Δ.Ε.Υ.Α. Θήβας που χρησιμοποιείται για την υδροδότηση της πόλης της Θήβας και των Τοπικών Κοινοτήτων Νεοχωρακίου, Ελεώνα και Αμπελοχωρίου.

Συνιστούμε για προληπτικούς λόγους και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι καταναλωτές μας να αποφεύγουν τη χρήση του νερού για πόση και παρασκευή τροφών, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του προβλήματος.

Οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας του νερού της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. λειτουργούν, αλλά με μειωμένη παρεχόμενη ποσότητα λόγω της θολότητας και αυτό επιβάλει τον περιορισμό της κατανάλωσης στο ελάχιστο δυνατό.

Από τον διαχειριστή του καναλιού που είναι η Ε.ΥΔ.Α.Π. ΑΕ, δεν μας έχει δοθεί αναμενόμενος χρόνος αποκατάστασης της ποιότητας του χορηγούμενου νερού προς επεξεργασία.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Θήβας καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αδιάλειπτη παροχή νερού, γεγονός που απαιτεί και την συνδρομή των καταναλωτών. Παρακαλούμε για την κατανόηση σας.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Θήβας θα σας κρατά ενήμερους με σχετικές ανακοινώσεις.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
ΔΕΥΑ Θήβας
Αλέκος Στάικος

Αμισθί να είναι η βουλευτική έδρα


Καλημέρα μακροχρόνια άνεργη μητέρα, την ώρα που το παιδί σου πεινάει, οι βουλευτές που ψήφισες εξακολουθούν να λαμβάνουν τουλάχιστον 8.000 ευρώ μηνιαίως και φορολογείται μόλις το 25% του μισθού τους.Αρκετοί από τους νέους βουλευτούς θα εκπλαγούν από τις παροχές που τους προσφέρονται τις οποίες θα ζήλευαν έως και στελέχη πολυεθνικών.

Πάμε να δούμε πόσο μας στοιχίζουν σε μηνιαία βάση οι «εκπρόσωποι μας» ξεκινώντας από τον μισθό τους. Αρχικά να αναφέρουμε ότι το άρθρο 63 του Συντάγματος είναι αυτό που προβλέπει την αποζημίωση των βουλευτών και μια σειρά ατελειών, για την άσκηση του λειτουργήματός τους. Τα ποσά της αποζημίωσης, καθώς και της συγκοινωνιακής, ταχυδρομικής και τηλεφωνικής ατέλειας καθορίζονται με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Νταλίκα βούλιαξε-Υποχώρησε ο δρόμος στο στρατόπεδο προς Νεοχωράκι


Ατύχημα στο Στρατόπεδο Θηβών με κατεύθυνση προς Νεοχωράκι-Υποχώρησε ο δρόμος-Βούλιαξε η νταλίκα Ο οδηγός της νταλίκας στην προσπάθεια του να περάσει άκρη-άκρη τον δρόμο, το χώμα υποχώρησε λόγω της βροχής http://www.roomnews.gr/

Ηλεκτρονικά η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας του ΙΚΑ



Δεν απαιτείται η προσέλευση των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ ώστε να ανανεώσουν την ασφαλιστική ικανότητα για την περίοδο από 1/3/2015 μέχρι 29/2/2016 και να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας, αφού όλες οι σχετικές διαδικασίες μπορούν να γίνονται από τον διαδικτυακό τόπο του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

Τη δυνατότητα έχουν όσοι υπάγονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι (συμπεριλαμβανομένων και αυτών του τ. ΟΠΑΔ/ΤΥΔΚΥ).

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σημειώνει ότι:

- Η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και η αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών για την ανανέωσή τους καταργήθηκε.

- Για τους άμεσα ασφαλισμένους, που έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις (τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης το έτος 2014), έχουμε ήδη αναγγείλει ηλεκτρονικά την ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης, ώστε οι πάροχοι υγείας (νοσοκομεία, κλινικές, ιατροί, διαγνωστικά κέντρα κλπ) να τους εξυπηρετούν με την επίδειξη του ατομικού βιβλιαρίου υγείας, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες και κυρίως χωρίς να απαιτείται προσέλευσή τους στις υπηρεσίες μας.

- Τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι και τέκνα έως 18 ετών) των ασφαλισμένων δικαιούχων περίθαλψης, εξυπηρετούνται από τους παρόχους υγείας χωρίς περαιτέρω διαδικασίες, έστω και αν δεν διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου/ ΑΜΑ (δηλ. δεν έχουν απογραφεί), αρκεί να επιδείξουν ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο υγείας, στο οποίο είναι καταχωρημένα.

- Για τα προστατευόμενα μέλη (συζύγους και τέκνα) των ασφαλισμένων του τ. ΟΠΑΔ / ΤΥΔΚΥ η ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας θα αναγγελθεί στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης την Τρίτη 3/3/2015.

- Όλοι οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι μπορούν να ενημερώνονται και να επιβεβαιώνουν ηλεκτρονικά ότι διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα από το διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες/ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους - Συνταξιούχους/ Ασφαλιστική Ικανότητα).

Τέλος, από τον επόμενο μήνα, θα τεθεί σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, μέσω τις οποίας θα παρέχεται δυνατότητα απογραφής (απόδοσης Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου / ΑΜΑ) των προστατευόμενων μελών (συζύγων και τέκνων) που είναι καταχωρημένα σε οικογενειακά βιβλιάρια υγείας με παράλληλη απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας (ηλεκτρονική θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας).

BOMBA ΚΑΜΜΕΝΟΥ ! ! ! ! – Αν ήταν να ψηφίζουμε μνημόνια καθόμασταν και στη Νέα Δημοκρατία ! ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ;


Ο Πάνος Καμμένος χάνει την υπομονή του ! ! !

Βάση των τελευταίων εξελίξεων φαίνεται πως ο Πάνος Καμμένος όπως και πολλοί Βουλευτές και στελέχη των ΑΝΕΛ είναι έντονα προβληματισμένοι.

Καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Τι θα γίνει στην Αττική - Σε ισχύ έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

http://www.newsit.gr/

ΧΑΡΤΗΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

- Πνίγηκαν από τις ισχυρές βροχές η Μάνδρα και Ζάκυνθος
- Στο έλεος των καταιγίδων το μεγαλύτερο μέρος της χώρας
- Νέες βροχοπτώσεις στην Αττική το μεσημέρι
- Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ
- Πότε φτιάχνει ο καιρός, αναλυτική πρόγνωση από τον Τάσο Αρνιακό

Με καταιγίδες θα αποχαιρετήσουμε τον Φεβρουάριο, με καταιγίδες θα υποδεχτούμε τον Μάρτιο.

Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Την Παρασκευή θα εξακολουθήσουν οι συννεφιές, οι βροχές και οι καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές. Σταδιακά ωστόσο τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας. Λίγα χιόνια θα εξακολουθήσουν να πέφτουν στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας, από την δυτική Μακεδονία και την Ηπειρο μέχρι ακόμη τα βουνά της Πελοποννήσου, αλλά από 1000 με 1200 μέτρα υψόμετρο και πάνω.

Οι πόλεις στις οποίες θα έχουν βροχές και καταιγίδες θα είναι η Κέρκυρα, η Ηγουμενίτσα, τα Γιάννενα, η Πρέβεζα, η Άρτα, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, η Πάτρα, η Ναύπακτος, ο Πύργος, η Καλαμάτα. Αργότερα η Βέροια, η Νάουσσα, η Έδεσσα, ο Πολύγυρος, οι Σέρρες, η Καβάλα, η Δράμα, η Ξάνθη, η Αλεξανδρούπολη, η Λήμνος, η Σαμοθράκη, η Χίος, η Σάμος και μετά προς το βράδυ η Κόρινθος, η Τρίπολη, η Χαλκίδα, η Ρόδος, η Κως, η Κάρπαθος, το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και η Ιεράπετρα.

Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας και κυρίως στη Φλώρινα, στην Καστοριά, στην Κοζάνη, στα Γρεβενά, στο Μέτσοβο, στο Γαρδίκι, στο Περτούλι αλλά και στις ορεινές περιοχές της Αιτωλοκαρνανίας και της Αρκαδίας, όπως είναι η Στεμνίτσα, η Βυτίνα και κυρίως γύρω από τον ορεινό όγκο του Μαινάλου, του Ταϋγετου και του Χελμού.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που σιγά σιγά θα αρχίσουν να γυρίζουν σε βόρειους - βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 4 εως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 εως 15 με 16 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα 10 εως 17 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και παροδική καταιγίδα το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 εως 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές ωστόσο ο καιρός αργότερα θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 3 μποφόρ και στα ανοιχτά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 εως 12 βαθμούς κελσίου.

Πως θα εξελιχεί ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι της Δευτέρας

Με άστατο καιρό θα μας εγκαταλείψει ο Φεβρουάριος το Σάββατο καθώς περιμένουμε κυρίως στα ανατολικά και νότια βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, οι νεφώσεις με τις βροχές και τις καταιγίδες θα εξακολουθήσουν να επιμένουν στα δυτικά, τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Τα χιόνια θα εξακολουθήσουν να πέφτουν στα βουνά. Βελτίωση του καιρού περιμένουμε από το μεσημέρι της Δευτέρας και από τα δυτικά. Και ο Μάρτης λοιπόν θα μπει με βροχές και καταιγιδες.

ΚΚΕ: Η συμφωνία αποτελεί επέκταση του μνημονίου



Επίθεση στη συγκυβέρνηση εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για επέκταση του μνημονίου.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ οφείλει να φέρει άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή τη νέα συμφωνία που υπέγραψε με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και ο κάθε βουλευτής να αναλάβει τις ευθύνες του με ονομαστική ψηφοφορία.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζονται «τρεις θεσμοί», διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων και μέτρων.

Η θέληση του λαού μας για απαλλαγή από την πολιτική που εφαρμόζεται με τα μνημόνια, μπορεί να βρει ουσιαστικό περιεχόμενο με την πραγματική κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Η πρόταση νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων κλπ είναι συμβολή στην οργάνωση της πάλης του λαού μας σ’ αυτήν την κατεύθυνση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Σοβαρά προβλήματα από τις πλημμύρες στη Μάνδρα


Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στη Μάνδρα Αττικής από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα ορμητικά νερά ενός χειμάρρου που φούσκωσε λόγω της
έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν πολλά σπίτια και παρέσυραν πολλά αυτοκίνητα, «στοιβάζοντάς» τα το ένα πάνω στο άλλο, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ελευσίνας.

Το κέντρο της πόλης παραμένει σχεδόν αδιάβατο, ενώ όλη τη νύχτα η Πυροσβεστική έδινε μάχη για τη διάσωση ανθρώπων.

Από το πρωί έχει αρχίσει η υποχώρηση των υδάτων, ενώ η Πυροσβεστική έχει αρχίσει την άντληση υδάτων, όπως δήλωσε η δήμαρχος Ιωάννα Κριεκούκη.

Οι γειτονιές της Αθήνας με τους πιο άπιστους και τα στέκια για παράνομα ζευγαράκια


Η ιστοσελίδα για εξωσυζυγικές γνωριμίες AshleyMadison.com πραγματοποίησε μια έρευνα για να ανακαλύψει σε ποιες γειτονιές ζουν οι πιο άπιστοι Αθηναίοι και που είναι τα στέκια τους.

Στα αποτελέσματα της έρευνας στις δύο πρώτες θέσεις βρίσκονται Κολωνάκι και Αγία Παρασκευή, καθώς και τα πιο εύπορα βόρεια και νότια προάστια της πρωτεύουσας.
Οι αναλυτές της Ashleymadison.com ανακάλυψαν τα πιο άπιστες γειτονιές της πρωτεύουσας που συχνάζουν τα παράνομα ζευγαράκια που είναι οι εξής:

1. Κολωνάκι 10,4%
2. Αγία Παρασκευή 9,7%
3. Κηφισιά 9,1%
4. Γλυφάδα 7,9%
5. Βούλα 7,4%
6. Βουλιαγμένη 6,5%
7. Καλλιθέα 5,3%
8. Ίλιον 4,9%
9. Αμπελόκηποι 4,2%
10. Ζωγράφου 3,6%

Ανακοίνωση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τανάγρας

«Γενναιοδωρία είναι να δίνεις περισσότερα από όσα μπορείς και περηφάνεια να παίρνεις λιγότερα από αυτά που χρειάζεσαι».

Ο Δήμος Τανάγρας καλεί όλους τους δημότες που έχουν τη δυνατότητα και μπορούν, να συνεισφέρουν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου με σκοπό να βοηθήσουμε τους συνδημότες μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Ειδικά η ανάγκη για τρόφιμα είναι μεγάλη για τις ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας και οποιαδήποτε συνεισφορά σας θα είναι πολύτιμη.

Σας ευχαριστούμε πολύ
Η Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου
Ζαφειροπούλου – Στουραίτη Ελένη
Τηλ. Επικοινωνίας: 6977 53 20 57
Ωράριο λειτουργίας: 10:00 – 15:00

Ερώτηση Σταθά για την ανανέωση αδειών επαγγελματιών Λαϊκής αγοράς


Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

Θέμα: Ανανέωση αδειών επαγγελματιών Λαϊκής αγοράς.

Μετά από ενημέρωση από τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων και τον Δήμο Θηβαίων πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες ώστε να ανανεωθούν οι άδειες επαγγελματιών λαϊκής αγοράς από τους Δήμουςμέχρι τις 2-3-2015,όπως ορίζει το άρθρο 39 του Ν.4264/2014.

Για την ανανέωση των αδειών όμως, απαιτείται προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, την οποία αυτή τη στιγμή ελάχιστοι επαγγελματίες έχουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανανεωθούν οι άδειες των υπολοίπων μέχρι 2-3-2015 που είναι η καταληκτική ημερομηνία προσκόμισης των δικαιολογητικών και λήψης απόφασης από τα Δημοτικά Συμβούλια.

Βάσει των προαναφερθέντων, αν δεν γίνει άμεσα παράταση του ισχύοντος καθεστώτος στις επαγγελματικές άδειες λαϊκής αγοράς, υπάρχει κίνδυνος να μην λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές.

Επισημαίνεται ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο στους δύο παραπάνω Δήμους, αλλά πανελλαδικό.

Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να δοθεί παράταση στη προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών για τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών και να μην υπάρξει κίνδυνος να μη λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς

Κατανυκτικοί Εσπερινοί έτους 2015 σε Θήβα και Λιβαδειά


ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ


Δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr στην κατηγορία Διαγωνισμοί -Προκηρύξεις- -Προσλήψεις Προσωπικού,

την «ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ»

Πιο λεπτός ο εγκεφαλικός φλοιός των καπνιστών


Ένα βασικό τμήμα του εγκεφάλου, που είναι απαραίτητο για τις δεξιότητες σκέψης του ανθρώπου είναι πιο μικρό στους καπνιστές...

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μία πρόσφατη έρευνα, το κάπνισμα επιδρά αρνητικά και στη λειτουργία του εγκεφάλου, όπως και στην καρδιά και τους πνεύμονες.

Το εξωτερικό στρώμα του εγκεφάλου –εγκεφαλικός φλοιός- είναι πιο λεπτό σε όσους καπνίζουν και παρότι, μέρος αυτού του πάχους μπορεί να επιστρέφει αφού κόψει κανείς το τσιγάρο, αυτό ενδέχεται ακόμη και να μη συμβεί, αναφέρουν οι ερευνητές.

Η ομάδα των επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου μελέτησε μαγνητικές τομογραφίες καπνιστών, με μέσο όρο ηλικίας τα 73 χρόνια. Μετά από προσεκτική ανάλυση και χρήση στατιστικών μοντέλων, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι κάπνιζαν έτειναν να έχουν πιο λεπτό εγκεφαλικό φλοιό.

Όσοι είχαν κόψει το τσιγάρο για αρκετό διάστημα είχαν πιο παχύ φλοιό, σε σχέση με αυτούς που είχαν διακόψει το κάπνισμα πρόσφατα, ακόμη κι αν κάπνιζαν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η διαπίστωση αυτή κάνει τους επιστήμονες να ελπίζουν ότι το πάχος του εγκεφαλικού φλοιού μπορεί να επανέλθει με τον καιρό, αν κάποιος σταματήσει να καπνίζει.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Independent, οι ερευνητές τονίζουν απαιτείται να γίνουν περαιτέρω έρευνες για να γίνει περισσότερο κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο επανέρχεται ο εγκέφαλος.

MedicalNews.gr

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Βεντούζες: Πόσο αποτελεσματικό είναι το γιατροσόφι της γιαγιάς!!


Οι βεντούζες είναι μια πανάρχαια θεραπευτική μέθοδος που βασίζεται στην εφαρμογή ποτηριών με θερμότητα στο δέρμα.Στην Ελλάδα είναι αρκετά διαδεδομένες, ειδικά στα χωριά ως βασικός τρόπος αντιμετώπισης του κρυολογήματος και της γρίπης.Έχει επικρατήσει η άποψη ότι αν π.χ. “σου κόψει βεντούζες η γιαγιά, θα γίνεις περδίκι». Ο κλασικός τρόπος που εφαρμόζονται οι βεντούζες είναι με μικρά ή μεγάλα ποτήρια τα οποία θερμαίνονται με ένα φλεγόμενο πιρούνι στο οποίο έχει τοποθετηθεί βαμβάκι με οινόπνευμα (σαν στουπί). Αμέσως τοποθετούνται πάνω στο δέρμα, συνήθως στην πλάτη, με αποτέλεσμα το δέρμα να φουσκώνει. Αφού μείνουν για λίγα δευτερόλεπτα, αφαιρούνται και στη συνέχεια γίνεται μασάζ με οινόπνευμα ή αλοιφή τύπου βιξ. Πριν γίνει η εφαρμογή, το δέρμα πρέπει να έχει αλειφθεί με λάδι για είναι ομαλή η κίνηση.

Η αναρρόφηση που γίνεται με τα ποτήρια διεγείρει τη ροή, κυρίως του αίματος και της λέμφου, στην περιοχή όπου εφαρμόζεται. Με τον τρόπο αυτό κινητοποιείται το αίμα και η λέμφος σε επίπεδο δέρματος και μυικού ιστού τόσο στην περιοχή εφαρμογής της βεντούζας όσο και στις γειτονικές περιοχές από όπου αναρροφώνται. Αποτέλεσμα αυτού είναι η βελτίωση της αιμάτωσης και της οξυγόνωσης των τοπικών ιστών. Με βάση αυτή την αρχή οι βεντούζες χρησιμοποιούνται για τη χαλάρωση καταπονημένων μυών. Συνοπτικά, λέγεται ότι οι βεντούζες έχουν θεραπευτικά αποτελέσματα γιατί:
-βελτιώνουν την ελεύθερη ροή του αίματος
-αφαιρούν τις τοξίνες από τον οργανισμό
-μειώνουν το οίδημα και τον πόνο
-λύνουν συμφύσεις
-ανακουφίζουν από ρευματικούς ή αρθριτικούς πόνους
-ανακουφίζουν το αναπνευστικό, ειδικά όταν υπάρχει βήχας, άσθμα και κρύωμα
-ανακουφίζουν από τους πόνους της περιόδου
Οι βεντούζες αντενδείκνυνται αν υπάρχει υψηλός πυρετός, έντονες κράμπες, αλλεργικές δερματικές αντιδράσεις, έλκη, σε περιοχές με πολύ λεπτή επιδερμίδα, στους μαστούς, στην περιοχή της κοιλιάς και της μέσης κατά την εγκυμοσύνη, πάνω από την καρδιά, πάνω από βασικά αιμοφόρα αγγεία, σε ανθρώπους ιδιαίτερα ευαίσθητους σε αιματώματα, σε περιοχές που ακόμη είναι ορατά σημάδια από προηγούμενες βεντούζες κ.α.
Προσοχή: Μην επιχειρήσετε να ρίξετε βεντούζες σε κάποιον αν δεν ξέρετε πως γίνεται ή να δεχθείτε να σας το κάνει κάποιος που δεν εμπιστεύεστε, καθώς υπάρχει κίνδυνος για την υγεία, τόσο από τη διαδικασία, όσο και από την κακή χρήση των εύφλεκτων υλικών που απαιτούνται.

ΠΗΓΗ

Βούλγαροι βουλευτές έδωσαν το μισθό για θεραπεία 13χρονου


Το μισθό ενός μήνα για τη θεραπεία ενός 13χρονου αγοριού που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και επιληψία θα δωρίσουν 62 βουλευτές του βουλγαρικού κοινοβουλίου, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων “Novinite”.

Οι βουλευτές κινητοποιήθηκαν έπειτα από την ανοιχτή επιστολή που τους απηύθυνε μια νεαρή κοπέλα, η Μπετίνα Τερζίεβα, καλώντας τους να δωρίσουν το μισθό που λαμβάνουν ως βουλευτές για να βοηθήσουν το 13χρονο αγόρι.

Η Τερζίεβα ξεκίνησε μια εκστρατεία με τίτλο “Κάνε ένα βουλευτή να σώσει τη ζωή ενός παιδιού” σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Μακάρι και οι δικοί μας βουλευτές να γίνουν μιμητές τέτοιων πραοσπαθειών

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ένωση Μικρασιατών Θήβας






Η Ένωση Μικρασιατών Θήβας και τα 2 παιδικά τμήματα του θεατρικού μας εργαστηρίου έχουν προγραμματίσει την Κυριακή 8 Μαρτίου να παρακολουθήσουν την παιδική παράσταση «Ο καλόκαρδος και η μαγική ροδιά» της Ειρήνης Μάρρα, που παρουσιάζεται από " To θέατρο κάτω από τη Γέφυρα".

Πρόκειται για τη συρραφή δύο λαϊκών-παραδοσιακών παραμυθιών από τα Βαλκάνια που σε διάφορες παραλλαγές συναντάτε και στην Ελλάδα. Με αφετηρία τις προσπάθειες ενός πατέρα να πείσει τον γιό του ν’ αρνηθεί το «παρακατιανό» επάγγελμα που του αρέσει και να κάνει ένα άλλο «περιωπής», ξετυλίγεται το κουβάρι του παραμυθιού με περιπέτειες, ειδύλλια, χαρές και λύπες, βασιλιάδες και καλοκυράδες, πλούσιους εμπόρους και φτωχούς χωρικούς, για να καταλήξει στο αυτονόητο, ότι ευτυχισμένος είναι αυτός που μπορεί να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και να ζει υγιής, κοντά σε ανθρώπους που αγαπά και τον χρειάζονται.


Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής
Μουσική-τραγούδια: Σάκης Τσιλίκης
Σκηνικά-κοστούμια: Ελένη Σουμή
Χορογραφία: Αρετή Μώκαλη
Παίζουν: Κώστας Κλάδης, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Κώστας Τζαφέρης, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Οδυσσέας Κιόσογλου, Δανάη Καλαχώρα

Το συνολικό κόστος συμμετοχής είναι 15 Ευρώ.
Δηλώσεις στο Τσοτρας Τravel (22620-26444) & 6936181817
Ώρα αναχώρησης : 9:45 το πρωί. (Εμπορικό Κέντρο Θήβας, Τσότρας-ταξί , 2ο Γυμνάσιο, Άγιοι Θεόδωροι )

Υπό προϋποθέσεις η αύξηση του κατώτατου μισθού


Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε...
Την αναγκαιότητα να συνδυασθεί η επαναφορά του κατώτατου μισθού με αναπτυξιακά και άλλα μέτρα καταδεικνύει και η μελέτη της εταιρείας People for Business, σύμφωνα με την οποία το 89% των επιχειρήσεων συνδέει την αύξηση του κατώτατου μισθού με την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων, ώστε να υπάρξει μακροπρόθεσμη καταπολέμηση της ανεργίας.

Διαβάστε περισσότερα στο parapolitika.gr